جبهه فتح شام منطقه تحت کنترل گروه شرکت‌کننده در مذاکرات آستانه را تصرف کرد

برخی از مناطق ادلب تحت کنترل شورشیان است (عکس از آرشیو) گزارش‌ها از سوریه حاکی‌ است که جبهه فتح شام (جبهه نصرت سابق)، یکی از مناطق تحت کنترل گروه "جیش المجاهدین" را به تصرف خود درآورده است.
 

گروه "جیش المجاهدین"، یکی از گروه‌های شرکت کننده در مذاکرات نمایندگان دولت سوریه و مخالفان در آستانه، پایتخت قزاقستان بوده است.

 
این گروه همچنین بخشی از گروه تحت حمایت غرب موسوم به "ارتش آزاد سوریه" است.
 
نشست آستانه به ابتکار روسیه، ترکیه و ایران به عنوان کشورهای درگیر در جنگ سوریه و با هدف پایان دادن به درگیری‌ها در آن کشور، سازمان داده شد.
 
بر اساس گزارشها، جبهه فتح شام با حملاتی توانسته است اراضی تحت کنترل گروه "جیش المجاهدین" را در شمال غربی استان ادلب، به تصرف خود درآورد.
 
جبهه فتح شام که یک گروه اسلام‌گرای افراطی و یکی از قویترین گروه‌های مسلح درگیر در جنگ داخلی سوریه است، پیشتر با مذاکرات قزاقستان مخالفت کرده و گفته بود که به جنگ با نیروهای وفادار به بشار اسد ادامه می‌دهد.
 
جبهه نصرت، شاخه القاعده در سوریه، چند ماه پیش همزمان با اعلام جدایی از القاعده نام خود را به جبهه فتح شام تغییر داد.
مذاکرات آستانه
مذاکرات نمایندگان دولت سوریه و مخالفان در آستانه، پایتخت قزاقستان، پس از دو روز گفتگو روز سه‌شنبه ٥ بهمن (٢٤ ژانویه) به پایان رسید.
 
در پایان این ایران، ترکیه و سوریه که برگزارکنندگان اصلی این نشست بودند بیانیه مشترکی صادر کرده‌اند.
 
در این بیانیه، سه کشور از ایجاد "سازوکار سه جانبه" برای تداوم آتش‌بس کنونی در سوریه خبر دادند که هدف از آن، "رعایت کامل آتش بس و جلوگیری از هرگونه اقدام تحریک آمیز توسط طرف‌های درگیر" عنوان شده است. سه کشور در عین حال بر ادامه مبارزه علیه گروه‌های تندرو مخالف آتش‌بس تاکید کرده‌اند.
 
طبق توافق آتش‌بس که اواخر ماه دسامبر بین روسیه و ترکیه به دست آمد و از روز ٣٠ دسامبر به اجرا گذاشته شد، روسیه رعایت آتش‌بس از سوی نیروهای دولتی و واحدهای نظامی خود در سوریه و ترکیه رعایت آتش‌بس از سوی گروه‌های مخالف دولت را تضمین کرد و از ایران نیز خواسته شد مانع از نقض آتش‌بس توسط شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت خود شود.
 
بیانیه مشترک سه کشور، که توسط وزیر خارجه قزاقستان قرائت شد، بر لزوم احیای مذاکرات صلح بین دولت و مخالفان نیز تاکید کرده و از "آمادگی گروه‌های مخالف مسلح برای مشارکت در دور بعدی مذاکرات بین دولت و مخالفان تحت نظر سازمان ملل در ٨ فوریه امسال در ژنو" حمایت کرده است. این سه کشور خواستار اجرای قطعنامه‌های مصوب شورای امنیت در مورد سوریه و حمایت جامعه جهانی از روند صلح در سوریه شده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.