احمد منتظری به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بدون حضور وکیل در دادگاه ویژه روحانیت محاکمه شد

احمد منتظری، فرزند حسینعلی منتظری، به علت انتشار فایل صوتی جلسه پدرش با اعضای هیات تصمیم‌گیر درباره اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی، روز چهارشنبه ۲۸ مهر در دادگاه ویژه روحانیت قم محاکمه شد.
 

خانواده آیت‌الله منتظری با اعلام این خبر در کانال تلگرام خود، افزوده‌اند که این جلسه «غیرعلنی و بدون حضور وکیل مدافع و هیات منصفه» برگزار شد.

 
این اطلاعیه گفته که اتهام احمد منتظری «اقدام علیه امنیت ملی» بوده و این اتهام توسط انصاری‌زاده، نماینده دادستان، قرائت شد.
 
خانواده آیت‌الله منتظری افزوده که احمد منتظری اتهام خود را رد کرده اما «بر حسب درخواست مسئولان مربوطه قرار شده است که محتویات جلسه تا اعلام رای دادگاه منتشر نشود».
 
گفته شده که جلسه دادگاه از ساعت ٩ صبح آغاز شد و ساعت یک بعد از ظهر به پایان رسید.
 
دادگاه ویژه روحانیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد اما سال‌هاست که به جرایم اعضای این صنف رسیدگی می‌کند.
 
سایت رسمی آیت‌الله منتظری اواخر مرداد امسال یک فایل صوتی از جلسه این مرجع تقلید درگذشته و منتقد جمهوری اسلامی با اعضای کمیته اعدام‌های سال ۱۳۶۷ منتشر کرد. در آن جلسه به جز آیت‌الله منتظری که در آن هنگام قائم‌مقام رهبر جمهوری اسلامی بود، حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، مصطفی پورمحمدی و ابراهیم رئیسی حضور داشتند.
 
آیت‌الله منتظری در آن جلسه، اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی را «بزرگ‌ترین جنایت» در تاریخ جمهوری اسلامی توصیف می‌کند و خطاب به حاضران می‌گوید که در آینده از آنها به عنوان «جنایتکار» نام برده می‌شود.
 
انتشار این فایل صوتی با واکنش‌های گسترده در ایران و خارج از ایران روبرو شد.
 
اکثر مسئولان و شخصیت‌های جمهوری اسلامی از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب که درباره آن مسئله موضع‌گیری کردند، از تصمیم روح‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی برای اعدام دسته‌جمعی زندانیان در سال ۶۷ دفاع کردند.
 
اما چهره‌هایی مانند علی مطهری خواستار عذرخواهی عوامل آن اعدام‌ها شدند.
 
سازمان مجاهدین خلق ایران هم که بیشتر اعدامیان آن سال، اعضا و هوادارانش بودند، یک بار دیگر خواستار مجازات رهبران جمهوری اسلامی به اتهام «جنایت علیه بشریت» شد.
 
۱۰۰ چهره مدنی، دانشگاهی و فعال حقوق بشر ایرانی مقیم خارج از کشور نیز در نامه‌ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیوان بین‌المللی کیفری از این نهاد‌ها خواستند تا قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ در جمهوری اسلامی ایران را به عنوان «جنایت علیه بشریت» به رسمیت بشناسند.
 
در جریان اعدام دسته جمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ چند هزار عضو و هوادار گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی اعدام شدند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
مستانه شرق - هایدلبرگ، آلمان
و جوابگوی خون ریخته نا به حق زنده یاد رضا صفدری مبارزه گر راه آزادی ....... لعنت ابدی بر این قاتلین باد ....
‌پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳
۷۳
روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان
حالا می توان بخوبی به فعالیت سازمانی که رفسنجانی در رأس آن جلوس فرموده اند، پی برد؛ "مجمع تشخیص مصلحت نظام!" یعنی حقایق را طبق مصلحت نظام باید سرپوش گذاشت و از چشم ملت دور کرد و اگر کسی جرأت فاش کردن حقیقتی را داشته باشد، به سرنوشت شخصی مثل احمد منتظری دچار خواهد شد!! اما چه فایده ای دارد چون به قول معروف کوزه شکست و محتویاتش بیرون ریخت. خیلی ها از همان اوائل از این جریان اطلاع داشتند، فقط رژیم نمی خواست آن عده ای که پای منبرشون می نشستند و حرفهای سرپا دورغشان را باور می کردند، از این موضوع مطلع شوند، که شدند.
‌پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰
۳۸
تیتو تیتو - تهران، ایران
متاسفانه جمهوری خامنه ای شاه نشان داده است که به هیچ وجه متوجه زبان دموکراتیک نمی شود .
‌پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.