اجلاس داووس: تهدید ترامپ به مقابله با تجارت 'یغماگرایانه' در جهان

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در اجلاس اقتصادی داووس ضمن تاکید بر سیاست‌های خود برای مقدم دانستن کشورش بر هر چیز، با انتقاد از آنچه "تجارت ناعادلانه و یغماگر" خوانده تاکید کرده ایالات متحده دیگر چشمانش را بر چنین تبادلات تجاری نخواهد بست.
 

آقای ترامپ روز جمعه (۲۶ ژانویه - ۶ بهمن) با انتقاد شدید از فضای تجارت بین‌المللی گفت از نظر او روش های یغماگرایانه در تجارت جهانی به اضمحلال بازار می‌انجامد و ایالات‌متحده "دیگر در برابر چنین روش‌هایی ساکت نخواهد ماند."

 
رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید برخی از کشورها در تجارت فقط به سودجویی حداکثری در برابر کمترین سود برای طرف مقابل فکر می‌کنند و به تبعات روش‌های تجاری خود بر آینده بازار یا جوامع طرف دیگر معامله توجهی ندارند.
 
او همچنین با تکرار سخنان خود که در نشست های جهانی قبلی چون گروه هشت هم به آنها اشاره کرده بود به حاضران گفت: "سیاست آمریکا اول، همیشه سرلوحه من در تجارت است اما این به معنای آمریکای تنها نیست... همین جا اعلام می‌کنم که ایالات متحده آماده و مشتاق تجارت با جهان است."
 
شعار "آمریکا اول" که آقای ترامپ از آن به عنوان یکی از ارکان ریاست‌جمهوری خود یاد می‌کند متکی بر دیدگاه او برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی در برابر رقبای خارجی آمریکا است. با وجود این، طرح چنین شعاری در اجلاس جهانی داووس که یکی از اهداف اصلی‌اش هموار کردن راه جهانی شدن اقتصاد است، متناقض به نظر می‌رسد.
 
رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنان روز جمعه خود در جمع رهبران کشورها و برجستگان جهان اقتصاد با تاکید بر دستاوردهای اقتصادی دولتش در یک سال گذشته سعی کرد برای حاضران سرمایه‌گذاری در ایالات‌متحده را جذاب‌تر از همیشه جلوه دهد.
 
او با اشاره به کاهش مالیات‌ها و لغو قوانین دست و پا گیر تجاری به کاهش نرخ بیکاری در کشورش اشاره کرد و گفت: "در یک کلام، من اینجا آمده‌ام که بگویم؛ آمریکا هیچ‌گاه تا این حد برای سرمایه‌گذاری، احداث و استخدام با هدف رشد و توسعه مساعد و جذاب نبوده است. درهای ایالات متحده برای تجارت با جهان باز است و ما یک بار دیگر رقابت‌جوتر از همیشه آماده تجارتیم."
 
کیتی هُپ، گزارش‌گر اقتصادی بی‌بی‌سی که به داووس رفته می‌گوید رهبران جهان و برجستگان دنیای اقتصاد مشتاقانه در جلسه سخنرانی دونالد ترامپ حضور یافتند هر چند واکنش آنها به بخش‌های مختلف سخنان رئیس جمهور آمریکا متفاوت بود.
 
"آنها هنگامی که آقای ترامپ از اخبار جعلی و نکات منفی رسانه‌ها سخن می‌گفت سرذوق نیامدند اما وقتی از تمایلش برای مذاکره دوباره با کشورهای عضو پیمان تی‌تی‌پی (که در ابتدای ورود به کاخ‌سفید از آن خارج شد) سخن گفت خیلی‌ها کف زدند."
 
"در پایان سخنان آقای ترامپ سالن برایش کف زد و حتی چند نفری ایستاده کف زدند اما در نهایت به نظر نمی‌رسد حاضران خیلی به محتوای اظهارات آقای ترامپ اهمیت دهند، آنچه مهم است این است که ترامپ آدم قدرتمندی است و آنها که اینجایند همه عاشق قدرت."
آماده عذرخواهی
 آقای ترامپ که سفرش به داووس با استقبال گسترده حاضران در این اجلاس اقتصادی روبرو شده، پیش از سخنان امروز در گفتگویی تلویزیونی با یک شبکه بریتانیایی اعلام آمادگی کرد که در ارتباط با بازنشر مطالب توییتر متعلق به یک گروه راست‌گرای افراطی بریتانیایی عذرخواهی کند.
 
