۶ عادت که سلامت تیروئید را به خطر می‌اندازد

 تیروئید، یک غده کوچک پروانه ای شکل در قسمت جلوی گردن و درست بالای قفسه سینه شماست. این عضو از بدن مسئول ترشح هورمون هایی است که فعالیت های حیاتی بدن را تنظیم می کنند.
 

به گزارش آوای سلامت، تمام فعالیت های متابولیک، وضعیت خلق و خوی، ضربان قلب و دمای بدن شما وابسته به این غده است. ناتوانی تیروئید عواقب جدی برای سلامت به دنبال دارد و اگر کنترل نشود، کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

 
 
در اینجا 6 عادت غلط که مستقیما سلامت غده تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهد، معرفی شده است:
 
سیگار کشیدن: سموم سیگار بر سلامت غده تیروئید موثر هستند. توتون باعث کاهش هورمون تحریک کننده در تیروئید می شود. استعمال دخانیات از جمله عوامل خطرساز است که می ‌تواند شدت عوارض چشمی بیماری تیروئید را در یک مدت زمان بسیار کوتاه به اوج برساند.
 
شیوه زندگی بی حرکت: عدم فعالیت باعث افزایش تمایل بدن به تجمع چربی، چاقی، اضافه وزن و سایر مشکلات متابولیکی می شود. همچنین، از آنجایی که ترشح هورمون های تیروئیدی را کاهش می دهد، می تواند منجر به کم کاری تیروئید شودو. این اختلال تنها بر توانایی یک فرد برای سوختن کالری و چربی تاثیر نمی گذارد بلکه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، ریزش مو و خستگی را نیز افزایش دهد.
 
عدم مدیریت استرس: دانستن اینکه چطور کنترل استرس در زندگی روزمره می تواند عامل مهمی برای عملکرد تیروئید باشد، مهم است. سیستم غدد درونریز به حالات روانی افراد حساس است و در نتیجه، تجربه استرس شدید بر سطح هورمون تیروئید اثر می گذارد. استرس ممکن است باعث تشدید یک بیماری زمینه‌ ای تیروئید شود. بعنوان مثال فرض کنید کم کاری تیروئید در خانواده شما وجود دارد. بدن شما تحت استرس، هورمون کورتیزول ترشح می ‌کند. کورتیزول بیش از حد، می ‌تواند در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند. این مساله می ‌تواند تیروئید را تحریک کند که برای تولید مقادیر کافی از هورمون تیروئید، سخت تر کار کند. همچنین هنگامی که استرس دارید، نسبت به بیماری‌ های خود ایمنی تیروئید (بعنوان مثال تیروئیدیت هاشیموتو) آسیب پذیرتر هستید.
 
رژیم های کم ید: سطح پایین ید در رژیم غذایی یکی از علت های اصلی مشکلات تیروئید مانند کم کاری تیروئید است. بدن به این ماده برای بهینه سازی تولید هورمون های تیروئید نیاز دارد. خوشبختانه ید به طور طبیعی در برخی مواد غذایی مانند نمک دریایی، سبزیجات دریایی، بلوبری، ماست، لوبیا، سیب زمینی، نخود فرنگی، آناناس و شکلات وجود دارد.
 
نوشیدنی های الکلی: اگرچه کبد مسئول فیلتر کردن و متابولیسم این نوشیدنی ها است اما سموم آنها که از طریق جریان خون حرکت می کنند، روی تولید هورمون های تیروئید اثر می گذارند. الکل همچنین نقش مهمی در پیشرفت مشکلات متابولیک ایفا می کند.
 
خوردن گلوتن: گلوتن شامل پروتئینی به نام گلیادین است که یک پروتئین خارجی برای بدن انسان محسوب می شود. تیروئید نیز آنزیمی شبیه به این پروتئین دارد. وقتی گلوتن توسط افراد با کم کاری تیروئید مصرف می شود سیستم ایمنی بدن این فرد به این پروتئین خارجی و آنزیم حمله می کند. گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار و سایر غلات فرآوری شده یافت می‌شود. اگر مبتلا به اختلال تیروئید هستید و گلوتن نیز مصرف می کنید پیشنهاد ما به شما مصرف برنج و پاستا و نان غلات است.
 
افرادی که پرکاری تیروئید دارند باید از مصرف سویا صرف نظر کنند چرا که سویا موجب عدم جذب هورمون های تیروئید توسط بدن می شود. همچنین هر چیزی که حاوی سویا باشد مانند شیر سویا و … نیز می تواند وضع را بدتر کند. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مشکلی با مصرف سویا نخواهند داشت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +244زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +224کارزار شهردار فرانسوی برای تفکیک زباله‌های شهر با تصویر خامنه‌ای، پوتین و کیم جونگ‌اون
  • +192واکنش علی کریمی به قدردانی محمد خاکپور از محمدرضاشاه
  • +177نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • +168یعنی آفتاب‌پرست هم اینطور سریع رنگ عوض نمیکنه که این خانم تغییر رنگ داد
  • +158ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد
  • +158مصاحبه با پیرمرد ترکیه‌ای: نماز صبح چند رکعته؟ پیرمرد: نون ۱۵ لیره پنیر ۵۰۰ لیره . ایمان چیه؟
  • +152شاهزاده رضا پهلوی از سالروز فرمان منع حجاب رضاشاه: زنان ایران از پیشگامان انقلاب ملی هستند
  • +125هشدار پناهجوی ایرانی مقیم کانادا نسبت به آینده کانادا
  • +105اعتراض یک کارگر ساختمانی: ما به صاحبخونه بدهکاریم، مسئولین از حفظ امنیت و حجاب میگن! ولمون کنید!