کودتای نافرجام ترکیه؛ اردوغان از احتمال بازگشت مجازات اعدام خبر داد

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، گفته که ممکن است پارلمان بازگرداندن مجازات اعدام را به قانون بررسی کند.
 

به دنبال کودتای نافرجام در ترکیه بیش از ۶۰۰۰ نفر از جمله بعضی افسران و قضات ارشد به ظن دست‌داشتن در کودتا بازداشت شده‌اند.

 
امروز، یکشنبه ۱۷ ژوئیه، آقای اردوغان که به مراسم تشییع بعضی از کشته‌شدگان در استانبول رفته بود، در واکنش به شعارهای شماری از معترضان که خواستار اعدام کودتاگران شدند، گفت دمکراسی به معنای احترام به خواسته مردم است. با این حال او اضافه کرد که مانند گذشته نباید اجازه داد احساس بر عقل پیروز شود و این‌که او به دنبال انتقام نیست.
 
مجازات اعدام بیش از ۲۵ سال است که در ترکیه اجرا نشده است. این مجازات به طور رسمی حدود ۱۲ سال پیش، در ژوئیه سال ۲۰۰۴ ، از قانون ترکیه حذف شد.
 
آقای اردوغان همچنین بار دیگر تاکید کرده است این "ویروس‌ها" که پشت کودتای جمعه شب بوده‌اند، باید از تمام نهادهای حکومتی پاکسازی شوند. اشاره آقای اردوغان به هواداران فتح‌الله گولن، رقیب سیاسی در تبعید خودخواسته است. آقای گولن که در آمریکا زندگی می‌کند، دست‌داشتن در کودتا را به شدت رد می‌کند.
 
در راستای موج گسترده بازداشت‌های گروهی، امروز بکر بزداغ، وزیر دادگستری ترکیه، گفته است که عملیات پاکسازی نیروهای نظامی و قضایی ادامه دارد و شمار دستگیرشدگان از این هم بیشتر خواهد شد.
پلیس ضدشورش شماری از سربازان را به ظن دست داشتن در کودتا در باکرکوی استانبول دستگیر می‌کند وزیر خارجه فرانسه: ترکیه باید به دمکراسی احترام بگذارد در واکنش به بازداشت‌های گسترده، وزیر خارجه فرانسه هشدار داده است که شکست کودتا به این معنا نیست که رجب طیب اردوغان برای پاکسازی مخالفان "چک سفید" دارد.
 
ژان مارک آیرو، گفت روز دوشنبه در نشست وزرای اتحادیه اروپا در بروکسل بر این نکته تاکید خواهد شد که ترکیه باید خود را با اصول دمکراسی اروپا وفق دهد.
 
امروز بیش از ۵۰ نظامی ارشد هم در استان دنیزلی در غرب ترکیه بازداشت شدند.
 
ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه با آقای اردوغان تماس گرفته و با محکوم کردن اقدام برای کودتا ابراز امیدواری کرده است که ثبات هرچه زودتر به ترکیه بازگردد.
 
روز شنبه و پس از آن‌که دولت ترکیه کنترل اوضاع را به دست گرفت، حدود ۳ هزار سرباز را بازداشت و نزدیک به ۲۷۰۰ قاضی را هم تعلیق کرد.
 
گزارش شده است که شماری از ژنرال‌های ترکیه هم در بین بازداشت‌شدگان هستند.

شمار زیادی به حمایت از دولت در شب‌های گذشته در خیابان ماندند  شمار کشته‌های کودتای نافرجام جمعه شب در ترکیه به بیش از ۲۶۵ نفر رسیده است که بیشتر آنان غیرنظامی بودند.
 
بن‌علی ییلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه، این طرح کودتا را "لکه سیاهی بر دموکراسی ترکیه" خوانده است.
 
شام‌گاه جمعه با صدای انفجار و تیراندازی و پرواز هلی‌کوپترها در ارتفاع پایین، خبرنگاران از وضع غیرعادی در استانبول و آنکارا گزارش می‌دادند.
 
با فراخوان دولت جمعیت بزرگی در استانبول و شهرهای دیگر ترکیه به خیابان‌ آمدند تا با حمایت از دولت، علیه کسانی که جمعه‌شب تلاش کردند در ترکیه کودتا کنند، شعار دهند.
 
رئیس‌جمهوری و کابینه دولت ترکیه از مردم خواسته بودند برای 'دفاع از دموکراسی' راه‌پیمایی کنند.
 
امروز آقای اردوغان بار دیگر از مردم دعوت کرده که شب در خیابان‌ها بمانند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
alvares - زوریخ، سوییس
این مرتیکه بی‌ سواد و پسر بی‌ مصرفش که همدست داعش هستند جزو اولین کسانی‌ هستند که باید اعدام شوند، اگر ارتش صد نفر را که جلوی تانکها را گرفتند میکشت، الان اردقی باید پناهنده سوریه میشد.
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸
۴۶
amirHassna - سیدنی، استرالیا
دموکراسی با طعم اعدام جواب تمام کسانی هست که از دیکتاتور حمایت می کنن چه از نوع ایرانی یا از نوع ترکیش. روزی مردم ترکیه به این اشتباه خودشون از حمایت از اردک خان پی می برن البته امیدوارم کمتر از 37 سال زمان ببره.
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۲
۳۳
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
مرتیکه موذی یک کودتای طراحی شده‌ به پا کرد تا بتونه اون یک کم دموکراسی هم که باقی‌ مانده بود به طور کامل از بین ببره و خفقان کامل ایجاد کنه. واقعا که این اسلامیون برای قدرت چه کارها که نمیکنند.
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰
۵۳
اریوبرزن - تبریز، ایران
در این گزارش هر کاری می‌کنم نمی‌تونم ببینم که پارلمان ترکیه می‌خواد حکم اعدام رو دوباره اجرا کنه!! :o
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲
۵۷
yahya3212000 - برگن، نروژ
تو با اون گدای چلاق هر چی‌ میتونین مردم بیگناه و افسران رشید رو بکشین به زودی خودتون هم مثل سگا با پاسداراتون نبود میشین!
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۸
۴۱
raha1984 - هامبورگ، آلمان
خبر بہ این مہمی رو چرا منفی میدید ؟؟؟!!
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۸
۶۶
mansour60 - دارمشتات، آلمان
من کامل با حرف دوست مان از مونیخ موافقم کودتای طراحی شده یک نوع ابزاری که تمام دیکتاتورها به آن متوسل میشوند . که تمام قدرت را در دست بگیرند . این اردوغان میخواد حکومت زکولار نابود کنه و یک حکومت اسلامی دیکتاتوری درست کنه . و به همین خاطر است که دارد از اتحادیه اروپا دور میشه و با کشور دیکتاتوری مثل شوروی نزدیک میشه .
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۳
۵۷
yahya3212000 - برگن، نروژ
البته با تمام هارتوپورتش شب کودتا می‌خواست به آلمان فرار کنه که آلمانا راهش ندادن و امریکاییها واسش کودتای دکتر مصدقی راه انداختن! با یک سری شعبون بی‌ مخ!
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹
۳۵
Tombehtar - نیورک، ایالات متحده امریکا
بسیار جای تاسف بود که موفق به کشتن اردوغان جانی و تروریست نشدند مرگ بر اردوغان داعش صفت وحامیان تروریست و داعش صفتش.
یکشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +187شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +126حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +102تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو