معاون قوه قضاییه: سپرده‌گذاران موسسات مالی باید امروز ضرر سودجویی خود را بدهند

معاون قوه قضاییه: سپرده‌گذاران برای بدست آوردن سود‌های باد آورده با مطالعه و شناخت به سمت این مراکز رفتند محمدباقر الفت، معاون رئیس قوه قضاییه، ایران می‌گوید سپرده‌گذاران موسسات مالی با علم و آگاهی به غیرمجاز بودن و کسب "سودهای بادآورده" اقدام به سپرده‌گذاری در این موسسات کرده‌اند.
 

اشاره معاون قوه قضاییه به موسساتی بوده که بدون مجوز بانک مرکزی فعالیت می‌کردند و سود بالایی به سپرده‌گذاران پیشنهاد کرده بودند.

 
آقای الفت به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است: "نباید سپرده‌گذارانی که با شناخت، قصد تحصیل سود داشتند مظلوم جلوه دهیم و با مظلوم‌نمایی فضای جامعه را به‌گونه‌ای ترسیم کنیم که باید دولت وارد شود و مبالغی را به این‌ها بپردازد."
 
آقای الفت گفته است: "افرادی که پول خود را در این موسسات به ودیعه گذاشتند افراد عامی و بی‌اطلاع نبودند و اتفاقا برای بدست آوردن سود‌های بادآورده با مطالعه و شناخت به سمت این مراکز رفتند و غالبا اطلاع داشتند که این مراکز بدون مجوز فعالیت می‌کنند."
 
او همچنین گفته است: "اینها (سپرده‌گذاران) سودجویی کردند و باید امروز ضرر سودجویی خود را بدهند."
 
این اظهارات در حالی است که سپرده‌گذاران موسسه مالی کاسپین و تعاونی منحل شده فرشتگان (زیر مجموعه کاسپین) برای گرفتن پول خود در تلاش هستند.
عده‌ای از مالباختگان می‌گویند که حتی با سپرده‌گذاران زیر صد میلیون تومانی هم تسویه کامل نشده است موسسه کاسپین چگونه متولد شد؟
اواخر سال ۱۳۹۴ چندین تعاونی مالی-اعتباری که در مجموعه‌ای با عنوان "آرمان ایرانیان" فعالیت می‌کردند با دریافت "مجوز رسمی" از بانک مرکزی وارد بازار پولی ایران شدند.
 
تعاونی‌های فرشتگان، الزهرای مشهد، حسنات اصفهان، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، بدر توس مشهد، پیوند، امید جلین گرگان و عام کشاورزان مازندران، ۸ تعاونی بودند که با تغییر نام از "آرمان ایرانیان" به "کاسپین" تبدیل شدند.
 
مجوز فعالیت کاسپین به این شرط صادر شد که این موسسه بتواند تعاونی‌های زیرمجموعه خود را ساماندهی کند و نقل‌و‌انتقال حساب‌ها و دارایی‌های آنها را انجام دهد و در مجموع تعهدات سپرده‌گذاران انجام شود.
 
موسسه اعتباری کاسپین موظف شد ارزیابی لازم برای تعیین ارزش و انتقال دارایی‌ها و بدهی‌ها و همچنین برآورد میزان مازاد یا کسری هر یک از تعاونی‌های هشت گانه را انجام دهد؛ در نهایت با نظارت بانک مرکزی همه تعاونی‌ها با تصمیم سهامداران منحل شدند.
 
نگرانی زمانی اوج گرفت که دادستان تهران اعلام کرد که موسسه فرشتگان (زیر مجموعه موسسه کاسپین) ۴۰۰۰ میلیارد تومان کسری و زیان داشته و "نتوانسته از پس پرداخت آن برآید."
 
بیشتر مشکلات موسسه کاسپین هم به تعاونی منحل شده فرشتگان مربوط است.
سخنگوی قوه قضاییه صدور مجوز توسط وزارت تعاون و عدم نظارت بانک مرکزی را علت بروز وضعیت کنونی دانسته است غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه هفته پیش، صدور مجوز توسط وزارت تعاون و عدم نظارت بانک مرکزی را علت بروز وضعیت کنونی دانسته است.
 
او گفته: "بر اثر دو کوتاهی یکی از ناحیه وزارت‌خانه ذیربط (تعاون) که به کسانی که شایستگی نداشتند مجوز داد و بعد بانک مرکزی که نظارت بعدی را نکرد این مساله استمرار داشت تا امروز که می‌خواهند جلوی اینها را بگیرند."
 
آقای اژه‌ای همچنین گفته: "در سال ۹۴ بانک مرکزی با تعدادی از تعاونی‌های اعتباری صحبت می‌کند و مقرر می‌شود که اینها خودشان دست به انحلال بزنند که هشت مورد انحلال داشتیم. یک موسسه اعتباری و مالی به نام کاسپین تشکیل شد که سهام‌داران این موسسه همین سهام داران شرکت تعاونی‌های منحل شده بودند."
 
بانک مرکزی و قوه قضاییه اخیرا از آغاز پرداخت به سپرده‌گذاران موسسه کاسپین تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان در "آینده نزدیک" خبر داده است.
 
این در حالی است که عده‌ای از مالباختگان می‌گویند که حتی با سپرده‌گذاران زیر صد میلیون تومانی هم تسویه کامل نشده است.
 
