آیا به ماهی تیلاپیا هورمون می زنند؟

هرازگاهی در مورد ماهی تیلاپیا حرف و حدیث هایی مطرح می شود. این بار ادعا می شود که پرورش دهندگان، جهت رشد این ماهی از هورمون و آنتی بیوتیک زیادی استفاده می کنند. توضیحات یک متخصص علوم صنایع غذایی را با هم ببینیم...
 

مدتی است که در مورد ماهی تیلاپیا شایعات و حرف و حدیث های زیادی از گوشه و کنار شنیده می شود و این بار ادعا می شود که پرورش دهندگان، جهت رشد این ماهی از هورمون و آنتی بیوتیک زیادی استفاده می کنند که جذب گوشت این ماهی شده و چون میزان اسید چرب امگا ۳ این ماهی پایین و توازنی میان امگا ۳ و امگا ۶ این ماهی وجود ندارد، سبب ناباروری مردان و مشکلاتی چون آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می شود.

 
این ادعاها را یک متخصص علوم و صنایع غذایی مورد بررسی و تحلیل قرار داده و گفت: علت استفاده از هورمون در ماهی تیلاپیا، به جهت تغییر جنسیت این ماهی به جنس نر است، زیرا در این نوع ماهی، جنس نر نسبت به ماده سریع‌تر رشد کرده و زودتر به وزن فروش می رسد.
 
به گفته دکتر آراسب دباغ مقدم این هورمون به طور معمول در اولین روز خارج شدن ماهی از تخم -که هنوز جنسیت مشخصی ندارد- استفاده می شود و اثرات آن تا ۳۴ هفته بعد که زمان فروش ماهی بالغ است از بین می رود و اثرات سوئی بر سلامت افراد ندارد.
 
این متخصص صنایع غذایی تصریح کرد: استفاده از آنتی بیوتیک منحصر به ماهی تیلاپیا نیست و در پرورش انبوه هر موجود زنده ای که احتمال بیماری بالا می رود، برای درمان و گاهی پیشگیری،‌ از آنتی بیوتیک استفاده می شود.
 
دکتر دباغ مقدم با اشاره به اینکه تیلاپیاهایی که اصولی و درست تغذیه شده باشند، از مقادیر مناسب امگا ۳ برخوردارند گفت: مقدار امگا ۳ تیلاپیا از برخی انواع آبزیان مانند میگو بیشتر، اما از ماهی تون و سالمون کمتر است و ادعای بروز ناباروری در مردان و ابتلا به بیماری های دیگر با مصرف این ماهی فاقد مستندات است.
 
این متخصص در پاسخ به این ادعا که آیا کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده می شود گفت: تیلاپیا یک ماهی گیاهخوار است و تقریباً در تمام استخرهای پرورش ماهیان گیاهخوار، از کود برای بارور کردن خاک استخر و رشد جلبک ها و پلانکتون ها استفاده می شود. هر چند ممکن است به صورت اتفاقی، ماهی تیلاپیا پوزه ای هم به کودها بزند، اما معنی آن استفاده از کود نیست.
 
البته ماهی تیلاپیا در انتخاب غذا سخت گیر نیست و اگر پرورش دهنده به آن گرسنگی شدید بدهد، ممکن است به طور مستقیم هم از کود استفاده کند. اما نکته ای که باید مد نظر قرارداد، فعل و انفعالات بیوشیمیایی بدن ماهی است که این مواد کم ارزش را به پروتئین با ارزش تبدیل می کند.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد: برای این که از تنوع مواد مغذی موجود در ماهی ها بهره مند شویم و کمتر در تیررس مشکلات بهداشتی و ایمنی آبزیان باشیم، بهتر است تنوع در مصرف ماهی را رعایت کنیم.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • چهره‌های قدرتمند باقی‌مانده در رژیم؛ صعود سپاه و افول دولت رسمی در ایران
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • پیت هگست، فرمانده ستاد نیروی زمینی ارتش ایالات متحده را برکنار کرد
  • پزشکیان: از تمام دنیا می‌خواهم نسبت به حمله به انستیتو پاستور واکنش نشان دهند
  • آلبانی در حالت آماده‌باش قرار گرفت؛ بلغارستان دریافت هشدار از ایران را تایید کرد
  • دوران نبرد با تاریکی؛ باور به قدرت ملت (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد و پنجم
  • نسرین ستوده بازداشت شد / خطر دوگانه زندانیان سیاسی ایران؛ بمباران‌ها و خشونت حکومتی
  • چرا اسرائیل به بندر انزلی حمله کرد؟ آیا مسیر انتقال تجهیزات پهپاد و مهمات از این بندر می‌گذرد؟
  • روایت میثم امینی، کشتی‌گیر سابق که از فرانسه به ایران بازگشت تا در کنار خانواده‌اش باشد
  • +274شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +231شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +189پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +152سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +139ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +129فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +118پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +108کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +105ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +97ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید