شیر سویا نوشیدنی با خواص فراوان

شاید شما هم جز آن دسته از افرادی باشید که به شیر حساسیت داشته باشید و یا اصلاً شیر دوست نداشته باشید. آیا تا به حال شیر سویا مصرف کرده اید؟ طرز تهیه شیر سویا را می دانید؟ آیا می دانید شیر سویا چه خواصی دارد؟ مضرات استفاده زیاد از شیر سویا را می دانید؟ در مطلب زیر به معرفی خواص و مضرات شیر سویا می پردازیم.
شیر سویا چیست و چگونه تهیه می شود؟

 با خیس کردن دانه های لوبیای سویا در آب و خرد کردن و فشار دادن سویاهای خیس خورده مایعی به دست می آید که شیر سویا نام دارد. شما می توانید در منزل نیز آن را تهیه کنید.

 
این ماده غذایی در چین بسیار مصرف می شود. شیر سویا، مزه لوبیا می دهد که چینی ها آن را دوست دارند، ولی ممکن است شما این طعم را دوست نداشته باشید. البته با روش های خاص در کارخانه می توان این طعم را کاهش داد. معمولاً در کارخانه ها برای بهتر کردن طعم شیر سویا از مواد طعم دهنده نظیر وانیل، کاکائو، نسکافه استفاده می کنند. معمولاً مدت زمان نگهداری از شیر سویا طولانی تر از شیر است.
خواص شیر سویا چیست؟
 شیر سویا منبع غنی از پروتئین است

 شیر سویا منبع غنی از پروتئین با کیفیت بالا است و این نوشیدنی ارزشمند نیاز بدن را به 9 اسید آمینه ضروری تأمین می نماید. هر یک فنجان شیر سویا 7 گرم پروتئین دارد. این نوشیدنی انرژی خوبی را برای افراد در تمامی سنین فراهم می کند.
  شیر سویا حاوی کلسیم و آهن است
 شیر سویا به تأمین نیاز شما به عناصری نظیر کلسیم و آهن کمک زیادی می نماید. هر فنجان از این نوشیدنی ارزشمند 299 میلی گرم کلسیم دارد که 30 درصد نیاز یک فرد بزرگسال را به کلسیم تأمین می نماید. همچنین هر فنجان شیر سویا 1.1 میلی گرم آهن دارد.
 شیر سویا نیاز شما را به ویتامین های گروه B نظیر ویتامین B2 و B12 تأمین می نماید
شیر سویا منبع غنی از ویتامین های B2 و B12 است. تأمین ویتامین B12 از برنامه غذایی افراد به بدن در ساخت ماده ژنتیک سلول‌ها، عملکرد طبیعی گلبول‌های قرمز خون و سلامت سلول‌های عصبی کمک می نماید. یک فنجان شیر سویا 3 میکروگرم ویتامین B12 دارد. همچنین یک فنجان شیر سویا 5/. میلی گرم ویتامین B2 و یا ریبوفلاوین دارد که 39 درصد از نیاز مردان به این ویتامین و 46 درصد از نیاز زنان را تأمین می نماید. ویتامین B2 به تأمین انرژی برای سلول‌ها کمک می نماید و ماده ژنتیکی سلول را از آسیب در امان می دارد.
 شیر سویا سرشار از آنتی اکسیدان ایزوفلاون است
 یکی از مهم‌ترین مزیت شیر سویا وجود ایزوفلاون در آن است. آنتی اکسیدانی که در شیر وجود ندارد. این آنتی اکسیدان ارزشمند موجود در شیر سویا از بدن افراد در برابر بسیاری از سرطان‌ها محافظت کرده همچنین در کاهش کلسترول خون، کاهش علائم یائسگی و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مؤثر است.
  شیر سویا از بیماری های قلبی و عروقی محافظت می نماید
 شیر سویا به دلیل اینکه منشأ گیاهی دارد فاقد کلسترول است و اسیدهای چرب موجود در این نوع نوشیدنی از نوع غیراشباع می باشد و نه تنها عاملی برای پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی به حساب می آید، در کاهش کلسترول خون نیز مؤثر است. شیر سویا دوستدار قلب شما است. توصیه می شود برای سلامت سیستم قلبی و عروقی خود از این نوشیدنی در برنامه غذایی خود استفاده نمایید.
مضرات استفاده از شیر سویا چیست؟
 سویا و تمام ترکیبات مشتق شده از آن مثل شیر سویا حاوی فیتواستروژن هستند یعنی ترکیبات گیاهی که مانند هورمون جنسی استروژن در بدن عمل می نمایند. همواره توصیه می شود افراد که سرطان سینه و پروستات دارند و یا سابقه خانوادگی این نوع سرطان‌ها را دارند از سویا و مشتقات آن در برنامه غذایی خود زیاد استفاده نکنند زیرا ریسک سرطان را به دلیل داشتن ترکیبات شبه استروژنی خود افزایش می دهند. همچنین نتایج مطالعات جدید نشان می دهد دریافت زیاد سویا و مشتقات آن در مردان باعث بزرگ شدن سینه ها، اختلال در نعوظ و میل جنسی، کاهش تعداد اسپرم و تغییرات روحی و روانی را به دنبال دارد. البته این نتایج به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.