تحلیلگران غربی درباره اعتراضات در ایران چه فکر می‌کنند

صدای آمریکا :در دو روز گذشته بیش از ده شهر ایران شاهد تجمع اعتراضی مردم بودند. تحلیلگران آمریکایی و غربی در اروپا، از نزدیک وقایع ایران را زیر نظر دارند. در زیر به برخی از دیدگاههای آنها اشاره می کنیم:
 

مارک دوبوویتز مدیر بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها می گوید این اعتراض ها، خطرناک تر از اعتراضات سال ۸۸ است.

 
او نوشت: اغلب گفته‌‌ام «انقلاب آبی» هزاران ایرانی یقه آبی که شعار «حقوق من کو؟» سر می‌دهند، برای رژیم (ایران) خطرناک‌تر از حتی «انقلاب سبز» ی است که هزاران نفر از طبقه متوسط جامعه مطالبه «رأی من کو؟» را مطرح کردند.
 
اما جیسون رضائیان از خبرنگاران پیشین روزنامه واشنگتن پست، بخشی از این اعتراضات را ناکامی دولت در وعده های اقتصادی پنج سال اخیر می داند.
 
او نوشت: با ناکامی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در بهبود اقتصاد کشور، که پنج سال است وعده آن را داده است، صدها نفر در اعتراض به گرانی‌ها در ایران دست به تظاهرات زدند.
 
کارل بیلت نایب رئیس سوئدی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا از جمله مقام های اروپایی است که به این اعتراض ها واکنش نشان داد.
 
او در توئیتر خود نوشت: گزارش‌هایی از اختلال (پارازیت) در امواج ماهواره‌ای شبکه‌های تلویزیونی بین المللی در شهرهای ایران شنیده می‌شود. می‌تواند نشانه ترس رژیم از گسترش اعتراضات امروز باشد.
 
هنوز مقام های دولت ترامپ موضع گیری نکرده اند اما «آری فلیشر» سخنگوی پیشین کاخ سفید، ابراز امیدواری کرد که اعتراضات به همه نقاط ایران گسترش یافته، و منتهی به سرنگونی دیکتاتوری ظالم، مرتجع و خطرناک مذهبی شود.
 
همزمان با دومین روز تجمع های اعتراضی در شهرهای مختلف ایران، تام کاتن سناتور جمهوریخواه و از منتقدان سیاست های جمهوری اسلامی ایران، به این اعتراض ها واکنش نشان داد و خواستار حمایت از این مردم معترض شد.
 
آقای کاتن روز جمعه در واکنش به اعتراضات در ایران گفت: رژیم ایران با تفکر الهام گرفته از نفرت پراکنی نمی تواند برای همیشه از حمایت مردمی برخوردار باشد و باید از مردم ایران که آماده اند جانشان را در اعتراض به این تفکر فدا کنند، حمایت کرد.
 
سناتور کاتن همچنین افزود: آیت الله ها در ایران با برخورداری از میلیارد ها دلار ناشی از خلاصی از تحریم ها قادر نیستند، نیازهای اولیه مردم ایران را بر آورده سازند زیرا پول های سرازیر شده به ایران را صرف فعالیت های تهاجمی در سوریه ، لبنان ، عراق و یمن می کنند.
 
در تظاهرات دو روز گذشته، معترضان شعارهایی چون «رسانه‌ها کر شدند، از دزدها بدتر شدند»، «عدالت، عدالت، حق مسلم ماست»، «ایرانی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» و «ملت گدایی می‌کند آقا خدایی می‌کند»، «رضا شاه، رضا شاه، روحت شاد»، «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن» و «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم» دادند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
raha.com - آمستردام ، هلند

با دست پس می‌زنین و پا پیش میکشین .اگه شما دستور سرکوب مردم رو به نوکران رژیم آخوندی ندین حتما مردم پیروز خواهند شد
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
۵۰
kawir - فرانکفورت، آلمان
[::raha.com - آمستردام ، هلند::]. رفیق هیچکس به اندازه امریکا از افتضاح اسلامی ۵۷. سود نبرد،به اسم اسکورت نفت کشها نیروی دریایی را در زمان جنگ ایران و عراق به خلیج فارس فرستاد و قطر شد پایگاه یعنی غیر مستقیم مستقیما یک قسمت از خاک امریکا،و بءعد از جنگ ایران و عراق هم دیدیم که این کشتیهای جنگی و نظامیها چه نقشی در نا ارامیهای منطقه بازی کردند،حالا هم شدند صاحب خانه به لطف اخوندها،تمام مناطق نفت خیز خلیج فارس را بدون جنگ اشغال کردند،به لطف جمهوری اسلامی ایران که لولوی منطقه شده،اینها باید احمق باشند که اجازه تغییر رژیم در ایران را بدهند
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.