جزئیات ممنوعیت سفر به آمریکا در فرمان ترامپ برای شهروندان ایران

صدای آمریکا : فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۱۶ اسفند، توسط رکس تیلرسون، جف سشنز و جان کلی وزرای خارجه، دادگستری و امنیت داخلی در یک کنفرانس خبری اعلام شد.
 

این فرمان جایگزین فرمان دیگری می شود که دونالد ترامپ در نخستین روزهای آغاز بکار خود صادر کرد اما اجرای آن به دلیل مخالفت‌های قانونی و صدور حکم لغو از سوی دادگاه فدرال، متوقف شده بود.

 
مخالفت ها و انتقادهای صورت گرفته موجب شد تا آقای ترامپ فرمان اجرایی جدید را با تغییراتی در مقایسه با فرمان پیشین امضا کرده و به اجرا بگذارد.
 
اما فرمان جدید چه تفاوتی با فرمان قبلی ممنوعیت ورود به آمریکا دارد و چه کسانی موقتا از ورود به آمریکا منع شده اند؟
مهمترین تغییرات کلی
یکی از مهمترین تغییرات فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا در مقایسه با فرمان پیشین، حذف نام عراق از میان کشورهایی است که این ممنوعیت برای آنها به اجرا گذاشته شده است.
 
فرمان پیشین، کشورهای عمدتا مسلمان نشین سوریه، لیبی، ایران، سومالی، عراق، سودان و یمن را شامل می‌شد اما در فرمان جدید نام عراق از میان این کشورها حذف شده است. مقام‌های دولت آمریکا اعلام کرده‌اند که دولت عراق به آمریکا تعهد داد که سیستم جدیدی برای بررسی درخواست‌های ویزای شهروندان خود در سفر به آمریکا جایگزین کند.
 
تغییر مهم دیگری که فرمان اجرایی جدید آقای ترامپ با فرمان پیشین آن دارد شفاف تر شدن و کمتر شدن محدودیت‌هاست. به گفته جان کلی، وزیر امنیت داخلی آمریکا، به طور کلی کسانی که حق ورود به آمریکا را دارند، فرمان اجرایی روی آنها تاثیری نخواهد داشت.
چه کسانی از ورود به آمریکا منع شده‌اند؟
بر اساس فرمان اجرایی جدید رئیس جمهوری آمریکا، شهروندان ایران و پنج کشور سوریه، یمن، سودان، سومالی و لیبی موقتا به مدت سه ماه اجازه ورود به آمریکا را دریافت نخواهند کرد.
 
بر این اساس، از ۲۶ اسفند که اجرای فرمان جدید آغاز می شود، بررسی پرونده‌های ویزا، گرین کارت و پناهجویی برای سه ماه متوقف می شود و هیچ ویزای مهاجرتی، کاری، تحصیلی، لاتاری و غیره برای سفر شهروندان کشورهای یاد شده صادر نمی‌شود.
این فرمان شامل چه کسانی نمی‌شود؟
با وجود ممنوعیت ورود شهروندان ۶ کشور، فرمان جدید شامل این گروه از شهروندان این کشورها نمی شود:
 
    کسانی که گرین کارت آمریکا را دارند
    کسانی که ویزای ورود به آمریکا را تا کنون دریافت کرده‌اند
    پناهجویانی که با ورود آنها آمریکا به آمریکا موافقت شده است
    کسانی که با ویزا یا گرین کارت در آمریکا حضور دارند
 
این در حالیست که در فرمان اجرایی پیشین کسانی که ویزای دریافت کرده بودند امکان سفر به آمریکا نداشتند و دارندگان گرین کارت هم در مواردی به مشکل برخورده بودند.
 
فرمان اجرایی جنجالی
 
آقای ترامپ در روز جمعه ۸ بهمن در فرمانی به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد.
 
