تأکید ایران بر «عمل متقابل» در واکنش به منع موقت ورود ایرانیان به آمریکا

وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای با انتقاد شدید از فرمان اجرایی دونالد ترامپ در مورد منع موقت ورود شهروندان چندین کشور از جمله ایرانیان به آمریکا، تأکید کرد که «ضمن احترام به مردم آمریکا» اصل عمل متقابل را به اجرا خواهد گذاشت.
 

همزمان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در حساب کاربری توئیتر خود یادآور شده که دولت ایران به مانند آمریکا عطف به ما سبق نمی‌کند و همه آمریکایی‌هایی که هم‌اکنون ویزای معتبر ایران دارند، در ایران مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

 
در بیانیه وزارت خارجه ایران که در خبرگزاری‌های داخلی ایران بازتاب داشته، تصریح شده که ملت ایران همواره «در برابر تروریست‌های افراطی ایستاده‌اند»، «از نخستین قربانیان تروریسم سازمان‌یافته هستند»، و «در هیچ یک از عملیات گروه‌های افراطی تروریستی حضور نداشته‌اند».
 
بیانیه وزارت خارجه ایران اضافه می‌کند که دولت جمهوری اسلامی «برای پاسدار از حرمت و شأن تمامی آحاد ملت ایران در داخل و خارج از کشور، با رصد دقیق آثار کوتاه[مدت] و میان‌مدت تصمیم دولت آمریکا بر اتباع ایران»، اقدامات متناسب حقوقی، کنسولی و سیاسی را معمول خواهد داشت.
 
این بیانیه همچنین تصریح می‌کند که ایران «ضمن احترام به مردم آمریکا و تمایز میان آنها و سیاست‌های خصمانه دولت ایالات متحده، برای حمایت از حقوق شهروندان خود تا زمان بر طرف شدن محدودیت‌های توهین‌آمیز ایالات متحده علیه اتباع ایران، اصل عمل متقابل را اجرا می‌نمایند».
 
شامگاه جمعه رئیس‌جمهور آمریکا فرمانی اجرایی در مورد برنامه پذیرش پناهجویان، و نیز صدور روادید برای شهروندان هفت کشور موضوع نگرانی ایالات متحده صادر کرد که از جمله شهروندان ایرانی و از جمله دارندگان کارت اقامت دائم آمریکا را نیز شامل می‌شود.
 
بر پایه این فرمان که زیر عنوان «حفاظت از ملت در برابر ورود تروریست‌های خارجی به آمریکا» صادر شده، از ورود شهروندان کشورهای موضوع نگرانی آمریکا برای دست کم ۹۰ روز جلوگیری خواهد شد، و گرچه در این فرمان به نام این کشورها اشاره نشده، اما منابع خبری با استناد به قوانین مورد اشاره در این فرمان، شهروندان هفت کشور حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا را در شمول آن توصیف کرده‌اند.
 
این هفت کشور عبارتند از ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی، و ممنوعیت موقت ورود به خاک آمریکا، شامل روادیدهای مهاجرت و غیرمهاجرت می‌شود، و تنها انواعی از روادید‌های سیاسی و دیپلماتیک از شمول آن مستثنی شده است.
 
همچنین گزارش شده شهروندانی از این کشورها که اکنون در خاک آمریکا هستند، مشکلی برای ادامه اقامت در صورت داشتن روادید معتبر ندارند، اما در صورت خروج از کشور حتی در صورتی که روادید چندبار ورود داشته باشند، در شمول منع ورود موقت قرار خواهند گرفت.
 
گزارش شده که تنها ۲۵۰ هزار شهروند ایرانی و عراقی جزو دارندگان کارت اقامت دائم آمریکا هستند و گفته شده ممنوعیت‌ها برای این هفت کشور، در مجموع ۵۰۰ هزار دارنده گرین کارت را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
 
در عین حال این فرمان بر وضعیت دانشجویان ایرانی علاقه‌مند به تحصیل در ایالت متحده نیز تأثیر مستقیم خواهد گذاشت و همین موضوع سبب شده هفته گذشته، شماری از برندگان جایزه نوبل و چهره‌های برجسته دانشگاهی در آمریکا از این فرمان انتقاد کردند.
 
در این میان وزیران خارجه آلمان و فرانسه و آلمان نیز روز شنبه در واکنشی مشترک، ایجاد ممنوعیت در ورود اتباع برخی از کشورها به خاک ایالات متحده را اسباب نگرانی خواندند و تأکید کردند که مترصد آن هستند که بلافاصله پس از تأیید تصدی رکس تیلرسون در وزارت خارجه آمریکا، با او تماس بگیرند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
alirezagermany - فرانکفورت، آلمان

آمریکا به سران رژیم به این آقازاده‌ها ویزا نده هر کاری می‌کنه با مفت خورهای تو حکومت بکنه به مردم عادی چه ربطی داره خانوادهها چه گناهی کردن که همهجوره باید به پای کثافت کاری‌های این رژیم بسوزند ! چرا عربستان پاکستان تو لیست نیستند که از همه بیشتر عامل تروریستی هستند
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۹
۴۱
خورشیدخانم - وین، اتریش

بی شرفها شما واسه هیچ موجودی آسایش نذاشتید که حال ادای انسانیت را درمی آورید.حال آقا زاده های دزد مال وجان مردم ایران بروندامریکا اگه می تونند
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۸
۵۹
مارشال زرد - وپرتال، آلمان

این عملکرد وزارت امور خارجه در این برهه کارایی چندانی نخواهد داشت چون تعداد توریستها و یا اتباع آمریکایی در ایران آنچنان زیاد نیست که بتواند به عنوان یک عمل مفید و تلافی جویانه موثر واقع شود ولی این وزارتخانه میتواند حداقل طی یک بررسی منطقی حداقل به اعتراف بر آنچه در اول انقلاب در ایران اتفاق افتاد و تعداد زیادی از پرسنل سفارت آمریکا به مدت ۴۴۴ روز به گروگان گرفته شدند بپردازد و بپذیرد که این رویداد سرآعاز دشمنی و یا به عبارتی خصومت این دولت با کشورمان میباشد و این لکه سیاه در پرونده تاریخ ایران همچنان باقی خواهد ماند و تا یک معذرت خواهی رسمی از طرف دولتمردان ایران انجام نگیرد همواره انتظار اینگونه برخورد ها خواهد بود.یادمان باشد که آمریکایی ها بابت شرکت در کودتای ۲۸ مرداد رسما از ما معذرت خواهی کردند ولی ما در عمل هیچگاه دید خود و سیاست خود نسبت به آمریکا عوض نکردیم.
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
۵۷
جوان آشنا - تورنتو، کانادا

یعنی شما هم ایرانی هارو که از آمریکا میان ایران دیپورت میکنید؟.
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
۴۲
Iranemaa - قم، ایران

الان با این عمل متقابل ایران دیگه همه تو امریکا عزا گرفتن چون امریکا کشوریه با بیشترین فرار مغزها که اکثرا دوست دارن بیان ایران و ایران هم کشوریه با بیشترین وارد کننده مغزها خصوصا که اسلامی هم هست دیگه بهتر ٬ و مغزها با امدن به ایران اون دنیا هم با حوری و شراب در کنار خمینی و بن لادن لذت خواهند برد
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
۴۷
Cocoo - تورنتو، کانادا
اوه اوه مثلا چیکار می‌کنین که تا حالا نکردین؟هر جمعه شعار مرگ بر آمریکا سر میدین تو نماز جمعه تون فیلمشو تو تلویزیون پخش می‌کنین؟ پرچمشون را آتیش می‌زنین؟ رو پرچم آمریکا رژه میرید؟ خوب همه این کاررو الان ۳۸ ساله دارید می‌کنین. از دیوار سفارتخانه شون بالا میرید، و کارمندارو گروگان میگیرید و زندانی می‌کنین. این کارا رو هم قبلا کردید. آمریکارو شیطان بزرگ نام میدید؟ اینو هم کردید. توی دهن آمریکا میزنید؟ اینو هم الان ۳۸ ساله کردید. دیگه خدأیش کاری هست که نکرده باشید؟ بشینین خونه خودتون زندگیتون را بکنین. آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. برید سر قبر اون شیطان بزرگ هندی زاده عمام تون بپرسید "آمریکا این غلط را کرده، چطوری بریم دهنشو سرویس کنیم عمام جان؟
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۶
۴۷
Cocoo - تورنتو، کانادا

الان همه هنرپیشه‌های زن هالیوودی سفر خودشون را به تهران با تأسف فراون لغو می‌کنن. چقدر آرزو داشتن به ایران بیان و تجربه تو اون هل داده شدن و شلاق خوردن واسه بد حجابی را بطور زنده تجربه کنند. چون همونطور که میدونین شنیدن کی‌ بود مانند دیدن.
شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۳
۴۸
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
[::مارشال زرد - وپرتال، آلمان::]. عجب آمریکاییها کی بابت کودتای 28 مرداد عذرخواهی کردند که ما خبر نداریم ؟ فقط زمان کلینتون خانم آلبرایت که وزیر امور خارجه بود اشاره کردند که کودتای 28 مرداد اشتباه بود ولی حاضر به عذرخواهی نشد آمریکاییها هنوز بخاطر انداختن بمب اتم هم عذرخواهی نکردند چه برسه به کودتای 28 مرداد هر وقت که آمریکاییها بابت کودتای 28 مرداد و سرنگونی هواپیمای مسافربری و دادن سلاح شیمیایی به صدام در جنگ با ایران عذرخواهی کردند ایران هم باید از گروگانگیری عذرخواهی کند
یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.