بعضی دیگر هم گفته‌اند در زمان تسویه حساب حتی تا نیمی از اصل سپرده کم می‌شود.
 
کمیسیون اقتصادی مجلس بدهی مؤسسه مالی و اعتباری کاسپین را تا اواخر تیرماه حدود ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده بود.
 
بر همین اساس، تا آن زمان حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از دارایی‌های این مؤسسه شناسایی شده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۰
Tantan Milo - دوبلین، ایرلند

اینم از اسلام و بانکداری اسلامی. معنی این حرف یعنی انگشت وسط نشون دادن به ملت. یعنی آدم می مونه که اینا چقدر وقیح و پر رو هستن. اسلامتون بخوره تو سرتون
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۳
۵۳
ahura95 - توکیو، ژاپن

معاون قوه قضاییه: سپرده‌گذاران موسسات مالی باید امروز ضرر سودجویی خود را بدهند. اگه یک نفر ، حتی یک نفر ، یه مورد ، تاکید میکنم یه مورد توی کل تاریخ بشر ، این میزان از وقاحت و حرومزادگی و چاچول بازی و شارلاتان بازی و خباثت و خیانت و بیشرافتی رو به من نشون بده ، به شرافتم یه جایزه خوب پیش من داره
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۹
۴۴
Afshin51 - کلن، آلمان

بر اون جد و اباد خبیثت لعنت ، مرتیکه شیاد این موسسات را که امریکاییها یا سلطنت طلبها توی ایران نزدند ! تاسیس این موسسات توسط امثال تو عامل حکومت و دیگر شیادان وابسته به راس قدرت در ایران بوده که توسط صدا و سیما و امثال تو تبلیغ شده و به دلیل جمع اوری پولهای مردم ناچار و نیازمند و پرداخت وام با بهره و نزولهای انچنانی به دیگر اقشار محتاج ملت صورت گرفت حال به جای عذرخواهی و پرداخت خسارت تازه طلبکار هم شده اید ؟خدا محو و نابودتان سازد بنام جلیل خودش انشاالله ۰
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
۵۵
esfanie - اسن، آلمان

برین دوباره بدو بدو تو صف رای که رای بدین، برین دوباره برای حسن و حسین تو سرتون بزنین تا جونتون در بیاد. خلایق هر چه لایق.
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۹
۳۳
کور شود آنکس که نتواند دید - لندن، انگلستان

اگر غیرمجاز بود چرا پلمپ نکردید؟؟؟!!!
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰
۵۳
Faryade_Khamoosh - آخن، آلمان
موسسه‌های مالی‌ بانک نیستن. متاسفانه خیلی‌ از مردم گول سود‌های بالای این موسسات رو میخورن، غافل از اینکه از خودشون بپرسن،چرا یک موسسه مالی‌، قول سود‌های بسیار بالااونم روزشمار و سود رو سودو میده، در حالی‌ که بانک‌های ایران، مثل ملی‌، سپه و صادرات، سود به مراتب پایینتری را به مشتریانشون میدن؟ ایران اقتصادی داره فلج. بانک‌های ایران اجازه داد و ‌ستد با بانک‌های خارجی‌ را ندارن. کمبود ارز و پول در این کشور واضح دیده میشه. سپرده گذران هم هر ماه با پرینت حساب و سود‌های مثلااضافه شده دل خودشان را خوش میکنن که دمم گرم، چه مفتی داره پولم رشد میکنه. هیچ جای دنیا دولت پرداخت پول مالباختگان رو متقبل نمی‌شه. این یک انتظاریست بیجا. جواز بانک مرکزی مساوی با گارانتی پرداخت پول شما نیست. من چند سال پیش گفتم پولتون رو نذارین تو این موسسات مالی‌، این‌ها هیچ اعتباری ندارن. فردا ورشکسته بشن، کی‌ پولتونو میده؟ همه میگفتن بابا اینا جواز دارن. ملت نمیدونه هنوز جواز بانک مرکزی چی‌ هست.تو آلمان بانک‌های خصوصی فقط ۱،۶ میلیارد یورو Deposit insurance دارن، یعنی‌ ۰/۲ % پول‌هایی‌ که ملت تو این بانک‌ها دارن.
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۵
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
دقیقا همین اتفاق برای سرمایه گذاران در فارکس هم افتاده و میوفته. آخه شما نمیگید طرف چطوری 30درصد پولتونو سود میده! مگر مواد مخدر صنعتی تولید کنه که خوب این پول یعنی شراکت در قاچاق فروشی. لعنت به اقتصادی که بخصوص در دوره احمدی نژاد دولت و حکومت و بنگاههای اقتصادی رو نزول خور کرد. الان داره گندش در میاد. حالا دیگه اکثریت مردم ما خاصیت نزول خوری پیدا کردن. افتضاحه. خوب دین اسلام چقدر از نزول بد گفتهو در سایر مکاتب ادیان هم کار کثیفی هست. در ایران اصلا وارد بورس هم نشید چون بورس ایران هم کثیف و کاملا طبق برنامه پیش میره. مثل تیقی زدنهای قدیم که اولش یه دست بازی رو شل میگرفتن و یه رقم کم بهت میباختن بعد شرط بندی رو بالا میزدن و خلاص.
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.