تردید درباره نفتکش ایرانی در راهروهای مجلس ایران: آیا سانچی به کره شمالی می‌رفت؟

صدای آمریکا : یک روز بعد از غرق شدن نفتکش ایرانی با ۳۲ سرنشین، خبرهای ضد و نقیضی درباره ماموریت آن و جزئیات حادثه منتشر شده است. در گزارش هایی از برخی نمایندگان نقل شده که این نفتکش به جای کره جنوبی به سمت کره شمالی می رفته و حتی برخی حادثه آن را ناشی از حمله موشکی و انفجار دانسته اند تا برخورد با کشتی تجاری چینی.
 

سایت تابناک در داخل ایران به نقل از چند نماینده نوشت که نفتکش ایرانی سانچی قرار بود به کره شمالی برود. این سایت حتی به نقل از نمایندگان و به استناد بولتن های محرمانه امکان حمله موشکی از سوی کشوری دیگر - شاید آمریکا- به نفتکش ایرانی را رد نکرد.

 
در ماههای اخیر گزارش های زیادی از رابطه مخفی ایران و کره شمالی در رسانه های آمریکایی منتشر شده است. حتی برخی مقام های ارشد کره شمالی به بهانه شرکت در مراسم تحلیف مرداد ماه حسن روحانی، حضور یازده روزه در تهران داشته اند. اما هنوز هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه نفتکش ایرانی به جای کره جنوبی به کره شمالی می رفته، در دست نیست.
 
ساعتی بعد از این اظهارات، ابتدا، کیم سئونگ هو، سفیر کره جنوبی در تهران و بعد سخنگوی وزارت خارجه مقصد کره شمالی برای این نفتکش را رد کردند.
 
در حالیکه ادعای حمله موشکی به نفتکش ایرانی مطرح شد که هیچ گزارشی از شلیک موشک در شنبه گذشته در نزدیکی مرزهای چین گزارش نشده است.
 
نفتکش ایرانی شنبه پیش، پس از برخورد با یک کشتی باربری در آبهای چین آتش گرفت و در هشتمین روز آتش‌سوزی در یکشنبه ۲۴ دی غرق شد. نفتکش ایرانی «سانچی» حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی و معادل حدود یک میلیون بشکه نفت بود. پیشتر، رویترز اعلام کرد ارزش محموله این نفتکش حدود ۶۰ میلیون دلار و ارزش خود نفتکش حدود ۶۰ میلیون دلار است.
 
یکی از ابهامات دیگر درباره حادثه نفتکش ایرانی، نجات کشتی برخورد کننده است. کشتی فله‌بر «سی‌اف کریستال» به نفتکش ایرانی برخورد کرد اما نه سرنشینان آن کشته شدند و نه کشتی غرق شد.
 
هادی حق شناس، معاون بنادر و کشتیرانی ایران درباره سالم بودن کشتی چینی گفت: «کارکنان کشتی کریستال پس از برخورد با نفتکش سانچی به آب می‌پرند و به‌وسیله قایق و بالگرد نجات می‌یابند و کشتی چینی نیز که به موتور آن آسیبی وارد نشده بود به ساحل برده شد.»
 
اما نکته ابهام آمیز این است که دولت چین اجازه سئوال از سرنشینان کشتی چینی درباره اتفاق شنبه شب را به ایرانی ها نداد. معاون بنادر و کشتیرانی ایران روز دوشنبه گفت:‌ نماینده ایران از کشتی چینی بازدید کرد اما مقامات این کشور اجازه مصاحبه با کارکنان آن کشتی را ندادند؛ در صورتی که باید با کارکنان کشتی کریستال نیز مصاحبه کنیم.
 
یک ابهام دیگر ماجرای حادثه کشتی ایرانی خاموش بودن سیستم ناوبری آن ساعتها قبل از حادثه است. وال استریت جورنال در گزارشی به این موضوع اشاره کرد و نوشته این غیر عادی است. بخصوص که به گفته مقام بنادر و کشتیرانی ایران، منطقه محل حادثه جزو نقطه کور راداری نبود.
 
فعلا مقام های ایران همه چیز را به بررسی جعبه سیاه نفتکش ایرانی منوط کرده اند؛ جعبه سیاهی که در دست طرف چینی است و شاید چند ماه بررسی آن طول بکشد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
payamtech - پاریس، فرانسه
تا این صدای امریکرو داری غم نداری ! بشین تو خونه و صدای امریکا گوش کن ، غیر از مأیوس کردنه مردم هیچ سودی ناداشته . اگه تلویزیون ایران دروغ میگه این صدای امریکا کارش دروغه کلا، تاحالا نشد یه اتفاق تو ایران بیفته اینا بگن نه این سری دسته کسی‌ در کار نبوده ، هر کی‌ ندونه انگار تو کشوره ما هیچ تصادفو اتیشسوزی نمیفته در حال عادی! فقط باید دسته اینا پشتش باشه ! نمیدونم والاه شاید ما بی‌ ناقص‌ترین آدمای دنیا هستیم خودمون خبر نداریم و با رفتن این رژیم دیگه هیچ تصادفو آتیش سوزی تو مملکتمون به وجود نخواهد آامد :د الهی آمین
‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۰
۵۱
heerad - کوالا لامپور، مالزی
یک سوال : وقتی‌ کشتی چینی‌ با کشتی ‌ایرانی برخورد میکنه و گروه نجات به منطقه میان ، چرا بعضی‌ از کارکنان کشتی ایرانی‌ از قایق نجات استفاده نمیکنن و خودشون رو به گروه نجات نمیرسونن ؟؟؟ .. یا در همون لحظه برخورد ، چرا کاپیتان کشتی ایرانی‌ ، از قایق نجات برای بعضی‌ از کارکنان کشتی استفاده نمیکنه ؟
‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.