این فرمان اعتراض هایی را در آمریکا در پی داشت. حتی سرپرست دادستانی کل آمریکا بخاطر آنچه «سرپیچی از دستور رئیس جمهوری» نام گرفت، برکنار شد.
 
شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید نیز در دفاع از این فرمان اجرایی گفت عده زیادی از آمریکایی ها از این فرمان حمایت می کنند. آقای اسپایسر روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، هرگونه نگرانی مردم آمریکا نسبت به حکم مهاجرتی ترامپ را رد کرد و گفت بر اساس نظر سنجی های اخیر اکثریت مردم آمریکا از رییس جمهور تازه و رویکرد های او حمایت می کنند. سخنگوی کاخ سفید به نظر سنجی تازه موسسه پژوهشی رسموسن استناد کرد که می گوید ۵۷ در صد آمریکایی ها از اجرای این حکم حمایت کرده اند.
 
به گفته آقای اسپایسر، آنها اعتقاد دارند اجرای این حکم تا زمانی که دولت راه بهتری پیدا نکند، باید ادامه پیدا کند.
 
یک هفته بعد از صدور فرمان اجرایی، جمعه ۱۵ بهمن قاضی فدرال جیمز روبارت در شهر سیاتل واشنگتن به شکایت وکلای ایالت رسیدگی کرد که مدعی بودند فرمان اجرایی موجب ضرر به ایالت واشنگتن می شود. ایالت مینه سوتا نیز به این شکایت پیوسته و ادعای مشابهی مطرح کرده است.
 
با رای این قاضی فرمان اجرایی ترامپ لغو شد و به این ترتیب همه محدودیت های فرمان اجرایی برداشته شد. این اقدام، واکنش دولت ترامپ را در پی داشت.
 
با شکایت دادگستری دولت ترامپ، دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو بررسی را انجام داد و روز پنجشنبه ۲۱ بهمن تشخیص داد که رای قاضی روبارت درست بوده و این رای به معنی ادامه تعلیق فرمان اجرایی ترامپ شد. بعد از این بود که دولت ترامپ از ادامه دعوا در دیوان عالی منصرف شد و اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی صادر می کند.
 
دونالد ترامپ و دولت او بارها این که فرمان اولیه علیه مسلمانان بوده را رد کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
iran2015 - وین، اتریش

گاو پیش این یارو ترامپ پرفسور است.این مرتیکه بزرگترین خدمت را به آخوند کرد.الان تمام دنیا ما را مسلمان میشناسد و آخوند را مظلوم و دین وحشی اسلام را دین مرحمت
‌سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۱
۴۲
paksan - ایران، ایران
به نظر من طرح خوبی هستش و باعث میشه ارزش دلار در ایران پایین بیاد بخصوص دم عیدی . وقتی تقاضا نباشه برای سفر به آمریکا بخصوص دانشجوها و خانواده ها شک نکنید بازار دلار کساد میشه .
‌چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۴
۴۴
آذری باهوش - میانه، ایران
اینقدر از عربستان میترسه که جرات نداشت اسمش رو بزنه توی لیست
‌چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۵
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان
[::iran2015 - وین، اتریش::]. دقیقا درست گفتی.از .... هم نفهم تر و دمدمی مزاج تر و بی سیاست تر هست این ترامپ و همه طرفدارهاش.حالا حساب این .....که اینجا ازش طرفداری میکنند رو بکن..
‌چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۲
۴۲
باور عمیق - قم، ایران
خدایا شکرت که این گاو رییس جمهور آمریکا شد
‌چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۶
۵۲
Big_Bang - دورتموند، آلمان

