لحظه باورنکردنی بزرگترین کشف باستانی قرن + تصاویر

دو روز قبل باستان شناسان مصری و آلمانی موفق شدند یکی از مهمترین کشفیات باستانی در سال‌های اخیر را از دل یکی از خیابان های قاهره بیرون بکشند؛ آنها توانستند سر مجسمه 8 متری 3 هزار ساله که گمان می رود متعلق به فرعون رامسس دوم باشد را از زیر زمین خیابانی در محله "المطریه" قاهره کشف کنند. گرچه این اتفاق یک لحظه کم سابقه در تاریخ باستانشناسی معاصر است اما بی‌سابقه نیست چون هنوز لحظه‌ای که "هاوارد کارتر" درب مقبره آمون را گشود بزرگترین اتفاق در تاریخ باستانشناسی مصر است.
 

به گزارش مجله تاریخ فرادید، در پاییز سال 1922 باستان شناس انگلیسی "هاوارد کارتر" که بیش از 6 سال بود مشغول حفاری در دره سلاطین مصر بود درهای آرامگاهی را گشود که به کشفی بزرگ در تاریخ باستانشناسی معاصر منجر شد. او مقبره "توت عنخ آمون" یکی از سلاطین مصر باستان که در 32455 سال قبل بر این سرزمین پادشاهی می‌کرد را یافت.

 او با دقت دریچه‌ای که پس از حفاری یافته بود را باز کرد و شمعی را وارد حفره کرد؛ "لرد کارنارون" کسی که هزینه این کاوش را متقبل شده بود، یک عکاس و دو دستیار دیگر کارتر در کنار او شاهد ماجرا بودند. کارتر بعدها در توصیف حال و هوای آن لحظات نوشت: "ابتدا نمی توانستم چیزی ببینم، هوای گرمی که از حفره خارج می شد شعله شمع را می لرزاند، اما به تدریج، وقتی چشم هایم به نور عادت کرد، غبار روی اجزای اتاق به تدریج محو شد، حیوانات عجیب، مجسمه ها و طلا- همه جا تلألو طلا بود. برای یک لحظه لحظه ای که برای من و اطرافیانم ابدی بود من با شگفتی در جایم خشکم زده بود و هنگامی که لُرد کارنارون که دیگر نمی توانست سکوتم راتحمل کند یا اضطراب فریاد زد: "می توانی چیزی ببینی؟" تمام آن چه می توانستم بگویم، این بود:"بله، چیزهایی شگفت انگیز!" 
 
نکته‌ای که کشف کارتر را با دیگر یافته ها متمایز می کرد دست نخورده بودن مقبره پس از چندهزار سال بود. گرچه "توت عنخ آمون" در مقایسه با دیگر فرعون های بزرگ تاریخ مصر ثروت عظیمی نداشت، ولی ورودی کوچک و پنهان شده در زیر سنگ ها باعث شده بود این مقبره در تمامی این سال ها از هر دزدی مصون باشد.
 
علاوه بر تخت طلایی پادشاه، نیمکت ها، صندلی ها، ارابه ها، ظروف سنگی حاوی غذا، صندوق هایی حاوی لباس های ابریشمی و یک بادبزن زیبا از پر شترمرغ همانطور بود که چند هزار سال قبل قرار گرفته بود. باستانشناس انگلیسی گفته پس از بازکردن مقبره حتی بوی چند هزار سال قبل را نیز در هوا استشمام کرده است. او در یادداشت های خود نوشته که انگار پیغامی از مردم 3 هزار سال قبل به دستش رسیده بود.
 
هیات اکتشاف در اتاق دیگر مقبره آنها یک صندوق طلایی بزرگ پیدا می‌کنند که درون آن تابوت سه لایه ای وجود داشته است که داخلی ترین لایه آن از طلای خالص ساخته شده بودد و مومیایی فرعون را کاملاً حفظ کرده بود.
 
وقتی سرپوش آخرین تابوت برداشته شد، کارتر ماسک طلایی توت عنخ آمون را دید که روی آن تاج گلی قرار گرفته بود؛ این تاج را احتمالا بیوه جوان فرعون، "آنخس نامون" روی آنن گذاشته بود. کارتر بعدها در توصیف آن لحظه نوشت: بین آن همه شکوه و جلال سلطنتی و آنن همه عظمت پادشاهی، هیچ چیز از آن تاج گل زیباتر نبود. آن تاج گل به ما نشان می داد که 3300 سال چه دوره زمانی کوتاهی است. 
 
در جمع هیات اکتشاف جدای باستانشناسان یک عکاس نیز حضور داشت که لحظات پر هیجان این کشف تاریخی که به عنوان بزرگترین کشف باستانی قرن بیستم شناخته می شود را به ثبت می‌رساند؛ "هری بورتون" عکاس نشنال جئوگرافی. او عکس‌هایی از باز کردن در مقبره تا اولین تصویر از ماسک طلایی فرعون و اشیا و یافته هایی دیگر گرفت که تا سال 2003 از دید عموم پنهان بود و تنها در این سال به شکل رسمی رونمایی شد.
هاوارد کارتر، آرتور کلندر و کارگر مصری درب مقبره آمون را باز می‌کنند. 4 ژوئن 1924گلدان های تزئینی کشف شده در مقبره آمون. دسامبر 1922"آرتور میس" و "آلفرد لوکاس" در حال مرمت مجسمه نگهبان مقبره. ژانویه 1924نمایی از خزانه مقبره آمون در حالیکه مجسمه "انوبیس" بر روی تابوتی قرار گرفته است. حدود 1923کارتر، کلندر و شماری از کارگران مصری در حال برداشتن پارتیشن بین سرسرا و مقبره. دسامبر 1923کارتر، کلندر و کارگران مصری در حال در مقبره طلایی آمون. دسامبر 1923ماسک طلایی توت عنخ آمون در مقبره. نوامبر 1925
تخت خواب تشریفاتی آمون و دیگر وسایل مربوط به اتاق خواب آمون در مقبره. دسامبر 1922تخت طلاکاری شده، قفسه، صندوقچه و دیگر اشیاء کشف شده در مقبره آمون. دسامبر 1922مدل های قایق و دیگر اشیاء کشف شده در مقبره آمون. دسامبر 1922تخت طلا، صندوقچه و دیگر اشیاء کشف شده در مقبره آمون. سال 1923تخت طلا، صندلی، صندوقچه و گنجه های کشف شده در آرامگاه آمون. سال 1923مجسمه طلایی شیرآسمانی و چندین صندوق طلا کشف شده در مقبره آمون. سال 1923صندوق های کشف شده در مقبره آمون. سال 1923هاوارد کارتر و آرتور کلندر و یک کارگر مصری در حال پیچیدن پارچه به دور مجسمه نگهبان مقبره برای حمل و نقل. 29 نوامبر 1923
آرتور میس و آلفرد لوکاس در حال بررسی تکه ای از ارابه طلایی در لابراتوار مقبره "ستوس دوم". دسامبر 1923نمایی از اتاق محل دفن آمون با پوشش ها و تزئینات طلایی. دسامبر 1923کارتر، میس و کارگر مصری در حال برداشتن پوشش کتانی روی مقبره آمون. 30 دسامبر 1923کارتر در حال بررسی تابوت توت عنخ آمون. اکتبر 1925کارتر و کارگر مصری در حال بررسی تابوت طلایی توت عنخ آمون. اکتبر 1925
 
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۱
شیخ و شآه - قُم، ایران
یا آناکساگوراس حکیم.مهم اینه که الان این تخت طلایی و اونهمه زاد و مان ساخته شده از طلای خالص کجا هستن. هی وایِ من.
‌چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۸
۶۴
سلطنت طلب - داکا، بنگلادش

تمدنی با شکوه و اعجاب بر انگیز . واقعاً خارق العاده بود
‌چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
۴۷
Southern Star - سیدنی، استرالیا

[::شیخ و شآه - قم، ایران::]. هر جایی که غیر از دست آخوند جماعت باشه، حتمی جاشون امنه!
‌چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
۳۸
ابولاشی - رم، ایتالیا

جالبه مردم مسلمان مصر یکی از راههای امرار معاششون با همین اهرام فراعنه کفار هست،در زمان صدر اسلام که مصر به دست مسلونها افتاد سردار اسلام که اسمش الان یادم نیست به عمر نامه ای نوشت در وصف این مقبره ها و او هم جواب داد همه رو با خاک یکسان کنند،چون از نزدیک ندیده بود فکر میکرد کار بیل و،کلنگه،سردار نامه نوشت که نمیشه،روزهای زیادی هم با بیل به جون اهرام افتادند ولی فایده ای نداشت،در دین مبین اسلام هیچ کاخ یا مقبره ای نبایدداز کعبه بلندتر و برتر باشد،دلیل اینکه در کشورهای اسلامی حتی ایران خودمون زیاد کاخ و خونه های قدیمی بزرگ دیده نمیشه همینه،داعش که پالمیرای سوریه رو نابوددکرد الکی نبود الگوی اجدادی داشت،دوستدعزیز(شیخ و شاه)مهم نیست الان کجا هستند مهم اینه که هستند تو موزه های اروپا.اگه اینا پیدا نکنن برادرای مسلمان مفت میفروشن و سلفی هاش هم نابود میکنن،این همه اثار ایرانی که تو موزه لوور هست کار یک زوج فرانسویه که زمان ناصر الدین شاه با دادن کمی پول حق حفاری پیدا کرده بودن و سالها زحمت کشیدند،وگرنه الان دست اخوندا یا اقازاده ها بود مثل مهدی هاشمی،
‌چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۵
۲۵
اسب آتش - سیدنی، استرالیا
[::سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی::] تمدنی با شکوه بود ولی عمری ها هم زبونشون هم فرهنگشون هم امید به پویائی رو با برداشتی منحرف از اسلام به باد دادن
‌پنجشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
۴۰
minajun - تهران، ایران
[::ابولاشی - رم، ایتالیا::] دوست عزیز البته کم هم از آثار تاریخی و باستانی ما همین اروپایی ها و آمریکاییها ندزدیدن. با تاریخ ما و آثار تاریخی ما موزه هاشون رو رونق دادن.
دوشنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۳:۱۶
۶۵
Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا
[::سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی::]. دقیقا درسته.مصر تمدن بسیار باشکوه و پیچیده ای داشت ولی بعد از حمله اعراب مسلمان و مسلمان و عرب زبان شدن اجباری مصریها تمامش بر باد رفت و میبینیم که بعد از هزار و پانصد سال به چه روزی افتاد و تبدیل شده به ویرانه ای خشونت و مذهب زده درگیر تروریسم و کشتار و خشونت و جهل.کمابیش همام بالایی که بر سر ایران آمد..تمدن با شکوه نابود شد و دین اسلامی عرب جایگزین.با این تفاوت که با همت شعرای ایران و مقاومت مردم خوشبختانه اعراب حداقل موفق به تغییر زبان ایران به عربی نشدند (آنطور که در مصر کرند).و به دلیل مقاومت و تعارض فرهنگی ایرانیان با اعراب و اسلام هرگز اسلام اصلی و واقعیکه بسیار خشن و متعصب تر است در ایران پذیرفته نشد.
‌سه شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.