واکنش ظریف به پیروزی ترامپ: رئیس جمهور آمریکا موظف به اجرای برجام است

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، در اولین واکنش به پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت "مهم آن است که رئیس جمهوری آینده آمریکا موظف به رعایت تعهد چندجانبه برجام است".
 

آقای ظریف که به رومانی سفر کرده در نشستی خبری ابراز اطمینان کرد که "جامعه بین‌المللی نیز این توقع را از ایالت متحده آمریکا خواهد داشت".

 
او همچنین با یادآوری این که ایران و آمریکا روابط دیپلماتیک ندارند، تاکید کرد که "رسم ما این است که در امور داخلی سایر کشورها دخالت نمی‌کنیم."
 
حسن روحانی، رییس‌ جمهور ایران هم گفته است که نتیجه انتخابات آمریکا، اثری بر سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران ندارد.

آقای روحانی تاکید کرده است که "هوشمندی ایران در توافق هسته‌ای این بود که برجام را نه به عنوان توافق با یک کشور یا یک دولت بلکه به عنوان یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تثبیت کرد که با تصمیم یک دولت قابل تغییر نیست".
 
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه توانست هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها را شکست دهد و به عنوان رئیس جمهور آینده آمریکا انتخاب شود.
 
آقای ترامپ در دوره مبارزات انتخاباتی به تندی از توافق هسته‌ای و همین طور نقش ایران در منطقه انتقاد می‌کرد. او در مقطعی تهدید کرده بود که در صورت انتخاب، توافق هسته‌ای را برخواهد چید و دوباره برای توافقی بهتر "که به نفع آمریکا باشد" مذاکره خواهد کرد.
 
اما آقای ظریف گفت که رئیس جمهوری آمریکا باید واقعیت‌های امروز جهان را به خوبی درک کند و سیاست‌هایش را با واقعیت جهان ارتباط دهد.
دونالد ترامپ درسخنرانی پیروزی خود لحنی ملایم‌تر از دوران مبارزات انتخاباتی داشت'تفاوتی ندارد '
صبح امروز بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم گفت "آنچه برای ایران و مردم آن مهم و ملاک ارزیابی است، عملکرد و سیاست‌های اجرایی دولت آینده آمریکاست".
 
پیش از آن حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه در واکنش به پیروزی آقای ترامپ گفته بود که برای ایران "تفاوت معناداری" ندارد که کدام یک از کاندیداها رأی بیاورند "چون نه در سیاست‌های منطقه‌ای و نه در سیاست‌های جهانی و نه در سیاست‌های کلی آمریکا برای تعامل با بخش‌های جهان تغییر خاصی رخ نمی‌دهد".
 
آقای سلامی گفت که سیاست‌های آمریکا درباره ایران با تغییر رؤسای جمهور تغییر نمی‌کند و "تجربه این موضوع را نشان داده است".
 
حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور ایران هم در توئیتر خود با اشاره به سخنرانی دونالد ترامپ نوشت: "تصویری که ترامپ در سخنرانی اعلام پیروزی به عنوان رییس جمهور از خود نشان می‌داد، با تصویر او در دوران انتخابات متفاوت بود، این نکته‌ای قابل توجه است."
 
آقای ترامپ در سخنرانی پیروزی برخلاف دوران مبارزات انتخاباتی لحنی مسالمت‌آمیز و ملایم داشت و گفت که به دنبال دشمنی با هیچ کشورزی نیست.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
kawir - فرانکفورت، آلمان

چی ترس برتو داشته، ولی وقیه گفته بود اگر ترامپ برجام پاره کند ما ان را اتش میزنیم، چی شده حالا به لرز افتادین؟
‌چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
۴۷
Farzad78 - ساکرامنتو، ایالات متحده امریکا
آقای ظریف چه شده ؟ چرا ناراحتید؟ لبخند همیشگی حاکی از اسلام ورژن شیعی صلح و مدارا دیگر درچهره تان نورانی نیست.نکنه اتفاق بدی افتاده؟
‌چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۵
۴۱
karaji - کرج ، ایران
برای ایران و منافع ملی تقریبا هیچ فرقی نداره کدام گزینه ولی از اونجائی که ایران لب تو لب پوتین گذاشته و لبش هم گاز گرفته خواهد شد ، پس آقایون چرت نفرمائید !!
‌چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۷
۵۷
yahya3212000 - برگن، نروژ
به زودی سربازی آمریکایی بلایی به سر آخوندا وزن وبچه هاشون وسگهای پاسدارشون می آورند که سعید طوسی سر بچه ها ی قرآن خوان آورد!!!
‌چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۹
۱۰۸
irbaboon - تهران، ایران
ها‌ها ‌ها ها‌ها
‌چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +127حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو