برجام و برنامه موشکی ایران در دستور کار ناتو؛ رکس تیلرسون در بروکسل

از راست ینس استولتنبرگ، رکس تیلرسون، زیگمار گابریل و ژان ایو لودریان در حالی نشست کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو برگزار می‌شود، اظهارات مسئولان ارشد حاضر در این نشست نشان می دهد که موضوع توافق هسته ای ایران و جامعه جهانی و همچنین برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران، جزو دستورهای این نشست است.
 

روز دوشنبه ۱۳ آذر، ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو در بروکسل گفت این اتحاد بیست و هشت کشوری از توافق هسته ای ایران با غرب حمایت می کند اما به آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی ایران که تهدیدی علیه متحدان ناتوست واکنش نشان خواهد داد.

 
آقای استولتنبرگ که روز دوشنبه در آستانه جلسات این هفته وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل در یک کنفرانس خبری صحبت می کرد، گفت: ما باید میان سلاح هسته ای و توانائی موشکی کاملا تفاوت قائل شویم. توافق هسته ای ایران به توانائی جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هسته ای می پردازد، و ناتو از این توافق هنگامی که حاصل شد، حمایت کرد.
 
دبیر کل ناتو افزود: اکنون تمرکز ما بر این است که این توافق کاملا اجرا شود زیرا مستقیما بر امنیت متحدان ناتو تاثیر گذار است. در همین حال ما شاهد ادامه تلاشهای ایران در زمینه پیشبرد توانائی های موشکی این کشور بوده ایم که مسلما این باعث نگرانی تمام متحدان ناتو به ویژه متحدان ما در اروپاست.
 
اظهارات آقای استولتنبرگ، همزمان با اظهار نظر وزیران خارجه آلمان و فرانسه شد که از ایران خواسته اند برنامه موشکی خود را رها کرده و به آنچه مقاصد برتری‌جویانه آن در سراسر منطقه خاور میانه خواندند، پایان دهد.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژان ایو لودریان روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای آلمانی خود در پاریس گفت «ایران لازم است از برنامه موشکی بالیستیک و وسوسه‌های هژمونیک خود در خاور میانه صرف نظر کند.»
 
در نشست ناتو، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا نیز حضور خواهد داشت. وی غیر از دبیر کل ناتو، در حاشیه دیدار از بروکسل با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی ناتو هم دیدار خواهد کرد. وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در ادامه سفر اروپایی اش از اتریش و فرانسه هم دیدار خواهد کرد.
 
ایالات متحده از زمان روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ، اصرار دارد که ایران با برنامه موشکی خود به برجام پایبند نیست. به همین دلیل بود که مهرماه گذشته، پرزیدنت ترامپ از تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای خودداری کرد.
 
براساس قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ تصویب شد، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است اما ایران در یکسال اخیر چند آزمایش موشکی داشته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
دوباره بازی گربه موش تکرار میشود . رژیم اخوندی اگر غیرت داشته باشند بر سر موشکهای دوربردشان مذاکره ای نخواهند کرد . چون اگر باز پشت درهای بسته هر مدت یکبار مثل مذاکرات اتمی مذاکره سر موشکها ایران صورت گیرد روز به روز تحریم ایران بیشتر و بیشتر میشود . در اخر اگر رژیم موشکیهایش را محدود کند و حتی دخالتی در کشورهای دیگر هم نکند باز بهانه ای دیگر برای زیر فشار گذاشتن بیشتر ایران پیدا خواهند کرد. اخوندها یا باید از قدرت دست بردارند یا باید یکبار و برای همیشه رودروی امریکا به ایستد و گرنه امریکا ول کن حکومت اخوندی نیست . امریکا یا خواهن این نیست که رژیم ایران را از بین ببرد , ایران منزوی و ضعیف را میخواهد . یا اینکه میخواهد بصورت تدریجی و ارام ارام رژیم را ساقط کند.
دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۵
۵۴
فارسان - مرکزی، ایران
فضولی برنامه موشکی ایران به شما درخت نشینان سابق و متمدنان امروزی نیامده!!!
‌سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۴:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.