آمریکا: تحقیق و تفحص درباره افشاگری ویکی لیکس-سیا آغاز شد

نهادهای فدرال تحقیقاتی و اطلاعاتی آمریکا درباره افشاگری جدید ویکی‌لیکس پیرامون استفاده سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از نرم‌افزارهای جاسوسی تحقیق می‌کنند.
 

مقام‌های آمریکایی چهارشنبه (هشتم مارس- ۱۸ اسفند) اعلام کردند پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) و سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) در یک همکاری مشترک قرار است در این باره تحقیق کنند.

 
با وجود این کاخ‌سفید، سیا و اف.بی.آی. تمامی درخواست‌ها برای واکنش به درستی مدارک افشا شده از سوی ویکی‌لیکس را بی پاسخ گذاشته‌اند.
 
در همین حال، یک سخنگوی سازمان سیا به بی‌بی‌سی گفته "مردم آمریکا باید نسبت به هرگونه افشاگری ویکی‌لیکس عمیقا احساس خطر کنند، چرا که چنین افشاگری‌هایی برای آسیب رساندن به نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده طراحی شده تا از توان این نهادها برای حفاظت از مردم آمریکا در برابر تروریست‌ها و دشمنان بکاهد. چنین افشاگری‌هایی نه تنها به نیروها و عملیات‌های اطلاعاتی آسیب می‌رساند بلکه دشمنان ما را به اطلاعات و ابزاری برای آسیب رساندن به ما مجهز می‌کند."
 
دیروز (سه‌شنبه) ویکی‌لیکس هزاران سند محرمانه منتشر کرد که مدعی است حاوی جزییات نرم‌افزارهایی است که سیا به طور گسترده برای هک کردن ابزارهای کامپیوتری استفاده کرده است.
 
گفته می‌شود که "سلاح‌های سایبری" مورد ادعای ویکی‌لیکس، برای نفوذ سازمان سیا به کامپیوترها و گوشی‌های هوشمند و همچنین ابزارهای خانگی از جمله تلویزیون‌های هوشمند و حتی مودم‌های اینترنت خانگی استفاده شده است.
 
بر اساس گزارش ویکی‌لیکس، بعضی از این بد‌افزارهای نفوذی، در داخل خود سازمان سیا طراحی شده‌اند، اما گفته می‌شود که سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا (ام‌آی‌فایو) نیز در طراحی یک نرم‌افزار جاسوسی برای حمله به تلویزیون‌های سامسونگ مشارکت داشته است.
 
ادعا شده که سازمان سیا راهی برای نفوذ به تلویزیون‌های هوشمند سامسونگ پیدا کرده است که می‌تواند مکالماتی را که در نزدیکی این تلویزیون‌ها انجام می‌شود، شنود کند.
 
همزمان اپل، سامسونگ و دیگر غول‌های دنیای الکترونیک با واکنش به این افشاگری‌ها اعلام کرده‌اند در صدد پیدا کردن راههای نفوذ بدافزارها به محصولات خودند و "حفظ اطلاعات مشتریان‌شان همچنان" الویت اصلی آنها است. مایکروسافت هم گفته از انتشار این اطلاعات آگاه است و مشغول بررسی آنهاست.
 
به گفته مقام های آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با رسانه‌های آمریکایی گفتگو کرده‌اند، تحقیق و تفحص در این باره با تمرکز بر پیدا کردن راه درز اطلاعات محرمانه از سیا به بیرون و چگونگی دستیابی ویکی لیکس به این فایل‌ها صورت می‌گیرد.
 
ویکی‌لیکس می‌گوید منبعی که این اطلاعات را برای انتشار در اختیار این پایگاه قرار داده به دنبال برانگیختن این بحث بوده است که آیا توانایی‌های هک کردن سیا از اختیارات این سازمان فراتر رفته است؟
 
مارک وارد، خبرنگار بی‌بی‌سی در امور تکنولوژی و فناوری اطلاعات، می‌گوید که مقدار عظیمی از اطلاعات در مخزن داده‌های سیا وجود دارد که بخش بزرگی از آن، مانند نفوذ ظاهرا موفق به تلویزیون‌های هوشمند، تعجب‌آور نیست. پیش از این هم هکرهایی بوده‌اند که به تنهایی توانسته‌اند کار مشابهی انجام دهند، بنابراین ماموران یک سازمان اطلاعاتی دولتی همیشه می‌توانند یک قدم از هکرهای معمولی جلوتر باشند.
 
به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی در امور فناوری، احتمال زیادی وجود دارد که سیا میلیون‌ها دلار برای طراحی یک "زرادخانه‌ بدافزار" هزینه کرده باشد. این ابزارها به طور تضمین‌شده کار می‌کنند، چون بر اساس راه‌های نفوذ، اشکال‌های نرم‌افزاری و نقطه‌ضعف‌هایی که طراحی شده‌اند، پیش از این هرگز فاش نشده است.
 
مارک وارد معتقد است که آنچه بیش از توانایی‌های هکری سیا نگران‌کننده است، فاش شدن اطلاعات مربوط به راه‌های نفوذ به سیستم‌های کامپیوتری موجود است. این موضوع می‌تواند هدف سوءاستفاده مجرمان سایبری قرار گیرد.
 
ویکی‌لیکس اعلام کرده است که انتشار این اطلاعات بخش نخست از رشته اطلاعاتی است که می‌خواهد درباره فعالیت‌های سایبری سیا منتشر کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Realman - ارواین، ایالات متحده امریکا
جالبه خودشون میخوان در مورد خودشون و خرابکاریشون تحقیق کنن ، بعدش داعش مسئولیتش رو قبول کنه 😂
‌پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۲
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
این درست مثل این هست که در یک جمع خیلى خودمونى یه گاز معده از کسى خارج بشه و از قرار همه متوجه بشن که از چه کسى گاز خارج شده، بعد همون شخص براى ماستمالى کردن شروع به بررسى کنه که اصلاً گازى در کار بوده یا نه ، و کُلاً اصل موضوع چى هست!؟
‌پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.