عراق «به دلیل تعداد زیاد زائران» مرز مهران را بست

شیعیان ایرانی در مرز مهران مقام‌های جمهوری اسلامی خبر دادند که به دلیل تعداد زیاد زائران ایرانی «فاقد ویزا» در مرز مهران و بسته شدن مسیر حرکت به سمت کربلا، «به دلیل تعداد زیاد زائران»، دولت عراق از صبح روز پنج‌شنبه این مرز را با دیوار بتنی بسته است.
 

در همین حال حسین پلارک، رئیس ستاد ایرانی بازسازی «عتبات عالیات»، روز پنج‌شنبه خبر داد که تاکنون بیش از دو میلیون زائر ایرانی از سه مرز مهران، شلمچه و چزابه وارد عراق شده‌اند.

 
به گزارش خبرگزاری میزان، حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین و معاون وزیر کشور، روز پنج‌شنبه، ۲۷ آبان، گفت که «ازدیاد افراد فاقد ویزا» در مرز مهران باعث بسته شدن این مرز شد.
 
قاسم رضایی، فرمانده مرزبانی ایران، نیز اعلام کرد که به دلیل « حجم سنگین رفت و آمد» از مرز مهران، دولت عراق صبح پنج‌شنبه این مرز را با دیوار بتنی بسته است.
 
به گفته آقای رضایی، به علت ازدحام جمعیت در شهرهای کوت و بدره عراق، امکان حرکت زائران به سمت کربلا وجود ندارد و برخی از زائران با بیش از ۳۰ اتوبوس به ایران بازگردانده شده‌اند.
 
بر اساس اعلام مسئولان استان ایلام، مرز مهران به دلیل برخورداری از مزیت نزدیکی به کربلا انتخاب اول زائران مراسم اربعین است و تا روز پنج‌شنبه «بیش از یک میلیون نفر» از این مرز تردد کرده‌اند.
 
مقامات جمهوری اسلامی از زائرانی که پشت مرزهای مهران مانده‌اند، خواسته‌اند که از مرزهای شلمچه و چذابه به عراق سفر کنند.
 
سال گذشته نیز وزارت کشور عراق از مقام‌های ایرانی به خاطر هجوم بدون روادید زائران ایرانی به یکی از مرزها، درگیری با مرزبان‌های این کشور و آسیب زدن به موانع مرزی انتقاد کرده بود و مقام‌های ایرانی نیز مرز مهران را «به دلیل بی‌نظمی» مسدود کردند.
 
در آن زمان یک مقام محلی عراقی به خبرگزاری رویترز گفته بود که شمار ایرانیانی که از مرز زرباطیه‌ مهران به طور غیرقانونی وارد این کشور شده‌اند از «نیم میلیون نفر فراتر رفته است».
 
در همین حال مقامات جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته بارها درباره سفر بدون ویزا برای شرکت در مراسم اربعین هشدار داده‌اند و بر اساس گزارش‌ها ده‌ها ایرانی به دلیل سفر بدون ویزا و گذرنامه به عراق بازداشت شده‌اند.
 
برخی از تحلیلگران سیاسی از مراسم اربعین با عنوان «مانور قدرت» جمهوری اسلامی نام برده‌اند.
 
این مراسم در سال‌های اخیر صحنه حضور میلیون‌ها زائر شیعه از کشورهای مختلف بوده و از جمله سال گذشته در آستانه اربعین وزارت کشور ایران اعلام کرده بود که بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار ویزا برای زائران ایران مایل به حضور در این مراسم صادر شده است.
 
در همین حال حسین پلارک، رئیس ستاد بازسازی «عتبات عالیات»، خبر داد که بیش از دو میلیون زائر ایرانی از سه مرز مهران، شلمچه و چزابه وارد کشور عراق شده‌اند.
 
وی همچنین پیش‌بینی کرد که امسال در مجموع ۲۵ میلیون نفر از کشورهای مختلف در مراسم اربعین شرکت می‌کنند.
 
مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده اند که اتباع افغان ساکن ایران نیز می‌توانند برای شرکت در مراسم اربعین به عراق سفر کنند.
 
در همین حال خبرگزاری ایرنا با انتشار تصاویری از اتباع افغان در مرز مهران اعلام کرد که آنها برای شرکت در مراسم اربعین اجازه عبور از این مرز را ندارند و باید از مرز چذابه در استان خوزستان به عراق سفر کنند.
 
تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی از جمله محمود علوی، وزیر اطلاعات، حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران، و الهام امین‌زاده، دستیار ویژه رئیس جمهوری، در جمع زائران مراسم اربعین در سه مرز ایران حاضر شده‌اند.
 
در هفته‌های گذشته نیز برخی از سازمان‌ها در ایران از ارائه امکانات به زائران مراسم اربعین خبر داده‌اند.
 
به گفته مقامات شهرداری تهران، ارسال سه هزار مخزن زباله به عراق، انتقال دو هزار نفر از پرسنل شهرداری برای کار در شهرهای زیارتی در عراق، احداث حدود ۲۰۰ توالت در شهرهای مرزی ایران و انتقال زائران با ۷۰۰ اتوبوس، از جمله اقدامات این نهاد در اربعین امسال خواهد بود.
 
غلامعلی نیستانی، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران، نیز روز دوشنبه، ۱۰ آبان، خبر داده بود که به دانشجویان شرکت‌کننده در مراسم پیاده‌روی اربعین یک میلیون تومان وام خارج از نوبت پرداخت می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
Unkn0wn - اصفهان، ایران

میخوام از دست این ملت سر بزارم برم به ناکجا آباد . همین که میخوان به زور و بدون ویزا وارد عراق بشن نشون میده که مثل انسانهای اولیه هستند. انسانهایی که نمیدونن گذرنامه-ویزا-مرز چیه. بیچاره اون مامور مرزی چی میکشه از دست این ملت که باید هر روز به هزاران نفر توضیح بده ویزا و پاسپورت چیه!
‌پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۷
۴۳
Iranemaa - قم، ایران

باورعمیق از شیلی(پایتخت ،سانتی یه....)هم رفته یا نه؟ از خداوندمیخواهم به این عرب پرستا که قاتلان اجدادشان را میپرستند هر چه زودتر شربت شهادت بنوشاند تا به حوری و شراب ناب برسند و ما هم با نبود اینها دنیای بهتری خواهیم داشت و دیگه کسی نیست تو زندگی خصوصیمان سرک بکشه
‌پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۸
۵۸
جوان آشنا - تورنتو، کانادا

حماقت رو ببین این همه مشکل فقر در ایران هست از جمله وجود جوان های مثل دسته گل تو زندانها به تعداد زیاد تنها به خاطر اندکی پول بعد اینها تازه جونشون رو به خطر میاندازند و پولشون رو میدند که به خدا برسند. حکومت نهایت سعی خودش رو میکنه تا یک عده رو در جهل مرکب نگه داره تا به بهانه دین حکومت کنه.
‌پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۹
۴۳
آنتی خرافه - کلن، آلمان

احمق که شاخ و دم نیداره آخه
‌پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۳
۵۵
احتراز - دورف، آلمان

این نخود مغزها همرو ببندید به رگبار.
‌پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +194شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +142شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +131حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +122اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +105تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +103شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم