مرحله نیمه‌نهایى جام حذفى فوتبال ایران؛ دایى و قلعه‌نویى درفینال

در مرحله نیمه نهایى جام حذفى فوتبال ایران نفت با على دایى به فینال رسید و تراکتورسازى نیز در یک بازى سنگین و نفس گیر موفق شد دراصفهان قهرمان سال گذشته جام حذفى را شکست دهد و فینالیست شود.
 

امیر قلعه نویى و على دایى، مربیان دو تیم راه یافته به دیدار نهایی تجربه قهرمانى در جام حذفى را داشته و بخوبى از شرایط حساس فینال آگاهى دارند.

ذوب آهن ٢- تراکتورسازى ٣
ذوب آهن با مربی‌گرى مجتبى حسینى تا حدودى نسبت به گذشته متفاوت بازى مى‌کند. استفاده از سیستم ٢-٤-٤ کلاسیک به همراه دفاع فشرده و سود بردن از ضد حملات مهمترین ویژگى این تیم است.
 
در ترکیب ذوب آهن حرکات مرتضى تبریزى و مهدى رجب زاده به عنوان دو مهاجم از دلایل اصلى موفقیت‌هاى این تیم است. حضور به موقع دو مهاجم در دفاع و آشنایى از حرکات یکدیگر در حمله موجب شده تا ذوب آهن تیمى خطرناک باشد.
 
در میانه میدان نیز احسان پهلوان بدون تردید مرد همه کاره این تیم است. پهلوان در انتهاى نیمه اول با شوتى دقیق ذوب آهن را پیش انداخت و ذوب آهن دقیقا به آنچه مى‌خواست رسید.
 
نیمه دوم دفاع فشرده و هماهنگ شاگردان حسینى هیچ موقعیتى به تراکتورسازى نداد و در ضد حملات نیز مى‌توانست به گل‌هاى بیشترى برسد اما یکبار دیگر فرزاد حاتمى به کمک قلعه‌نویى آمد.
 
تراکتورسازى قصد داشت در سیستم ١-٤-١-٤ و با پاس‌هاى کوتاه و حرکات ترکیبى به دروازه ذوب آهن نزدیک شود. تاکتیکى که صرف نظر از شرایط نامناسب زمین و نوع بازی بازیکنان تراکتورسازى موثر نبود.
 
تراکتورسازى تیمى است که ارسال از کناره‌ها و استفاده از ضربات سر حاتمى مهمترین نقطه قوت این تیم است و سرانجام نیز در دقیقه ٩٠ توانست از همین تاکتیک به گل تساوى برسد.
 
اخراج مرتضى تبریزى در دقیقه هفتاد یکى از مشکلات اصلى ذوب آهن در حفظ نتیجه بود که در نهایت موجب شد در وقت اضافه محمد ابراهیمى در شرایطى که سیستم دفاعى این تیم کاملا آشفته بنظر مى‌رسید، گل دوم را به ثمر برساند.
 
در ادامه ، بازى کاملا از شرایط طبیعى خود خارج شد و خستگى بیش از حد بازیکنان موجب شده بود تا اشتباهات فردى هر لحظه نتیجه بازى را تغییر دهد. ذوب آهن در دقیقه ١٢٠ با پنالتى جرى بنگستون نتیجه را مساوى کرد اما تنها ثانیه‌هایى بعد محمد نورى با شوتى سرکش تراکتورسازى را فینالیست کرد.
 
در فوتبال زمان‌هایى وجود دارد که شرایط بازى از دستان مربیان خارج مى‌شود و تنها شانس و اقبال نتیجه بازى را مشخص مى‌کند. دقایق وقت اضافه این دیدار نمونه‌اى آشکار از چنین شرایطى بود.
سپاهان ٠ - نفت تهران ١ نفت به همراه على دایى یکباردیگر به فینال جام حذفى رسید. على دایى به تدریج به مربى با تجربه‌اى تبدیل شده که در شرایط پرفشار نیز مى‌داند چه باید بکند.
 
عملکرد دایی در هنگام مصدومیت محمد قاضى (که تمام امید نفت در خط حمله به شمار مى‌رود) در ابتدای بازی نشان داد دایى خود را براى چنین اتفاقات رایجى در فوتبال کاملا آماده کرده است؛ توحید غلامى جوان، با دوندگى بى امان خود جاى خالى قاضى را به خوبى پرکرد.
 
این موضوع نشان مى‌دهد دایى به تمامى بازیکنانش اعتماد دارد و تمامى نیمکت‌نشینان نفت در شرایط بازى قرار دارند که نمونه‌ایى از رفتار مربیان باتجربه است.
 
در نفت صرفنظر از قاضى، ایمان مبعلى قلب تپنده و مغز متفکر این تیم است. در سیستم ١-٣-٢-٤ نفت رضا اسدى و آرش رضاوند جوان، هافبک‌هاى دفاعى و تخریبى هستند که در پشت مبعلى به عنوان بازیساز اصلى در میانه میدان بازى مى‌کنند.
 
آن‌ها وظیفه دارند با بازى تخریبى خود مانع از حملات تیم مقابل شوند و به محض دریافت توپ آن را به مبعلى برسانند . در میانه میدان نفت با این سه بازیکن ترکیب موفقى تشکیل داده که به خوبى جریان بازى را به سود نفت تغییر مى‌دهند.
 
اسدى و رضاوند در تمامى درگیرى‌هاى میانه میدان حضور فعال دارند. با حضور این دو بازیکن جوان و جنگنده و به دلیل عدم درگیری‌هاى فیزیکى، مبعلى در میانه با خیالى آسوده و با پاس‌هاى دقیق مهاجمین را در موقعیت گلزنى قرار مى‌دهد.
 
تاکتیک مورد نظر دایى در پنالتى که برروى آل‌کثیر رخ داد در این دیدار کاملا مشهود بود. توپ گیرى اسدى از میلاد سرلک هافبک جوان سپاهان و سپردن توپ به مبعلى در کمترین زمان ممکن و پاس عالى مبعلى به پشت مدافعین سپاهان که همراه با حرکت قطرى آل‌کثیر از سمت راست به مرکز خط دفاعى حریف بود نشان مى‌داد نفت بارها این برنامه را مرور کرده و هر بازیکن از وظیفه خود به خوبى آگاهى دارد.
 
سپاهان تیم جوان و با انگیزه‌اى است که کمبود تجربه یکى از ضعفهاى اصلى آنان است. در سیستم ٢-٤-٤ سپاهان پرسینگ به بازیکنان نفت مهمترین تاکتیک مورد نظر عبدالله ویسى بود.
 
در این تاکتیک سپاهان بسیار خوب عمل مى‌کرد اما خطرناکترین زمان در فوتبال که در بیشتر موارد منجر به دریافت گل مى‌شود زمانى است که شما صاحب توپ هستید و بازیکنان با باز شدن و پخش شدن در تمامى نقاط زمین سعى مى‌کنند براى بازیکن صاحب توپ فضاسازى کنند.
 
در چنین شرایطى مدافعین باید بسیار هوشیار باشند به این دلیل که هر زمان ممکن است حریف صاحب توپ شده و به دلیل عدم سازمان‌دهى مناسب دفاعى، تیم بسیار ضربه پذیر است. میلاد سرلک جوان و کم تجربه باید بداند از دست دادن توپ در شرایطى که تیم در حال برنامه‌ریزى براى حمله است بهترین زمان ضدحمله براى حریفان است.
 
اصرار سرلک به دریبل زنى در میانه میدان و درحالیکه موسى کولیبالى و شجاع خلیل‌زاد نیز در حال پیشروى به مرکز زمین بودند فضاى بسیار مناسبى را در اختیار آل‌کثیر قرار داد تا با پاس مبعلى با دروازه‌بان تک به تک شود. خطاى امینى نفت را صاحب پنالتى کرد و مبعلى با اعتماد به نفسى دیدنى آن را به تنها گل بازى تبدیل کرد.
 
سپاهان و ویسى با وجود شکست در این دیدار راهی درست و اصولى را طی می‌کنند. بازى دادن به جوانانى مانند عارف غلامى، میلاد سرلک و به خصوص مهدى امینى در درون دروازه در آینده‌اى نه چندان دور مطمىًنا ضامن موفقیت‌هاى سپاهان است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
عقاب سرخ - پاسارگاد، ایران
آخ که جیگرم حال اومد این دو تا تیم‌ نازپرورده اصفهانی به خصوص زردک سپاهان این مدلی‌ کله پاا شدن ؛) فکر کردن هر سال با تاج اصفهانی, پول ,مافیا و,نامردی, داور و فدراسیون می‌تونن به فینال یا قهرمانی برسن،،هر دو در آخرین لحظه به فنا رفتن :o علی‌ دایی که پنالتی نااحق ب ضررش گرفتن که توپ گل نشد و سپاهان حذف شد :) واسه تراکتور هم ممد نوری درست بعد از زدن گل مساوی ذوب آهن در دقیقه 120بعد از چن ثانیه از گل جوری ب ذوب آهن چپوند که هنوز کله گیجک گرفتن :o
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.