مایکل لدین: در حال حاضر هم در جنگ با ایران هستیم

مایکل لدین،تحلیلگر سیاسی،پژوهشگر بنیاد برای دفاع از دمکراسی‌ها رادیو فردا با مایکل لدین،تحلیلگر سیاسی،پژوهشگر بنیاد برای دفاع از دمکراسی‌ها که به تازگی کتاب «جبهه نبرد» را با ژنرال مایکل فلین،مشاور امنیت ملی آمریکا،نوشته به گفتگو نشسته است.
یکی از بزرگ‌ترین سئوال‌ها برای ایرانیان، آینده توافق هسته‌ای است. دونالد ترامپ طی کارزار انتخاباتی‌اش بارها توافق را توافقی بد خوانده و حتی تهدید کرده بود که آن‌را پاره خواهد کرد. با این حال دیگر مقام‌های رسمی دولت وی، نظیر ژنرال متیس، وزیر دفاع، و رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه، رویکرد محتاطانه‌تری نسبت به توافق هسته‌ای داشته‌اند. سئوال من از شما این است که آینده توافق هسته‌ای را چطور می‌بینید؟

 این سئوال غلطی است برای این که مشکل آمریکا خود ایران است و نه توافق هسته‌ای با ایران. ایران می‌تواند به این توافق احترام بگذارد، آن را زیر پا بگذارد و شما می‌توانید نقدش کنید. هیچ کس از این توافق خوشحال نیست، مگر ایرانیانی که بابت آن میلیاردها دلار نصیب‌شان شده است.

 
آن‌چه اهمیت دارد آن است که ایران دیگر بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان نباشد، و دست از تولید و گسترش سلاح‌های اتمی، موشک‌های بالیستیک و همه آن‌چه ممکن است برای جهان تهدید محسوب شود، بردارد.
 
صادقانه بگویم بهترین کار این است که دست از سردادن شعار «مرگ بر آمریکا» بردارند، این‌جا هیچ کس از این کار خوشش نمی‌آید.
آقای لدین آیا فکر می‌کنید که دونالد ترامپ کل توافق هسته‌ای را لغو کند یا نه در آن تغییرانی ایجاد کند؟
ببینید احتمالات زیادی وجود دارد و تنها این دو احتمال نیست. من نمی‌دانم دونالد ترامپ چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد. کاری که می‌تواند بکند آن است که تصمیم بگیرد با شدت و حدت آن را اجرایی کند، به گونه‌ای که ایران قادر نباشد به تمامی آن را اجرا کرده و به این ترتیب توافق لغو شود و بعد ترامپ گزینه‌های دیگر برای مواجه با ایران خواهد داشت.
آن وقت فکر می‌کنید که واکنش ایران چه باشد و دولت ایران چه رویکردی در قبال تصمیمات دونالد ترامپ اتخاذ کند؟
سیاست دولت ایران از سال ۱۳۵۷ و انقلاب تاکنون این بوده که خواهان نابودی آمریکا بوده‌اند. من تصور نمی‌کنم که این سیاست حالا بخواهد تغییری بکند. ایران به هر کاری که بتواند دست خواهد زد تا آمریکایی‌ها را بکشد، آمریکایی‌ها را بدزد، ناوهای آمریکایی را در خلیج فارس غرق کند و همه این‌ها... من فکر می‌کنم بعد از سی و اندی سال، ایران این رفتار همیشگی‌اش را تغییر نخواهد داد.
آقای لدین چقدر برای امریکا مهم است که در هماهنگی با گروه ۵+۱ بماند؟
نمی‌دانم. باید از ان‌ها بپرسید که روی این توافق کار کردند. اما این توافق اساسا میان ایران و آمریکا بوده و کشورهای باقی گروه به این دو گروه پیوسته‌اند. من فکر می‌کنم در سرنوشت این توافق و گروه ۵+۱، روسیه نقش بسیار مهمی بازی کند.
 
همین‌طور چین هم نقش مهمی خواهد داشت. این یک مشکل بین‌المللی است. همان‌طور که در کتاب «جبهه نبرد» نوشته‌ام، ما در جریان یک جنگ جهانی هستیم. سال‌هاست که در جریان است و متوقف هم نخواهد شد. ما یا این جنگ را می بریم یا می بازیم، ولی باید با آن کنار بیاییم و این جزیئاتی هم که راجع به آن صحبت می‌کنیم، عناصر همین جنگ‌اند و به کنترل امور کمک خواهند کرد.
مایکل فلین، مشاور امنیت ملی آمریکا، به تازه‌ترین آزمایش موشکی اشاره کرده و ایران هم انجام این آزمایش را تایید کرده. آقای فلین گفته است که آمریکا رسما به ایران هشدار می‌دهد. معنی این جمله دقیقا چیست؟
این یک اخطار است و به این معنی است که آمریکا دیگر با ایران کنار نخواهد آمد.
 
آقای لدین، شما همراه با مایکل فلین کتابی نوشته‌اید با نام «پهنه‌ی درگیری» و سیاست آمریکا در قبال ایران را به خوبی می‌شناسید. آیا باید منتظر جنگ میان ایران و آمریکا باشیم.
 
ما در حال حاضر هم در جنگ با ایران هستیم. ایران از سال ۱۳۵۸ جنگ‌اش علیه ما را اغاز کرده است.
آقای لدین به قانون منع ورود مسافران از هفت کشور عمدتا مسلمان نشین به آمریکا بپردازیم. آیا فکر می‌کنید قانون اجرایی ترامپ به امن‌تر شدن آمریکا منجر خواهد شد؟
ما حتما باید بتوانیم مرزهایمان را کنترل کنیم. و این هم محدودیتی کوتاه و موقتی است بر ورود برخی افراد از چندین کشور مختلف به آمریکا. پیش‌تر هم دولت اوباما این کار را کرده بود و حالا دونالد ترامپ. حالا امریکا سه ماه فرصت دارد تا ببینید با مسئله مهاجران چطور می‌خواهد برخورد کند. می‌دانید همه مردم دنیا که ذی حق ورود به خاک آمریکا نیستند.
بیایید نگاهی به لیست این هفت کشور که در فرمان اجرایی اقای ترامپ آمدند، بیندازیم. مبنای انتخاب این کشورها چه بوده؟
تا آن‌جا که من می‌دانم در همه این هفت کشور خطر بالای تروریسم وجود دارد.
 
آقای لدین آیا فکر می‌کنید که می‌شود راجع به یک مصالحه میان آمریکا و ایران در سال گذشته صحبت کرد؟ آیا در مجموع می‌شود روزی را تصور کرد که میان این دو کشور صلح برقرار شود؟
البته معلوم است که می‌شود. اما رژیم ایران باید عوض شود. ما خواهان تغییر رژیم تهران هستیم. این بهترین سرآغار برای صلح خواهد بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۰
shablizim - لندن، انگلستان
دیگر واضحتر و روشنتر از این چگونه میشود و میتوان سیاستها و رویکرد جدید دولت ترامپ را در مواجهه با دولت تروریست پرور جمهوری اسلامی فهمید جمله آخر را باید آنعده ای که با پررویی و حماقت مثال زدنی که در این سی و هشت ساله از ایرانی جماعت دیدهیم در فرودگاهها به اعتراض پرداختند و همچنین تحریک کنندگان یعنی لابی های رژیم نایاک و امثاله و مزدوران و مسوولان جنایتکار بارها بخوانند تا دوریالی شان بیفتد ما خواهان تغییر رژیم در ایران هستیم برای دولتمردان امریکا دیگر روشن شده این رژیم اصلاح پذیر نیست و دست از اعمالش برنخواهد برداشت خامنه ای و سپاهش به اشتباه تصور میکنند در صورت وقوع جنگ مردم برای دفاع از وطنشان در صف آنها خواهند ایستاد اما خواهند دید تمام محاسباتشان غلط بوده و این مردم دیگر به فکر شهادت و شربت خوردن نیستند ای ایرانی وطندوست الان آن لحظه ایست که باید بیدار باشی و هشیار فردا دیر است
‌سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰
۵۹
gotenberg - تهران، ایران
. اَی کاش دعای مرگ برای دیگر ملتها از دهان ایرانیان بیوفتد ،‌ای کاش جمعه به جمعه برای نیمی از جهان ارزوی مرگ و نیستی نکنیم تا اینقدر مملکتمان دچار مرگ و غم و عزا نشود ، همان انرژی منفی که بعد هر نماز از حلقوم ایرانیان هیجان زده در میاید، عاقبت به سر ایرانیان برمی گردد ، کاش بعد هر نماز در مساجد ارزوی برکت و إیمان و یکتا پرستی برای تمام دنیا می کردیم تا شاید قطره‌ای از این دریای انرژی مثبت به خودمان بازگردد : :
‌سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۲
۵۶
iran2015 - وین، اتریش
شما ازگلهای جمهوری خواه همیشه با رژیم ایران معامله کردید و با ترساندن عرب سوسمار خور بهشان به این احمقها اسلحه قالب کردید . همیشه با فشار به مردم ایران و تهدید مردم عادی و مخالفان اخوند همه را به دامن رژیم هل دادید خر خودتی پیری
‌سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • کارنامه احمدرضا رادان؛ از سرکوب اعتراضات تا تحریم‌های جهانی و کنترل‌های اجتماعی
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • تصاویر سلبریتی‌های جهانی بر روی فرش قرمز مراسم اسکار ۲۰۲۶
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • +327ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +257اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +185ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +143شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد