شوک در بازار طلا و دلار؟ بانک‌ها 'مجاز به معامله آزاد ارز می‌شوند'

به گزارش بی بی سی رئیس بانک مرکزی ایران اعلام کرده است که بانک‌های ایرانی از هفته دیگر می‌توانند آزادانه به معامله ارزهای خارجی بپردازند.
 

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، گفته است که دستورالعمل و مقررات مربوط به خرید و فروش ارز آزاد هفته آینده ابلاغ می‌شود. آقای سیف گفته است که این اقدام یکی از پیش‌نیازهای یکسان‌سازی نرخ ارز است.

 
بر این اساس بانک‌ها می‌توانند آزادانه به خرید و فروش ارز بپردازند و به گفته رئیس بانک مرکزی ایران صادرکنندگان ایرانی هم از این پس می‌توانند درآمد ارزی خود را در بانک‌های ایرانی به نرخ آزاد بفروشند و یا سپرده‌‌گذاری کنند.
 
آقای سیف وعده داده که تا پایان سال جاری خورشیدی نرخ ارز در ایران یکسان شود.
 
در ایران ارزهای خارجی به دو نرخ بازار آزاد و دولتی معامله می‌شود. فاصله این دو نرخ در چند سال اخیر و در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی کم شده است. یکسان سازی نرخ ارز یکی از سیاست‌های اقتصادی دولت آقای روحانی بوده است.
 
بازار ارز ایران در چند سال اخیر پرتلاطم بوده است. به ویژه چهار سال پیش ارزش ریال ایران در مقابل دلار آمریکا و دیگر ارزهای خارجی به شدت سقوط کرد، به طوری که ریال ایران ظرف یک روز ۱۵ درصد ارزش خود را مقابل دلار از دست داد.
 
رئیس بانک مرکزی ایران گفته است: "دولت یازدهم کوشیده است از باورهای غلطی که دولت‌های گذشته نسبت به بانک‌ها داشتند، دوری کرده و نظام پولی و مالی را در مسیر طبیعی و درست خود قرار دهد."
 
 
ایسنا هم گزارش داد رییس اتحادیه طلا و جواهر ضمن توضیح درباره شوک وارده به بازار طلا و ارز، اعلام کرد که وضعیت قیمت‌ها تا روز دوشنبه هفته آتی مشخص می‌شود.
 
محمد کشتی‌آرای درگفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به علت تغییر ناگهانی قیمت طلا وارز که با افزایش ۲۱ دلاری هر اونس طلای جهانی همراه بود، گفت: تا پنجشنبه هفته گذشته قیمت جهانی در کلیه بازارهای مالی از ثبات نسبی برخوردار و تقریبا همگی در انتظار تصمیم گیری در خصوص وضعیت نرخ بهره در آمریکا بودند.
 
به گزارش ایسنا، دلار آمریکا در آخرین روز هفته اخیر (پنجشنبه) با ادامه روند افزایشی خود به ۳۵۳۴ تومان رسید و سکه تمام طرح جدید نیز یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شد که بیش از ۲۱ هزار تومان نسبت به روز قبلش افزایش قیمت داشت. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار بیش از ۱۱۳ هزار تومان فروخته شد و نیم سکه و ربع سکه به ترتیب با قیمت‌های ۵۵۵ و ۲۸۵ هزار تومان هفته را به پایان رساندند.
 
وی ادامه داد: با عدم تغییر نرخ بهره در آمریکا با افزایش قیمت دلار و طلای جهانی همراه بودیم که موجب افزایش ۲۱ دلاری هر اونس طلای جهانی شد.
 
رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به اینکه افزایش قیمت طلا جهانی موجب افزایش قیمت سکه در ایران شد، بیان کرد: ‌طی هفته گذشته قیمت سکه در محدوده یک میلیون و ۸۵ هزار تومان تا یک میلیون و ۹۰ هزار تومان بود که با عدم تغییر نرخ بهره در آمریکا و نیز افزایش یک‌باره قیمت هر اونس طلای جهانی شاهد افزایش ۲۵ هزار تومانی قیمت در بازار سکه ایران بودیم.
 
کشتی‌آرای درباره قیمت طلا و سکه طی هفته آینده اظهار کرد: ‌تا دوشنبه هفته آتی وضعیت قیمت‌ها مشخص نیست و پس از آن تقریبا وضعیت بازار در این زمینه مشخص خواهد شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
Unkn0wn - اصفهان، ایران

هیچ چیز این کشور درست و حسابی نیستش . دو نوع نرخ ارز . دو نوع واحد پولی!
جمعه ۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴
۴۵
CanIR1393 - کانادا، کانادا
بهترین راه جلوگیری از تشکیل بازار سیاه همین هستش. تو کانادا و کشورهای غربی همیشه دلار آمریکا و دیگر کشور ها تو تمام شعبه هاخرید و فروشا می شه.
شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۱
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
دولت فکر میکند که با رفع تحریم و آزاد شدن سپرده ها میتواند هر مقدار ارزی که ملت درخواست کنند در اختیار آنها بگذارد!!.تا اطمینان جهانی را در تمام زمینه ها چه حقوق بشر چه حرکات وحمایت های تروریستی وغیروه را جلب نکند همیشه زیر ضرب خواهد بود.
شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +187شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +125حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +102تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو