اردوغان: ان‌شاءالله روزی سفارت ترکیه را در بیت المقدس شرقی باز می‌کنیم

رجب طیب اردوغانرجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفته است که می‌خواهد روزی سفارتخانه این کشور را در بیت‌المقدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین باز کند.
 

آقای اردوغان بار دیگر تصمیم اخیر دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به این شهر را محکوم کرده است.

 
این اقدام آقای ترامپ بطور گسترده‌ای محکوم شده است.
 
رئیس جمهور ترکیه که در نشست حزب عدالت و توسعه در شهر قرامان صحبت می‌کرد، گفت: "ما قبلا بیت المقدس شرقی را به عنوان پایتخت دولت فلسطینی شناخته بودیم، اما قادر به گشایش سفارتی در این مکان نبودیم، به این دلیل که این شهر در اشغال است. ان‌شاءالله سفارتخانه‌مان را در آن جا بازخواهیم کرد."
 
آقای اردوغان خاطر نشان کرد که کنسولگری ترکیه پیش از این در بیت المقدس شرقی بوده است.
 
هفته گذشته رهبران و نمایندگان کشو‌های اسلامی در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ در نشستی فوق العاده در استانبول شرکت کردند.
 
رهبران ۵۷ کشور مسلمان در این نشست از جهان خواستند "کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد و بیت المقدس شرقی را پایتخت آن بداند".
 
در بیانیه پایانی سازمان همکاری‌های اسلامی تصمیم دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، "باطل و بی اعتبار" خوانده شد و از آمریکا خواسته شد که این تصمیم را لغو کند.
 
روسای جمهور ایران، ترکیه، افغانستان، لبنان، یمن و جمهوری آذربایجان و همچنین پادشاه اردن، امیران قطر و کویت و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در نشست فوق‌العاده استانبول حضور داشتند.
موقعیت جنجالی بیت المقدس
شهر بیت‌المقدس یا قدس یا اورشلیم برای پیروان سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام اهمیت تاریخی دارد. دولت آمریکا تا پیش از تصمیم اخیر آقای ترامپ هیچگاه این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناخته بود.
 
مکان‌های مقدس مذهبی برای یهودیت، اسلام و مسیحیت در این شهر به خصوص در شرق بیت المقدس قرار داد.
 
اسرائیل در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ (جنگ شش روزه) شرق بیت المقدس را از اردن گرفت و در دهه ۱۹۸۰ میلادی 'یکپارچه' و پایتخت بودن آنرا رسما به قانون اساسی خود اضافه کرد که اعتراضات دیپلماتیک گسترده‌ای در پی داشت.
 
اما بنابر قوانین بین‌المللی و پنج دهه موضع رسمی دولت‌های آمریکا، شرق بیت المقدس از سرزمین‌های اشغالی محسوب می‌شود. فلسطینیان شرق بیت المقدس را برای پایتخت کشور مستقل آینده خود در نظر دارند.
 
براساس پیمان صلح ۱۹۹۳ میان دو طرف موقعیت نهایی شهر باید در مراحل نهایی مذاکرات صلح تعیین شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Iranemaa - قم، ایران
صد رحمت به محمود خودمون که دگه اینقدر جوگیر و لجباز نبود و مثل این ترکه ،رگ گردنش هم باد نمیکرد . این مغولزاده شده کاسه داغتر از اش
یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۶
۱۰۷
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
بیت المقدس در زمستان سال ۱۵۱۶ به قلمرو امپراطوری ترکان الحاق و چهار صد سال آسایش و امنیت را برای خاورمیانه به ارمغان آورد. امپراتوری ترکان بیت المقدس را دیگر بار در یکروز زمستانی سال ۱۹۱۶ ترک گفتند. و خاورمیانه دیگربار هرگز روی آسایش و امنیت بخود ندید.
یکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۰
۵۴
abulolo al majoosi - برنو، چک
دوباره ایسکندر گرگعلی سوسیالی (برزگ) خواب قهوه‌ای می‌بیند
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸
۴۲
rahjoo - بابل، ایران
Kefli Iskender-خودشیفته نژادی! قبل از اینکه مریخ کشف بشه تو عهد باستان چندین قرن اورشلیم رو ما ایرانیان میگردوندیم! ضمنا ترکان عثمانی هم در1916آنجارو ترک نگفتند(!!)بلکه با خفت شکست خوردند و عقب نشستند گفتم که بدونی میدونم چقد نژادپرستی.این رجب دوغی هم یکی عین تو،هنوز تو نئشگی عثمانی هپروت میزنه!.
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.