کاهش خونریزی پس از کشیدن دندان با یک مرهم پودری

ایسنا : یکی از نگرانی­‌های افراد هنگام انجام امور مربوط به دندانپزشکی، التهاب، درد و خونریزی شدید متعاقب کشیدن دندان‌ها است. این درد در تمامی بیماران پس از پایان اثر ماده بی‌حسی تجربه می‌شود، ولی ظرف مدت چند روز از شدت آن کاسته می‌شود. درعین‌حال نوعی درد شدید از روز دوم یا سوم پس از کشیدن دندان به علت ایجاد حفره خشک (Dry Soket) بروز می‌کند. حفره­ خشک خود از عوامل اصلی در ایجاد تأخیر در فرآیند ترمیم است.
 

یکی از علل اصلی پیدایش این عارضه، از بین رفتن لخته خون در محل ساکت دندانی است. درنتیجه، کشیدن یا در اصطلاح دندانپزشکی آن، اکسترکت کردن دندان‌ها، یک زخم باز در بافت نرم استخوان برجای می‌­ماند. اختلال در التیام و ترمیم زخم فوق، یکی از مشکلات مهم پس از کشیدن دندان‌ها به شمار می‌رود. برای رفع این مشکل، بهره‌­گیری از مواد مختلف ضد باکتریایی می­‌تواند جهت پاک‌سازی ساکت دندان از باکتری‌ها و کاهش خطر ایجاد حفره خشک سودمند باشد.

 
به همین منظور گروهی از محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران و همکارانشان در بیمارستان بوعلی سینای پایتخت، جهت بررسی تأثیر پودری موسوم به «کیتوهم» 60 بیمار را که تجویز کشیدن دوطرفه دندان در یک فک را داشتند، موردمطالعه قراردادند.
 
در این تحقیق، میزان خونریزی برحسب دقیقه اندازه‌گیری شد و میزان درد نیز با استفاده از شاخص VAS با 10 رتبه، میزان التیام با شاخص بهبودی با 10 رتبه و بالاخره میزان بروز حفره خشک، در دو مقطع زمانی 3 و 7 روزه پس از کشیدن دندان بررسی و ثبت شد.
 
بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از این تحقیق، پودر کیتوهم قابلیت مناسبی در متوقف کردن خونریزی دندان پس از عمل کشیدن دارد.
 
بنابر این نتایج که به‌صورت مقاله‌ای علمی پژوهشی در مجله «تحقیق در علوم دندانپزشکی» وابسته به واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی انتشار یافته، محققان اشاره کرده‌اند که یکی از محاسن کیتوزان که ماده اصلی و زمینه‌ای کیتوهم است، در امکان استفاده هم‌زمان آن­ برای بیمارانی است که داروهای ضد انعقاد مصرف می‌­کنند.
 
همچنین به گفته دکتر شفایی‌فرد و پژوهشگران همکار وی در این تحقیق، کیتوزان امکان تشکیل لایه منظم‌­تر و آرایش متراکم­‌تری را دارد.
 
نتایج حاصل از این مطالعه به‌طورکلی نشان­دهنده­ کاهش میزان درد، تسریع روند التیام و کاهش بروز حفره­ خشک به دنبال استفاده از پودر کیتوهم است.
 
شایان ذکر است مکانیسم عمل پودر کیتوهم برای بندآوردن خونریزی، بر اساس جذب مایعات خون، متورم شدن و تسریع تشکیل لخته خون است. این ماده برای موارد اورژانس، تروما، انواع عمل جراحی و کمک‌های اولیه ایده‌آل است و حتی برای بیماران مبتلا به دیابت و مشکلات انعقادی قابل استفاده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +275شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +232شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +190پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +153سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +140ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +130فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +119پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +109کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +107ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +97ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید