محسن رضایی:‌ نیروهای ایرانی پس از آزادی خرمشهر نباید وارد عراق می‌شدند

محسن رضایی فرمانده سپاه در دوران جنگ  فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوره جنگ ایران و عراق می‌گوید که نیروهای ایرانی بعد از آزاد شدن خرمشهر از تصرف نیروهای عراقی نباید وارد خاک این کشور می‌شدند.
 

محسن رضایی شامگاه شنبه،۳ مهر، در برنامه‌ای در شبکه خبر گفت که برخلاف گذشته قصد دارد، درباره «جعبه سیاه» جنگ ایران و عراق سخن بگوید.

 
آقای رضایی درباره نقدهای خود به اقدامات انجام شده در این جنگ گفت: «بعد از خرمشهر باید وارد خاک عراق نمی‌شدیم بلکه باید اعلام می‌کردیم اگر دولت عراق به خواسته‌های ما عمل نکند، وارد خاک عراق می‌شویم».
 
وی ورود به خاک عراق را ناشی از «بی‌تجربگی» مقام‌های ایرانی دانست و افزود: «اگر دوباره برگردیم حتما بر سر مرز خرمشهر و بصره حتما می‌گویم که باید فرصت داد».
 
به گفته آقای رضایی، ماندن بر سر مرز و اعلام خواسته‌ها از عراق «شاید به لحاظ عملی تاثیری نداشت» اما به لحاظ سیاسی تاثیرگذار بود و ایران می توانست به آن استناد کند.
 
سخنان فرمانده اسبق سپاه پاسداران درحالی بیان شده است که مقامات جمهوری اسلامی پیش از این از ورود نیروهای ایرانی به خاک عراق و ادامه جنگ پس از آزاد شدن خرمشهر دفاع کرده‌اند.
 
آقای رضایی پیش از این درباره چرایی ادامه جنگ پس از آزاد شدن خرمشهر گفته بود: «هیچ پیشنهاد صلحی تا چهار سال بعد از آزادی خرمشهر به ایران نشد و فقط چند طرح آتش‌بس ارائه شد که اگر قبول می‌کردیم، جنگ ۵۰ سال به درازا می‌کشید».
 
احمد خمینی، فرزند آیت‌الله خمینی نیز پس از مرگ آیت‌الله خمینی گفته بود که پدرش معتقد بوده که پس از آزادی خرمشهر بهتر است «جنگ تمام شود اما بالاخره مسئولان جنگ گفتند که ما باید تا کنار شط‌العرب {اروند رود} برویم تا بتوانیم غرامت خودمان را از عراق بگیریم».
 
با این حال فرمانده اسبق سپاه پاسداران گفت که آیت‌الله خمینی معتقد بوده که جنگ باید تا سقوط صدام حسین ادامه پیدا کند.
 
به گفته آقای رضایی، اکبر هاشمی رفسنجانی، به عنوان فرمانده جنگ، معتقد بوده که ایران باید یک عملیات موفق انجام دهد و جنگ «آبرومندانه» تمام شود، اما فرماندهان نظامی می‌گفتند که ایران با یک عملیات پیروز نمی‌شود.
 
سخنان آقای رضایی درحالی بیان شده است که پیش از برخی از مقامات جمهوری اسلامی گروه‌های سیاسی و افرادی را که خواستار پایان جنگ پس از آزادسازی خرمشهر بودند، از جمله گروه نهضت آزادی را «خائن» خطاب می‌کردند.
 
مهدی بازرگان، دبیرکل نهضت آزادی ایران، در زمستان۶۲ در نامه‌ای محرمانه به آیت‌الله خمینی نوشته بود که «مجوز ادامه جنگ و تجاوز به داخل عراق یا شعار سقوط صدام و حزب بعث و تعرض‌های دیگر، برای ما روشن نیست».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۰
بردیا ارانی - کلن، آلمان

شما خود را به حماقت زده بودید و فکر میکردید میتوانید به خواستهای ابلهانه خود یعنی صدور عنقلاب به کل منطقه و جهان ادامه بدهید و ترس از پاسخگویی به مردم هم معضلی بود که شما جنایتکاران با ان دست بگریبان بودید . حالا چه شده که که همه شما هروز ساز تازه ای میزنید . ننگو نفرین بر شما باد که جوانان وطن را بخاطر بلهوسی یک پیرمرد نادان بکشتن دادید و خسارتی بالغ بر هزار میلیارد دولار ان زمان را بباد دادید . روزی شما جنایتکاران باید در پیشگاه مردم جوابگو و مجازات شوید .
یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰
۵۳
پروردگار - تهران، ایران

دیگه شکری نمونده که این دارو دسته توی این سی و اندی سال نخورده باشن
یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۲
۳۵
بختیاری2500 - اهواز، ایران

فقط خ....ف..ه..شو...دلقک رژیم
یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳
۴۶
baba bekheyal - اسپارت، ایران
این همه جوان کشته نمی شدند. الان بهتر عمل کنید
یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰
۴۵
amirir - تهران، ایران
گوژو هر روز یه زر میزنه. یه روز میگم فقط 1هفته دیگه میجنگیدیم عراق رو صاحب شده بودیم. یه روز میگه ..خوردیم جنگیدیم یه روز میگه وووو. جنگ نبود شما انگلهای سپاهی چطوری الان صاحب ایران میشدید؟ فرزندانتون ادای بچه پولدارهای با اصل نسب رو در میاوردن البته اداشم بلد نیستن در بیارن چون در طویله شما پرورش یافتن.
یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۷
۵۱
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
خب یک راست بگید ملت مقصر بود که جنگ ادامه پیدا کنه.
یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم