وزارت خارجه آمریکا از کشورهای جهان خواست از مردم ایران و خواسته‌هایشان حمایت کنند

وزارت خارجه آمریکا حرف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا را یادآوری کرده که گفته است 'آزاردیدگان اصلی [اقدامات] رهبران ایران، خود مردم ایران اند.'‏ دولت آمریکا که در سال‌های گذشته معمولا درباره اعتراض‌ها در ایران واکنش نشان داده است، جمعه عصر و در پایان روز دوم اعتراض‌های اخیر گفت از مردم ایران حمایت می‌کند و بازداشت تظاهرات‌کنندگان را محکوم کرد.
 

در بیانیه‌ای که سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا داد، با حمایت از تظاهرات مسالمت‌آمیز در ایران، بازداشت معترضان را محکوم کرده است.

 
هتر نوئرت در این بیانیه از همه کشورها خواسته است "علنا از مردم ایران و درخواستشان برای حقوق اولیه و پایان فساد حمایت کنند." او در بیانیه‌اش گفته است "رهبران ایران یک کشور ثروتمند با تاریخ و فرهنگی غنی را به کشوری سرکش و ضعیف تبدیل کرده‌اند که عمده صادراتش خشونت، خون‌ریزی و هرج و مرج است."
 
سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا حرف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا را یادآوری کرده که گفته است "آزاردیدگان اصلی [اقدامات] رهبران ایران، خود مردم ایران اند."
 
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌اش درباره اعتراض‌ها در ایران، به حرف‌های قبلی رکس تیلرسون، وزیرخارجه آمریکا اشاره کرده که اوایل تابستان در جلسه‌ای در کنگره آمریکا گفته بود دولت ترامپ "از عناصری در داخل ایران حمایت می‌کند که بتواند به انتقال مسالمت‌آمیز دولت منجر شود."
 
هفته جاری در آمریکا تعطیلات بین کریسمس و سال نو میلادی است و خیلی از بخش‌های دولتی تعطیل اند.
 
قبل از آن هم در بعد از ظهر جمعه پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در توییتی گفت که آمریکا باید از تظاهرات‌کنندگان در اعتراض‌های مسالمت‌آمیز در ایران حمایت کند. این چهره ارشد حزب جمهوری‌خواه در توییتش نوشته است که این اعتراض‌ها "حاصل رژیمی است که بیشتر بر حمایت از سازمان‌های تروریستی تمرکز دارد تا رسیدن به درد شهروندانش".
 
ساعاتی پیش از او هم سناتور جمهوری‌خواه تام کاتن خواستار حمایت آمریکا از اعتراض‌ها در ایران شد. او در بیانیه‌ای گفت: "آیت‌الله‌ها با وجود میلیاردها دلار که از توافق هسته‌ای تامین کرده‌اند، هنوز نتوانسته‌اند نیازهای اولیه مردم خودشان را برآورده کنند شاید چون آن همه پول را برای عملیات تهاجمی منطقه‌ای خود در سوریه، لبنان، عراق و یمن صرف کرده‌اند."
 
این دو چهره جمهوری‌خواه از منتقدان توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی بوده‌اند و به‌خصوص سناتور کاتن همیشه موضع تندی علیه جمهوری اسلامی داشته و گفته است که باید آمریکا از تغییر حکومت در ایران حمایت کند.
 
سابقه دولت قبلی آمریکا در قبال اعتراض‌ها در ایران
 
در سال‌های گذشته گروه‌هایی از مخالفان جمهوری اسلامی از دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری قبلی آمریکا، انتقاد کرده‌اند که در جریان اعتراض‌های بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ از آن اعتراض‌ها حمایت نکرده است.
 
دو سال بعد از آن اعتراض‌ها، هیلاری کلینتون، وزیرخارجه وقت آمریکا، گفت دلیل این‌که ایالات متحده حمایت بیشتری از اعتراض‌های آن سال نکرد این بود که در زمان آغاز اعتراضات دو سال پیش در ایران، درخواستی از سوی رهبران این اعتراض‌ها برای حمایت آمریکا دریافت نشد.
 
او در پاسخ به سوال‌های مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی گفت: "از درون جنبش اعتراضی این صدا شنیده می‌شد که آمریکا باید مواظب باشد طوری عمل نکند که عامل و حامی اصلی این جنبش جلوه کند، چون در آن صورت اعتبار جنبش و امنیت هواداران آن به خطر می‌افتد."
 
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، در نخستین روزهای بعد از انتخابات بحث‌برانگیز خرداد ۱۳۸۸ در اولین واکنش به حوادث پس از انتخابات ایران گفت که "عمیقا نگران" خشونت‌ها در این کشور است اما اخطار داد که نمی‌خواهد آمریکا به یک "توپ فوتبال سیاسی" در بحران پس از انتخابات ایران بدل شود. در ادامه تحولات هم او تکرار کرد نمی‌خواهد به عنوان یک مداخله‌گر در امور ایران قلمداد شود.
 
مخالفان جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر و بعد از سرگرفتن توافق هسته‌ای، دولت قبلی آمریکا را متهم کرده‌اند که برای رسیدن به این توافق، در مقابل جمهوری اسلامی بیش از حد نرمش به خرج داده و از جمله بر نقض حقوق بشر در ایران چشم پوشانده است.
 
در یک سالی که دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا رسیده است، همواره از سیاست رئیس‌جمهور قبلی در قبال ایران انتقاد کرده و مقام‌های دولت او هم درباره ایران لحنی تندتر از قبل گرفته‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

درود بر ترامپ و دولتش !
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۲
۴۲
Iranemaa - قم، ایران

مردم ایران جانشان به لبشان رسیده و به هر طریق ممکن خوهان نابودی رژیم هستند و کمک خارجی قطعا مفید خواهد بود اما این دفعه یا حسین میر حسین دیگر جوابگو نیست بلکه کلیت نظام و دینش .
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۰
۴۹
-xAdolf - اخن، آلمان

درسته که اونها در نهایت به فکر منافع خودشونن ولی ما الان با چنان رژیم خونخواری طرفیم که باید برای انداختن اون از همهً امکانات و کمکی بهره بگیریم و در اصل مثال یک معامله می مونه که هر. دو طرف از اون سودشونو باید. ببرن، پس دمشون گرم که حداقل مثل اون حسین اوباما به ملت ایران خیانت نکردن.
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۴
۷۳
نازک بین - شفیلد، انگلستان

مردم غیور ایران هیچگاه چشم داشتی به کمک دولتهای بیگانه ندارند. خودشان در سایه اتحاد و همدلی بدور از جناح و فرقه گرائی و قومیت گرائی زیر یک پرچم و شعار ایران یکپارچه برای همه ایرانیان راه شان را بهتر تشخیص میدهند . فقط انتظاری که از مردم دنیا و دولتها دارن تآئید خواسته آنان و پشتیبانی معنوی از حق مسلم مردم ستمدیده ایران میباشد.
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۳
۵۳
Pezhman - وین، اتریش

بهترین کمک به این قیام مردمی، پوشش خبری تمام عیاردادن به آن و البته هم زمان، پرهیز از همکاری با تجزیه طلبان و دار و دسته ورشکسته رجویست.
شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.