رئیس جمهوری ترکیه: نگران نباشید، پارلمان مجازات اعدام را تصویب می‌کند

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه روز شنبه گفت در انتظار اقدام پارلمان برای بازگرداندن مجازات اعدام به نظام قضایی کشور است؛ اقدامی که در صورت محقق شدن، رسما به منزله پایان گفت‌وگوها برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا خواهد بود.
 

وی این اظهارات را در مراسمی به مناسبت سالگرد پیروزی عثمانی‌ها در جنگ چناق‌ قلعه در سال ۱۹۱۵ بیان کرد و گفت خانوادهای قربانیان کودتای اخیر نگران نباشند، چرا که پس از همه پرسی اواخر فروردین، پارلمان قانون مجازات اعدام را تصویب می‌کند.

 
ترکیه در راستای تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا، مجازات اعدام را رسما در سال ۲۰۰۲ میلادی از نظام قضایی خود حذف کرد. این کشور از سال ۱۹۸۴ میلادی تا آن زمان نیز کسی را اعدام نکرده بود.
 
به دنبال کودتای نافرجام ۲۵ تیر ماه که حدود ۲۷۰ کشته بر جای گذاشت، شماری از مردم ترکیه خواستار احیای مجازات اعدام شدند و رئیس جمهوری هم گفت اگر پارلمان موافقت کند، او نیز تایید خواهد کرد.
 
مقامات اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند که بازگرداندن مجازات اعدام در ترکیه ممکن است به معنی پایان یافتن مذاکرات با آنکارا برای پیوستن به آن اتحادیه باشد.
 
همه پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه، برای تغییر نظام پارلمانی به ریاست جمهوری، روز یکشنبه ۱۶ آوریل ۲۰۱۷ میلادی، برابر با ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ خورشیدی، برگزار خواهد شد.
 
بر اساس لایحه پیشنهادی دولت که اوایل بهمن ماه به تصویب پارلمان رسید، رئیس جمهوری اختیار عزل و نصب وزیران را بر عهده خواهد داشت و دوره ریاست جمهوری نیز افزایش خواهد یافت.
 
مخالفان می‌گویند این مصوبه زمینه بروز استبداد را در ترکیه فراهم خواهد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

فکرش رو کردى که ممکنه بوقتش این مجازات در مورد خودت به اجرا دربیاد؟
یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۵
۱۰۹
DenaOslo - اسلو ، نروژ
این مرد واقعا حالش خوب نیست و به بیماری هذیان و دیکتاتوری مبتلا شده ! این آقای اردوغان برای چهار دلار پول نفت ارزانی که از تروریست های دولت اسلامی میخرید و معامله هایی که با آنها میکرد کل ترکیه را به خطر و بمب و ترور و بدبختی داده حالا هم هیچ مسولیت بدبختی ترکیه را قبول نمیکند و همه را به گردن این و ان میاندازد و تازه بعد از چند دهه که ترکیه در قانون مداری و دموکراسی بدبختی و زحمت کشیده،اقا میخواهد حکم اعدام را دوباره رسم کند .
یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا