معاون تونی بلر در دوران نخست وزیری: جنگ عراق غیرقانونی بود

جان پریسکات، معاون سابق نخست وزیر بریتانیا می‌گوید جنگ عراق یک "تصمیم غیر قانونی و فاجعه‌بار" بوده و او از کهنه سربازان بریتانیایی و به ویژه بازماندگان سربازان کشته شده در عراق عمیقا عذرخواهی می‌کند.
 

آقای پریسکات همچنین حمایت بی‌چون و چرای تونی بلر از جرج دبلیو بوش را "ویرانگر" خوانده است.

 
جان پریسکات که در حد فاصل سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ معاون تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا بود، در یادداشتی نوشته "با نهایت تاسف و خشم" باید با کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد همراه شود که معتقد بود جنگ عراق یک جنگ غیرقانونی بود.
 
او که روز یکشنبه (دهم ژوئیه - ۲۰ تیر) در 'ساندی میرر' یادداشت خود را منتشر کرده همچنین از جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر به علت عذرخواهی‌اش تقدیر کرده است.
 
آقای کوربن پس از انتشار نتایج تحقیق و تفحص از پرونده جنگ عراق که هفته پیش منتشر شد، رسما به عنوان رهبر حزب کارگر (که قدرت را در آن زمان در دست داشت) از مردم کشورش عذرخواهی کرد.
 
آقای پریسکات همچنین فاش شدن اظهارات تونی بلر خطاب به جرج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۳ را "ویرانگر" توصیف کرده است.
 
تونی بلر، نخست وزیر وقت بریتانیا در آن سال طی نامه‌ای به جورج دبلیو بوش نوشته بود: "هرچه شود با تو هستم".
 
گزارش هیئت تحقیق درباره نقش بریتانیا در جنگ عراق چهارشنبه گذشته (۶ ژوئیه) هفت سال پس از آغاز تحقیق منتشر شد.
 
جان چیلکات، رئیس هیئت تحقیق، پیش از انتشار گزارش در نشستی مطبوعاتی گفت آغاز جنگ عراق آخرین انتخاب ممکن نبود اما دولت وقت بریتانیا قبل از آن که راه‌های مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک برای خلع سلاح عراق به بن‌بست برسد، تصمیم گرفت که به جنگ برود.
یافته‌های تحقیق جنگ عراق
  •     بریتانیا پیش از آن که گزینه‌های مسالمت‌آمیز به بن‌بست برسد وارد جنگ شد و گزینه نظامی "آخرین انتخاب" نبود.
  •     اشغال عراق بر مبنای اطلاعات و ارزیابی‌های مخدوشی انجام شد که به اندازه کافی به چالش گرفته نشدند.
  •     مبانی قانونی جنگ عراق به هیچ وجه کافی نبود.
  •     تهدید ناشی از تسلیحات کشتار جمعی عراق با میزان اطمینان غیرقابل توجیه بزرگ و فوری جلوه داده شد.
  •     فرماندهان نظامی بریتانیا توانایی‌های خود را بیش از حد خوش‌بینانه ارزیابی کردند و بر همین مبنا تصمیمات غلطی گرفتند.
  •     زمان برای آمادگی نیروهای نظامی اعزامی بسیار کم بود و حتی در مواردی تجهیزات نیروهای بریتانیایی ناکافی بود.
  •     تونی بلر روی توانایی خود برای تاثیرگذاری بر تصمیمات دولت آمریکا بیش از حد حساب می‌کرد.
  •     تونی بلر در نامه‌ای به جورج بوش نوشت: "هرچه شود با تو هستم".
  •     گزارش چیلکات می‌گوید حفظ رابطه بریتانیا و آمریکا به حمایت بی قید و شرط نیازی ندارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
علی میهن - میلتونکینز، انگلستان

برو بابا خودتی حالا که زدید خراب کردید میگن غیر قانونی بود مردک میدونی بخاطر شما چنتا پدر ومادر داغ دار شدن چنتا بچه خواهر برادر داغ دار شدن اونی که باید ازش عرض خواهی بشه مردم عراق سوریه لیبی این کشورها هستند تو از خودتونی ها عرض خواهی می کنی بابا رو که نیست سنگ پامله هست عجب
یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸
۲۶
romano - تهران، ایران
پدرسوخته‌ها تو جنگ افغانستان بدخت چی تو لیبی چی تو مصر چی تو حمایتتون هم آغوشیتون فردا با اسرائیل چی چندتا جنگ دیگه اروپا جنگهاش برای همیشه تموم میشه. اقتصادو به گند کشیدین طبیعت رو به نابودی کشیدین همه چیز رو نابود کردین آخه مگه کره کشور صنعتی نیست چقدر قتل و غارت کرده. همین عذر خواهی که ته داستان که حالا داعش سقوط میکنه بچسبونیدش به ریش تروریست. بخدا اگر این حکومت فاشیست ایران نبود و من قدرتی داشتم تمام قدرتم رو متمرکز میکردن تا اسلحه داغ ایران ساخته بشه و شما بیشرفها که حتی به مردم بدبخت خودتونم رحم ندارید بشینید برای همیشه سر جاتون. اگر این نفت و اسلحه سازها و حرص اروپایی نبود دنیا جای بهتری برای زندگی بود.
یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
۴۴
aarian - تهران، ایران
چه فایده بعد از ۱۳-۱۴ سال؟ میتونین روغن ریخته رو جمع کنید الان؟
یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +139شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو