وزیر خارجه چین: تحولات داخلی کشورها نباید برجام را برهم بزند

وزیر خارجه چین گفته است که توافق هسته‌ای با ایران "نباید تحت‌الشعاع شرایط داخلی کشورها قرار بگیرد."
 

وانگ‌ یی٬ پس از دیدار با محمدجواد ظریف٬ وزیر خارجه ایران در چین٬ در جمع خبرنگاران گفته است که اجرای توافق‌نامه هسته‌ای بین ایران و قدرت‌‌های غربی موسوم به برجام و پایبندی به آن "مسئولیت مشترک و وظیفه همه طرفین" است.

 
با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به ریاست دونالد ترامپ که منتقد برجام است٬ این نگرانی وجود دارد که سرنوشت توافق هسته‌ای قدرت‌های بزرگ جهان با ایران چه خواهد شد.
 
چین یکی از شش کشور طرف توافق با ایران و در کنار روسیه٬ متحد سیاسی تهران در مذاکرات هسته‌ای بوده است.
 
توافق برجام ژوئیه ۲۰۱۵ بعد از ماه‌ها مذاکرات فشرده تصویب و از ژانویه سال ۲۰۱۶ اجرای آن آغاز شد.
 
علاوه بر نگرانی از آینده برجام٬ مصوبه تازه کنگره و مجلس سنای آمریکا برای تصویب تحریم‌های ۱۰ ساله ایران هم باعث انتقادهای شدید مقام‌های جمهوری اسلامی ایران از جمله رهبر و رییس‌جمهوری این کشور شده است.
 
محمدجواد ظریف٬ وزیر خارجه ایران٬ هم در این دیدار گفت: "ما به هیچ یک از طرف‌ها اجازه نمی‌دهیم به طور یک جانبه توافق هسته‌ای را نقض کند."
 
آقای ظریف پس از شرکت در نشست قلب آسیا در هند، برای دیدار و رایزنی با مقامات چین به این کشور سفر کرد. به گزارش رسانه‌های ایران جمعی از بازرگانان و صاحبان صنایع نیز آقای ظریف را در این دیدار همراهی می‌کنند.
ترامپ: مگر چین با ما مشورت کرد؟
وزیر خارجه چین در حالی درباره برجام به دونالد ترامپ هشدار داده است که دو طرف اخیرا روزهای آرامی را پشت سر نگذاشته‌اند. دونالد ترامپ٬ شب گذشته در چند توییت٬ از سیاست‌های پولی چین و عملکرد این کشور در دریای جنوبی چین انتقاد کرد.
 
این اختلاف‌ها زمانی شدت گرفت که آقای ترامپ در اقدامی بی‌سابقه٬ در حالی که آمریکا و تایوان رابطه دیپلماتیک ندارند٬ تلفنی با رییس‌جمهور این کشور صحبت کرد. قابل پیش‌بینی بود٬ چین که تایوان را ضمیمه خاک خود می‌داند، از این اقدام برآشفته شود.
 
آقای ترامپ شب گذشته در توییتر خود مطالبی نوشت که چکیده آنها چنین بود: "مگر وقتی که چین ارزش ارز خود را دستکاری کرد تا شرکت‌های آمریکایی نتوانند در بازار رقابت کنند٬ مالیات محصولات آمریکایی را افزایش داد یا پایگاه عظیم نظامی در دریای جنوبی چین ساخت٬ با ما مشورت کرد؟"
 
چین همچنین نگران سیاست‌‌های تجاری دولت جدید آمریکا برای تغییر نظام تجارت آزاد و بر هم زدن معاهدات تجاری آسیا است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.