بدهی هشت هزار میلیارد تومانی «کارت‌های اجاره‌ای مجهول‌الهویه»

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید کارت‌های بازرگانی «اجاره‌ای مجهول‌الهویه»، هشت هزار میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارند که «قابل وصول نیست».
 

به گزارش روز دوشنبه ۲۶ مهر خبرگزاری فارس٬ محمدرضا پورابراهیمی این مطلب را در نشست خبری شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد٬ بیان کرده است.

 
آقای پورابراهیمی کارت‌های بازرگانی «اجاره‌ای مجهول‌الهویه» را کارت‌هایی معرفی کرده که «هویت اشخاص برای دریافت مالیات از آنها مشخص نیست».
 
این نماینده مجلس همچنین گفته است: «برخی صاحبان کارت‌های بازرگانی مشکلاتی را برای اقتصاد کشور به وجود آورده‌اند» و بحث تجدید‌نظر در صدور این کارت‌ها در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار گرفته است.
 
براساس گزارش رسانه‌ها و برخی مقام‌های مسئول٬ کارت‌ها بازرگانی در سال‌های اخیر به یکی از کانال‌های واردات کالا بدون پرداخت هزینه‌های گمرکی یا قاچاق کالا در ایران تبدیل شده است.
 
۲۰ بهمن ماه سال ۱۳۹۴ گمرک ایران گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد به نام یک زن روستایی ۶۰۰ خودرودی لوکس وارد کشور شده است.
 
گمرک ایران در گزارش خود به صراحت اعلام کرده بود که «عده‌ای برای پرداخت نکردن عوارض و مالیات گمرکی از کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف و اجاره‌ای استفاده کرده و تجارت می‌کنند».
 
در این گزارش آمده بود تعدادی از این افراد توسط گمرک و با کمک سامانه جامع گمرکی شناسایی شده‌اند که در مجموع کالاهایی با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار وارد کشور کرده‌اند.
 
خبرگزاری فارس هم ۱۸ مهر‌‌ همان سال گزارش داده بود که «یکی از پدیده‌های فراگیر شده منفی اقتصاد در سال‌های اخیر مربوط به سوء استفاده، جعل و تخلف با استفاده از کارت‌های بازرگانی است».
 
به نوشته این خبرگزاری، این کارت‌ها «یک‌بار مصرف بوده تا واردکنندگان کالا برای پرداخت حقوق گمرکی و مالیات قابل شناسایی و رهگیری نباشند».
 
پیش از این نیز مدیرکل امور مالیاتی کردستان از صدور ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات برای ۲۰۰ کارت بازرگانی خبر داده بود که صاحبان اصلی این کارت‌ها درآمد یک میلیونی هم ندارند.
 
به گزارش رسانه‌ها در پی صدور این کارت‌های بازرگانی «در مناطق مرزی٬ تعداد بدهکاران مالیاتی زیاد شده» است.
 
این کارت‌ها از سوی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن صادر شده و به تایید سازمان بازرگانی هر استان می‌رسد و اعتبار آن‌ها از یکسال تا پنج سال به اختیار متقاضی است.
 
استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی در ماده ۲۷۴ اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم جرم محسوب شده و حسب مورد٬ مجازاتی از قبیل شلاق٬ محرومیت از حقوق اجتماعی و ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی در پی دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
fair 50 - رنتون، ایالات متحده امریکا
ارزش پول تو اون خرابشده رو فقط با تعداد صفر ها میشه (یا نمیشه) تصور کرد! هشت هزار میلیارد تومن (هشتاد هزار میلیارد ریال! ٨٠,٠٠٠,٠٠٠,٠٠٠,٠٠٠ ریال! بخدا تک تک این مقامات شایسته دریافت جایزهء نوبل اقتصاد، شیمی، فیزیک و انرژی هستن بخاطر تبدیل اسکناس به پِهِن و کود حیوانی! (هفتاد و پنج ریال برابر با یک دلار بود)! حساب کنین!
‌چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸
۴۵
amirir - تهران، ایران
خسته نباشید. عاقبت ریاست جمهوری رفسنجانی سپاهی خاتمی سپاهی احمدی نژاد سپاهی روحانی سپاهی میشه همین.
‌چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +207شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +105بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم