انقلاب گوگل در صنعت خودرو

خودروی جدید خودران وایمو چند سالی است که موضوع خودروی خودران گوگل سبب شده بسیاری کنجکاو باشند که این خودرو قرار است چه شکلی باشد. پس از آنکه گوگل و فیات به توافق رسیدند که با هم بر روی این خودرو کار کنند بسیاری می‌پرسیدند فیات و گوگل چه کاری می‌خواهند انجام دهند. اما حالا پس از چند سال انتظار بالاخره چهره نهایی اولین خودرو خودران گوگل مشخص شد تا این غول تکنولوژی از جهان مجازی پایش را به جهان واقعی خیابان‌ها بگذارد.
 

فعالیت گوگل با فیات در مجموعه کرایسلر ادامه یافته است. کرایسلر مدتی است که پس از بحران‌های مالی‌اش به فیات واگذار شده است. برای تولید این خودرو‌های جدید مهندسان فیات، کرایسلر و گوگل کار را بصورت مشترک در کارخانه‌ای در ایالت میشیگان دنبال کردند.

 
کار این تیم مشترک بر روی خودرو کرایسلر پاسفیکا انجام شد. یک خودرو مینی ون که نشان می‌داد اولین خودرو خودران گوگل یک خودرو شهری کوچک نیست با این همه نصب سنسورهای مختلف، استفاده از پردازنده‌ها قوی، استفاده از هوش مصنوعی و ارتباط دادن این هوش به قطعات مکانیکی خودرو و سایر قطعات ارتباطی کار را بسیار پیچیده کرده بود. در ‌‌نهایت خودرو نهایی یک پاسفیکا هیبرید مدل ۲۰۱۷ خودران شده است. در این مدل برجستگی مختلفی روی سقف و کناره‌های خودرو برای رادار‌ها و سنسور‌ها مختلف تعبیه شده است.
 
البته برای توسعه یک خودرو خودران تغییرات اساسی هم در موتور، شاسی و گیربکس خودرو رخ داد و در ‌‌نهایت با انقلابی در خودرو‌های خودران، اتومبیل گوگل متولد شد.
 
فعلا البته برنامه برای ۱۰۰ دستگاه خودرو خودران در نظر گرفته شده است. تا پس از مشخص شدن نتایج نهایی این خودرو آماده حضور در بازار محافظه کار صنعت خودرو جهان شود.
 
مهندسان گوگل و فیات کرایسلر می‌گویند این خودرو‌ها بسیار امن است و احتمال تصادف در آن بسیار پایین است.
 
با این خودرو در زمان طولانی ترافیک‌های شهری می‌توانید فرمان را به خودرو بسپارید و وقتتان را صرف مطالعه، وب گردی یا دیدن فیلم کنید.
 
البته هنوز باید کمی برای این اتفاق صبر کرد چون مهندسان گوگل می‌گویند این ۱۰۰ خودرو باید آزمایش شوند تا ایراد‌های نرم‌افزاری خودرو‌ها و نقص‌های احتمالی فنی آن‌ها بیشتر مشخص شود. این خودرو‌ها عملا «موش‌های آزمایشگاهی» برنامه‌نویسان شرکت گوگل هستند.
اما این خودرو خودران چه مشخصات فنی دارد؟
پاسفیکای هیبرید یک خودرو مینی ون خانوادگی است که بر اساس استفاده از حداقل مصرف سوخت و آلودگی بسیار پایین ساخته شده است.
 
این خودرو با ترکیب موتور بنزینی و الکتریکی می‌تواند حدود ۹۱۰ کیلومتر را طی کند و با استفاده از یکبار شارژ هم این خودرو بدون استفاده از بنزین می‌تواند ۵۳ کیلومتر پیمایش داشته باشد.
 
این خودرو از یک موتور ۳۶۰۰ سی سی خورجینی شش سیلندر بنزینی با قدرت ۲۸۷ اسب بخار استفاده می‌کند. شارژ کامل باطری‌های این خودرو هم دو ساعت زمان نیاز دارد.
 
خودرو‌های خودران شرکت گوگل توسط شرکت آلفابت توسعه می‌یابند و این شرکت هم وظیفه کار بر روی خودرو را به گروه وایمو داده است.
 
شرکت گوگل حدود هشت سال است که در زمینه خودروهای خودران فعال است و بیش از ۳.۵ میلیون کیلومتر توسط این شرکت تست با انواع مختلف خودروهای خودران ثبت شده است.
 
گروه وایمو اعلام کرده است هدفش تنها توسعه خودروهای خودران نیست بلکه می‌خواهد نگرش به فناوری این خودرو‌ها را تغییر دهد. توسعه خودرو‌های خودران می‌تواند علاوه برای راحتی سفر برای مسافران، کاهش مصرف سوخت خودرو، افزایش ایمنی جاده‌ها را از طریق ارتباط خودرو‌ها با هم در بر داشته باشد. از طرفی این خودرو‌ها به نابینایان و افراد معلول کمک می‌کند راحت‌تر در اجتماع زندگی کنند با این همه همچنان ترس از سلطه هوش مصنوعی خودرو‌ها بر زندگی انسان‌ها و احتمال هک شدن خودرو‌ها از جدی‌ترین چالش‌های این خودرو هاست. برخی هم معتقدند گسترش خودروهای خودران رانندگی را به خاطره‌ها خواهد سپرد و رانندگی هم زمانی مانند اسب سواری تنها برای لذت انجام خواهد شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.