پارکور در بریتانیا به رسمیت شناخته شد
رأی دهید
به گزارش BBC، حرکاتی که گاهی اوقات بهعنوان آزاد-دَوی از آنها یاد میشد، حالا توسط شورای ملی وزرش بریتانیا بهعنوان ورزش شناخته شده است. رییس اتحادیه پارکوکارانِ بریتانیا در رابطه با این موضوع، میگوید حالا ورزشکاران این رشته هرگاه و در هر مکان میتوانند به فعالیت بپردازند. وزیر ورزش بریتانیا، تریسی کراوچ نیز ضمن مفرح و خلاقانه خواندنِ این رشته، گفت:
هدف این است که مردم با این ورزش آشنا شوند و به فعالیتهای بدنی بپردازند. من بسیار خوشحالم که این فعالیت بهعنوان ورزش شناخته شد. این موضوع فرصتی برای رشد فعالیت پارکورکاران در کشور خواهد بود.
اما پارکور چیست؟
آنگونه که در وبگاهِ اتحادیه پارکورکارانِ بریتانیا آماده است، این ورزش نخستینبار در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی در فرانسه ابداغ شده است. توسط ۹ نفر که آن را هنرِ جابهجایی نامیدهاند؛ پایههای این ورزش بر حرکت آزادانه و استفاده از تواناییهای بدن بههرشکل بنا شده است. ورزشکاران این رشته میگویند پارکور اعتماد بهنفس فردی را افزایش میدهد و فرد را از نظر بدنی و روانی آرام میکند.
پارکور یعنی عبور از موانع در سریعترین زمان ممکن با استفاده از آسانترین و سادهترین شیوه حرکتی و کمترین انرژی مصرفی بدن از یک مبدا به مقصد؛ در پارکور نباید مسیر (مبدا و مقصد) مشخص باشد. یعنی اینکه موانع و مسیر از قبل تعریف شده نیستند و این فرد است که تصمیم میگیرد با استفاده از تواناییهای خود از کدام مسیر بهحرکت خود ادامه دهد و از کدام شیوه حرکتی برای عبور از موانع استفاده کند. در عین حال در پارکور، هیچگاه بهدنبال مانع گشته نمیشود، بلکه این مسیر است که موانع را بر سرِ راه یک تراسور میگذارد. برای مثال، در یک بیابان صاف هیچگونه مانعی وجود ندارد، یک تراسور، « خود بیابان» را مانع میبیند و میتواند اول بیابان تا آخر بیابان را با دویدن پشت سر بگذارد. به کسانی که از اصول پارکور در زندگی خود بهره میبرند «تراسور» گفته میشود.