در این مصاحبه که توسط پی‌یرس مورگان برای برنامه "صبح بخیر بریتانیا" شبکه ای‌تی‌وی انجام شده، آقای مورگان رئیس جمهوری ایالات متحده را متهم می‌کند که با اقدام خود "باعث نگرانی و خشم عمیقی در بریتانیا شده زیرا گروه 'اول بریتانیا' در اصل یک دسته آدم‌های نژادپرست و فاشیست هستند."
 
در ماه نوامبر سال گذشته، این گروه مطالب و نوارهای ویدیوئی را در توییتر خود پخش کرد که در آن ظاهرا خشونت اسلامگرایان به تصویر کشیده شده بود. این نوار را جیدا فرانسن، معاون رهبر گروه "اول بریتانیا" توییت کرده بود.
 
بازنشر این توییت‌ها از سوی دونالد ترامپ و مشخص شدن نادرست بودن محتوای آنها در اواخر پاییز سال گذشته با واکنش های بسیاری روبرو شد و حتی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا با انتقاد از رئیس جمهوری آمریکا بازنشر آن را "غلط خواند".
 
اکنون در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آی‌تی‌وی که روز گذشته در محل اجلاس داووس انجام شده، مصاحبه‌کننده با اشاره به ماهیت گروه "اول بریتانیا" از آقای ترامپ در مورد بازپخش این نوار سئوال کرد. آقای ترامپ گفت: "این منصفانه است. اگر شما به من می‌گویید که اینها آدم‌های خبیث و نژادپرستی هستند، اگر بخواهید من قطعا از این کار عذرخواهی می‌کنم."
 
آقای ترامپ در پاسخ می‌گوید: "البته من این را نمی‌دانستم" و می‌افزاید "من درباره اینها [اول بریتانیا] هیچ چیزی نمی‌دانستم، امروز هم در باره آنها چیز چندانی نمی‌دانم جز اینکه یک کمی دراین مورد مطالعه کرده‌ام."
 
رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفته است: "شاید این یک مساله بزرگ در بریتانیا درست کرد اما در ایالات متحده ماجرای بزرگی نبود. من یک توئیت را بازنشر کردم. وقتی شما این کار را می‌کنید ممکن است مشکلاتی ایجاد شود چون نمی‌دانید که اول، چه کسی این کار را شروع کرده."
 
روز گذشته آقای ترامپ در حاشیه اجلاس جهانی داووس با ترزا می، نخست وزیر بریتانیا هم ملاقات و گفتگو کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
متاسفانه برخی نمیدانند و هی با زر زدن آمریکاییها ذوق میکنند. آمریکا یک کشور بدهکار با تراز 20 هزار میلیارد دلار است تولید ناخالص آن 16 هزار میلیارد (یعنی ورشکسته) هزینه جنگ آمریکا طی 12 سال 16 هزار میلیارد بوده (یعنی لابی های فاسد و رانت خور) و از همه مهمتر عضو تجارت جهانی یعنی از تمامی مزایای این قرارداد منتفع شده زمین را صد برابر کشورهای دیگر تخریب کرده و کشورهای دیگر را جهت تامین تولیدات داخلی سر کیسه کرده و الان با کمال وقاحت مانند یک بدهکار پررو نه تنها در جهت اصلاح فساد اقتصادش تلاش نمیکند طلب قرض بیشتر هم میکند. شما برای اینکه بفهمید آمریکا چقدر برای اقتصاد جهان سر بار دارد باید بدانید که ژاپن اقتصاد سوم دنیا رتبه 7 را در بدهی دارد یا چین 13 است! و این وسط یک کشور بیخاصیت مثل اسپانیا رتبه 10 و لوکزامبورگ رتبه 6 را در بدهی دارد! یعنی کشورهای دیگر حمالی میکنند اسپانیایی ها که نه تولید دارند نه قدرت نه هیچ چیز مفیدی مفت بخورند . این بخاطر سیستم نا متعادل قدرت نظامیست. اینها رسما دارند خفت گیری میکنند و این دلقک بهتان قول میدهم حرف راست دهن بچه را از دهن لابیها میزند.
جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.