[::iran2015 - وین، اتریش::]. نمی‌دونم چرا مردم ایران خودشون را از مسلمانها جدا میدونند و آخوندها را بیگانه. توی هر خونه‌ای قران هست، قسم به حضرت عباس، محمد، علی‌، خدا بر سر زبونهاست، مراسمهای دینی شلوغ و پر سرو صداست، صعف انتخابات و رقص و شادی در خیابانها برای همین آخوندها، پشمکیها، بیسوادان، دزدان انبوه و دور و دراز، آنوقت باز هم همین مردم از کرده‌ خود مینالند و آخوندها را که کرده‌ خود بودند و هستند را مدام محکوم میکنند. آدم وقتی‌ به اشغال دست میزنه باید انتظار این را داشته باشه که دستش کثیف می‌شه و اگر به دهانش هم بزنه مریض. مشکله اساسی‌ و بدبختی ایرانیها آخوندها و یا پفیوز‌ها نیستند بلکه خود ایرانیان هستند که فرصت طلب و متاسفانه خائنند. خیانت به شاه، خیانت به آخوند، خیانت به رأی خود و هر چیزی که مورد استفاده شخصی‌ واقع نشه. با این وجود ایرانیم و ایرانیها را هم دوست دارم.
‌چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۲
۴۹
david_02003 - هاسلت، بلژیک
چرا برای ایرانیها اینقدر امریکا رفتن مهم است ؟ و این خبر را با جدیت دنبال میکنند ؟ ولی هر اتفاقی که در ایران رخ میده ، اینقدر دنبالش نمیکنند ، یعنی ما مشکلی جز رفتن به امریکا نداریم ؟ زندانی سیاسی وبی گناه در ایران نداریم ؟ احمدی نژادها که میلیاردها ثروت ایران را خوردن نداریم ؟ گرانی نداریم، صبحانه رنیس جمهور و نهار او که چند صد میلیون شده ، پاسپورت ما که در دنیا بی اعتبار شده ، خودمون که بی فرهنگ و بی ادب شدیم ، سپاه با آخوندها هزاران تروریست به دنیا میفرستند ، میلیارد ها خرج کشورهای دیگر کردن ، ووووووووووووووووووو ،،، نگاهی بیاندازیم به افرادی که در زندان هستند مثل ، نازنین زاغری ،و امثال این خانم ، امریکا و قانون اون به من تو چه ربطی داره ، اگر ما ایرانیها اعتبار داشتیم و فرهنگ زندگی کردن ، مطمئنن باشید که اینطور با ما برخورد نمیشد ، از ماست که بر ماست .
‌چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷
۴۴
آذری باهوش - میانه، ایران
[::david_02003 - هاسلت، بلژیک::]. عزیزم آمریکا که سهل است ما برای دبی و ترکیه و ارمنستان هم صف میکشیم. چون فرهنگ نداریم در کشور خود آزادی درست کنیم و در همان شمال هر عشق و حالی را بکنیم. رودربایستی که نداریم مرد و زن ایرانی برای لخت شدن و رقص و سکس به آنتالیا میروند. خوب بدبختهای خاک برسر در مملکت خود آزادی ایجاد کنید دلارها را هم نبرید حرام کنید
‌پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۸
۴۴
آذری باهوش - میانه، ایران
[::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. [::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. عزیزم ترامپ یک بیزینیسمن میباشد که خیلی جاهای دنیا هتلهای گران قیمت دارد و به صدها کشور دنیا صفر کرده است و میداند دنیا چه خبر است. کاری را انجام میدهد که به نفع مردم خودش باشد نه مثل رییس جمهورهای ایران که همیشه کارهایی انجام میدهند که به ضرر مردم ایران است نمونه آن مموتی . مثلا مسلمانها چه گلی به سر امریکا زده اند؟ بغیر از اینکه اذیت کنند؟ خوب دوست ندارد تعداد آنها زیاد شود و اختیار کشور خود را دارد. شما که در ایران با چهارتا کارگر افغان که تمام پارکها و ساختمانها را ساختند بد رفتار میکنید نباید توقع داشته باشید برای شما در کشورهای دیگر فرش رنگی پهن کنند. تا همینجا هم برو خدا رو شکر کن.
‌پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.