معبد «جوکهانگ» یکی از مقدس ترین معابد بودائیان آتش گرفت

روز شنبه معبد کهن «جوکهانگ» از مقدس ترین زیارتگاه های بودائیان تبت آتش گرفت و بخش های عمده ای از آن ویران شد.
 

این معبد در شهر لهاسا پایتخت تبت واقع شده و براساس اسناد تاریخی بیش از هزار سال قدمت دارد، جوکهانگ در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو نیز ثبت شده است.

 
هنوز اطلاعات دقیقی درباره علت آتش سوزی و میزان خسارات وارده در دست نیست ولی به گفته مقامات محلی این حادثه تلفات جانی نداشته است.
 
آتش سوزی حدود ساعت هفت بعدازظهر در جوکهانگ آغاز شد و به سرعت به سایر قسمت های معبد سرایت کرد، شعله های آتش از کیلومترها دورتر قابل مشاهده بود و تا ساعت ها دود غلیظی آسمان شهر را پوشاند.
 
معبد جوکهانگ در یکی از مناطق اصلی شهر لهاسا قرار دارد و علاوه بر زیارتگاه، از مراکز مهم فرهنگی و هنری بودائیان محسوب می شود و مجموعه های ارزشمندی از نقاشی، تندیس، کتاب و اسناد و مدارک تاریخی در آن نگهداری می شود.
خبر و تصاویر آتش سوزی معبد جوکهانگ بصورت محدود توسط رسانه های دولتی چین مخابره شد، به دلیل شرایط امنیتی حاکم بر تبت خبرگزاری بین المللی و مستقل گزارشگری در محل ندارند.
 
هر چند تبت پس از اشغال نظامی توسط چین در سال ۱۹۵۰ بصورت منطقه ای خودمختار اداره می شود ولی پکن، تبت را بخشی از سرزمین چین می داند و تبت تابع قوانین چین است.
 
معبد جوکهانگ در آستانه سال نوی بودائیان آتش گرفت، این موضوع بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی داشت و باعث تأثر بسیاری از بودائیان جهان شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Dogisgod - مونرال، کانادا
احتمالا تو باورشون هم روز شنبه بد یمنه! از شوخی بگذریم حیف آثار تاریخی است که نابود شود.
دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱
۵۵
Pezhman - وین، اتریش
در برنامه ای که بی بی یی تهیه کرده بود. عنوان شد که حضرت بودا (ع) همان بردیا است که بعد از کمبوجیه به پادشاهی رسید. و داریوش اورا از قدرت برکنار و بردیا به بامیان و مرزهای چین گریخت و مانند حضرت زرتشت تمام زندگی اش را در راه پارسایی و دوری از امورات دنیوی وقف نمود.
دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۴
۴۴
Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا
امید که هرچی مکان خرافات و خزعولات هست آتش بگیره از شر هر نوع دین یکتا و چندتا پرستی و چوب و سنگ پرستی انسانها راحت شوند. بهشت وجود دارد اما نه آن آشغالی که محمد و عیسی گفتند! بهشت سفر به آینده است که بزدوی محقق خواهد شد.
‌سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +311شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +225شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +174رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +170پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +145پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +134وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +134علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +126یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد
  • +121استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای