عقب‌نشینی وزارت کشور: نتایج انتخابات به تدریج اعلام می‌شود

کدخدایی و رحمانی فضلی ساعاتی بعد از مخالفت شورای نگهبان با اعلام یک‌جای نتایج انتخابات روز جمعه (۲۹ اردیبهشت) ، وزارت کشور با عقب‌نشینی از تصمیم قبلی خود گفت که نتایج به صورت تدریجی اعلام خواهد شد.
 

محمدحسین مقیمی، قائم مقام وزارت کشور ایران گفت که بعد از مشورت با شورای نگهبان و "مرتفع شدن مشکل قانونی" این وزارتخانه تصمیم به اعلام تدریجی نتایج آرای انتخابات گرفته است.

 
روز سه‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت، عبدالرضا رحمانی فضلی اعلام کرده بود که نتیجه رأی‌گیری "طبق قانون" باید یکجا و نه به صورت مقطعی اعلام شود. این در حالی است که در دوره‌های گذشته نتایج آرا همواره به صورت تدریجی اعلام شده است.
 
صبح امروز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به اظهارات وزیر کشور گفت پیشنهاد شورای نگهبان این است که نتایج به تدریج برای مردم اعلام شود و افزود این شورا تلاش خواهد کرد که با وزارت کشور در این زمینه رایزنی کند.
 
ساعاتی بعد از این اظهارات، قائم‌مقام وزارت کشور با اعلام خبر توافق با شورای نگهبان، توضیح داد که در سال‌های اخیر تبصره‌ای به قانون انتخابات اضافه شده که بر اساس آن "نتیجه شمارش آراء انتخابات ریاست جمهوری پس از وصول گزارش هیات اجرایی مرکزی به وسیله وزیر کشور اعلام می‌شود".
 
آقای مقیمی در توضیح علت اظهار نظر اولیه وزیر کشور گفت: "در رویه گذشته اعلام نتایج مطابق قانون سابق انجام شده است. برداشت حقوقی ستاد انتخابات کشور که امروز توسط وزیر محترم کشور اعلام شد این بود که مطابق تبصره الحاقی، نتیجه شمارش آرا ( نه نتایج شمارش آرا ) مبتنی بر گزارش هیات اجرایی مرکزی می‌بایست به یکباره توسط وزیر کشور اعلام شود."
 
با وجود این آقای مقیمی گفت که با کسب نظر شورای نگهبان مشکل حقوقی فوق برطرف شده و در این دوره نتایج شمارش به صورت تدریجی اعلام می‌شود.
 
زمان قطعی اعلام نتایج نهایی مشخص نیست و وزیر کشور پیشتر گفته بود که اعلام نتایج ممکن است تا روز یکشنبه، یعنی دو روز بعد از انتخابات طول بکشد.
 
نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران در دوره های گذشته به تدریج اعلام می‌شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۸
hassan5 - تهران، ایران
نظام و شورای نگهبان آنقدر قدرت دارند که حتی کسی که در انتخابات شرکت نکرده را هم برنده انتخابات معرفی کند .
‌چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵
۴۶
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
نابود بشه این شوراى نگهبان و اون کسیکه فُقهاشو منصوب میکنه ! خاکبرسرت وزیر کشور آقاى رحمانى فضله اى که بهمین سادگى در قانون گریزى با این دارو دسته خبیث همگام شدى!!
‌چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • کارنامه احمدرضا رادان؛ از سرکوب اعتراضات تا تحریم‌های جهانی و کنترل‌های اجتماعی
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • تصاویر سلبریتی‌های جهانی بر روی فرش قرمز مراسم اسکار ۲۰۲۶
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • +327ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +257اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +185ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +143شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد