یک تحقیق جنجالی هاروارد: نور زیاد خیابان و خانه بر سرطان سینه تاثیر دارد
رأی دهید
به گزارش اسوشیتدپرس، این نتیجه از مطالعات سازمان «پژوهش های بهداشتی پرستاران » که بش از دو دهه بر روی این موضوع تحقیق کرده، بدست آمده است.
«پیتر جیمس» متخصص بیماری های واگیر و همکارانش ، می گوید از سال ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۳ خانه ۱۰۹ هزار ۶۷۲ نفر را از نظر میزان نور اطراف خانه در شب از روئی تصاویر ماهواره ای تحت بررسی قرار دادند. بعد از پانزده سال به روز رسانی اطلاعات مشخص شد در این نقاطی که نور خیابان بیشتر بود، ۳۵۴۹ سرطان جدید گزارش شد.
این مطالعه رابطه مستقیم میان میزان نور محل زندگی زنان و ابتلای آنان به سرطان سینه را نشان داد. این میزان حتی با دخالت دادن بسیاری عوامل دیگر مثل سن، تعداد بچه ، وزن، استفاده از داروهای هرمون دار ،و یک فهرست بلند دیگر از عوامل دخیل، تغییری در میزان خطر ابتلا به سرطان سینه بوجود نمی آورد.
موضوع مهم دیگر که البته نیاز به تحقیقات بیشتر دارد، آن است که رابطه نور و سرطان سینه، در زنان جوان پیش از یائسگی بیشتر بروز می کند.
این فکر که نور الکتریکی ممکن است بخشی از علل سرطان شایع سینه را در زنان تشکیل دهد، به سال ۱۹۸۷ میلادی باز می گردد. در آن زمان این اندیشه دور از ذهن به نظر می رسید، زیرا نور به هیچ وجه سمی نیست که موجب سرطان شود. نور نمی تواند ارتباط های شیمیائی را لطمه بزند و به «دی . ان.ای.» انسان لطمه بزند و مثل استروژن هرمون هم نیست که مصرف زیادش به سینه لطمه بزند و موجب سرطان شود. از سوی دیگر نور اشعه ایکس هم ندارد. بنا به تعریف، نور بخشی از طیف اشعه الکترومنیتیک است، و بنابراین اشعه ایکس و حتی ماوراء بنفش ندارد که پوست را می سوزاند.
با این حال پژوهشگران هاروارد می گویند تحقیق آنها نشان می دهد نور زیاد می تواند تاثیر بگذارد.
سرطان سینه، بر خلاف سرطان های رایج ، مثل سرطان ریه، کبد، مغز و معده ، علت مشخصی ندارد. بنابراین بدن ما در روز به حدود ۱۲ ساعت نور ودر شب به تاریکی نیاز دارد. در مقابل سیگار کشیدن ، ویروس هپاتیت، و بسیاری دیگر از ویروس ها احتمالاً در ابتلا به سرطان سینه موثر است.
یکی از گمان های پژوهشگران آن است که زنانی که در خیابان از نور بیشتری برخوردارند ، در خانه هایشان نیز چراغ روشن زیاد دارند و نور بیشتری می خورند. به همین دلیل هم خانه هایشان بیشتر در عکس های ماهواره ای می درخشد و دیده می شود.