پژوهشی انقلابی برای درمان پارکینسون

پژوهشگران به روشی دست یافته‌اند که ممکن است با استفاده از آن، بتوانند بیماری پارکینسون را درمان کنند. در این روش، کارکرد سلول‌های مغز تغییر داده می‌شود.
 

این پژوهشگران می‌گویند که می‌توانند با دستکاری و برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های مغز انسان، آنها را وادار کنند که وظیفه سلول‌هایی را بر عهده بگیرند که بر اثر پارکینسون از بین رفته‌اند.

 
آزمایش بر روی موش‌هایی که نشانه‌هایی مشابه بیماری پارکینسون داشته‌اند، به درمان یا کاهش علائم بیماری آنها کمک کرده است. با این حال پژوهشگران می‌گویند که برای انجام آزمایش مشابه بر روی انسان به مطالعات بیشتری نیاز دارند.
 
این پژوهش که نتایج آن در مجله "بیوتکنولوژی نیچر" منتشر شده است، با اینکه در مراحل اولیه قرار دارد، امیدهای زیادی برای درمان پارکینسون ایجاد کرده است.
 
پژوهشگران هنوز به مطالعات بیشتر نیاز دارند تا مطمئن شوند که این درمان، بی‌خطر است. همچنین باید مطمئن شوند که سلول‌های تغییریافته که در اصل، یاخته‌های عصبی "آستروسیت" بوده‌اند، واقعا می‌توانند کارکرد نورون‌های دوپامین‌ساز را که بر اثر پارکینسون تخریب شده‌اند، داشته باشند.
آیا پارکینسون قابل درمان است؟
افراد مبتلا به پارکینسون کمبود دوپامین دارند به این دلیل که برخی از سلول‌های مغز که دوپامین تولید می‌کنند، از میان رفته‌اند.
 
هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث تخریب این سلول‌های مغزی می‌شود، اما از میان رفتن این سلول‌ها منجر به مشکلاتی مانند لرزش، ناتوانی حرکت و سختی در راه رفتن می‌شود.
 
پزشکان معمولا داروهایی تجویز می‌کنند که علائم بیماری پارکینسون را کنترل می‌کند، اما آن را درمان نمی‌کند و عامل اصلی آن را از بین نمی‌برد.
 
پژوهشگران تاکنون به دنبال روش‌هایی برای جایگزین کردن نورون‌های از بین‌رفته با تزریق سلول‌های تازه به داخل مغز بوده‌اند.
 
اما تیمی از پژوهشگران که پژوهش اخیر را انجام داده‌اند، رویکردی کاملا متفاوت به کار برده‌اند که نیازی به پیوند سلول تازه ندارد.
 
آنها با استفاده از مجموعه‌ای از مولکول‌های کوچک، سلول‌های موجود در مغز را برنامه‌ریزی مجدد کرده‌اند و وقتی که نمونه‌ای از یاخته‌های عصبی آستروسیت مغز انسان را با مولکول‌های کوچک در آزمایشگاه ترکیب کردند، موفق به ساختن سلول‌هایی بسیار مشابه با نورون‌های دوپامین‌ساز شدند.
 
پس از آن، پژوهشگران همان ترکیب از مولکول‌ها را به موش‌های بیمار تزریق کردند که با برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های مغزی موش‌ها، علائم بیماری پارکینسون را در آنها کاهش دادند.
 
دکتر پاتریک لوییس، متخصص عصب‌شناسی در دانشگاه ردینگ بریتانیا که این پژوهش را نقطه عطفی در درمان پارکینسون توصیف کرده به بی‌بی‌سی گفته است: "چالش اساسی آن است که از این مطالعه به درمان پارکینسون برای انسان برسیم."
 
پرفسور دیوید دکستر، از موسسه پارکینسون بریتانیا نیز گفته است: "اگر این پژوهش بر انسان با موفقیت انجام شود زندگی میلیون‌ها نفر را که منتظر درمان پارکینسون هستند متحول خواهد کرد."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +561شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +443پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +341یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +254سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +241نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +235وزیر دفاع اسرائیل: حمله ما به ایران «کشنده، دقیق و به ویژه غافلگیرکننده» خواهد بود
  • +235ویدیوی تخریب سردیس قاسم سلیمانی در «باغ ایران» در لبنان توسط ارتش اسرائیل
  • +212کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +193حمله اسرائیل به ساختمانی نزدیک سفارت ایران در دمشق؛ محل ملاقات فرماندهان سپاه و حزب‌الله
  • +166نخست‌وزیر پیشین اسرائیل: تل‌آویو باید به رهبران و تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند