مقام عالی سپاه جنبش حماس را به سازش با اسرائیل متهم کرد

خسرو عروج  یک فرمانده ارشد در سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و مشاور عالی فرمانده این نیرو از جنبش فلسطینی حماس علنا انتقاد کرده و رهبران این جنبش را متهم کرد که در پی سازش و توافق با اسرائیل هستند.
 

خسرو عروج، مشاور عالی محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران، این سخنان را در مصاحبه با خبرگزاری مهر بیان کرد که روز شنبه، ۱۹ تیرماه، منتشر شد.

 
آقای عروج در این مصاحبه گفت: «ما فکر می‌کردیم که حماس پرچم مبارزه را بلند کرده تا اسرائیل را از بین ببرد، اما حالا می‌بینیم حرف‌های دیگری می‌زنند.»
 
او افزود: «الان تقریباً حماس، این شناخته‌شده‌ترین گروهی که مبارز فلسطینی بود، در ترکیه به مذاکره با اسرائیل نشسته است و می‌خواهد با آن پیمان‌های متعدد ببندد.»
 
به گفته مشاور ارشد فرمانده سپاه پاسداران، «حماس و فتح در جلساتی می‌نشینند و با آنهایی که ارتش های اسلامی بدلی را پشتیبانی کرده، مثل ترکیه و عربستان، مذاکره می‌کنند؛ این کشورها در تمام سطوح با اسرائیل همکاری می‌کنند».
 
اشاره این فرمانده ارشد سپاهی به احتمال زیاد به گزارش‌هایی است که رسانه های اسرائیلی در روزهای گذشته منتشر کرده‌اند.
 
در این گزارش‌ها اشاره شده بود که بعد از آشتی دو هفته پیش اسرائیل و ترکیه، دولت آنکارا در حال میانجی‌گری میان حماس و اسرائیل، از جمله برای بازگرداندن جسد دو سرباز و دو شهروند زنده عرب و اتیوپیایی اسرائیلی اسیر در دست حماس در غزه است.
 
اسماعیل هنیه، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس، در غزه روز چهارشنبه در خطبه‌های نماز عید فطر گفته بود که حماس در فکر جنگ جدید با اسرائیل نیست، بلکه معامله تازه‌ای با اسرائیل را می‌طلبد؛ ولی برای آن شروطی دارد.
 
به گفته آقای هنیه، برای انجام معامله جدید حماس با اسرائیل، ابتدا اسرائیل باید همه زندانیان امنیتی را که در معامله سال ۲۰۱۱ بر سر آزادی گیلعاد شلیط آزاد شده ولی دوباره زندانی شدند، رها کند.
 
خسرو عروج، مشاور فرمانده سپاه پاسداران، در مصاحبه با خبرگزاری مهر همچنین گفت: «اسرائیل برای این تاسیس شده است تا همیشه در پشت جهان اسلام یک خنجر وجود داشته باشد؛ به همین دلیل امام (آیت‌الله خمینی) از روزهای نخست نسبت به این موضوع (تاسیس اسرائیل) حساس بودند؛ اسرائیل همچنان خنجری در ستون فقرات جهان اسلام است.»
 
سرتیپ سپاهی خسرو عروج این را نیز گفت: «در جامعه جهانی یک جا وجود دارد که وصله ناچسب است، و آن ایران و تفکرات قدسی امام است و ایشان می فرمایند نابودی اسرائیل را در دستور کار داشته باشید و این غده سرطانی باید از بین برود؛ و غیر از اسرائیل، عربستان، ترکیه، قطر، اردن و سرمداران یمن و مصر نیز اولاد نامشروع جامعه جهانی هستند... شیطان بزرگ، آمریکا، می خواهد عربستان، ترکیه و مصر را هم متصل کند...».
 
مناسبات مستحکم میان حماس و جمهوری اسلامی اندکی بعد از آغاز جنگ داخلی سوریه به تیرگی گرایید؛ حماس که از بستر اخوان المسلمین برخاسته از برخی از گروه‌های معارض در سوریه حمایت و حکومت بشار اسد را نکوهش کرد.
 
با این حال در یک سال گذشته حماس و ایران به تلاش‌هایی برای احیای روابط پیشین دست زدند، هرچند که گزارش هایی که در مورد سفر هیئت ارشد حماس به ایران مطرح می شد، عملی نشد و تنها چهره هایی میان‌پایه از حماس به مناسبت هایی مانند مرگ مادر سردار قاسم سلیمانی فرمانده شاخه قدس سپاه به ایران رفتند.
 
این‌ها در حالی است که حماس در دوره سردی مناسباتش با ایران، به قطر، عربستان و ترکیه بسیار نزدیک شد.
 
مقامات اسرائیل پیشتر گفته بودند که یکی از شرط های اخیر اسرائیل برای آشتی اخیر با حماس این بود که سران حماس از ترکیه علیه اسرائیل اقدام نکنند و مسئول ارشد حماس در ترکیه صالح العروری نیز عملاً از ترکیه رانده شده است.
 
ایران در دوره اخیر چند بار رمضان عبدالله شلح دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین را به تهران دعوت کرد که شلح با آیت الله علی خامنه ای نیز دیدار کرد.
 
حماس هشت روز پیش در آخرین جمعه ماه رمضان از برگزاری مراسم روز قدس در غزه خودداری کرد و در برابر، جهاد اسلامی فلسطین شماری از طرفداران خود را به راهپیمایی دعوت کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
karaji - کرج ، ایران

شاه می‌بخشه ، شاه قلی نمیبخشه ! کوتاه بیا شما دایه مهربان تر از مادر , تو که مادر ملتو در آوردی با این فلسطین بازیت !!
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۲
۵۶
IIPARSAII - هانوفر، آلمان

قیافه رو ببین یارو رو٬ باید ببرندش قرنطینه. کشور دست چه هیولاهایی افتاده. نادر جهانبانی کجا این دراکولا ها کجا :o
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۱
۶۴
juvel - اسلو، نروژ

وای بر من ...این از چه دسته از جانورانه دیگه ؟؟؟
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶
۴۵
smart292 - ونکوور، کانادا

خوب بحمدالله مساله فلسطین هم حل شد ، حالا باید ببینیم که پولهای دزدیده شده به نام فلسطین کجاست ؟
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۹
۴۹
zagros56 - آتن، یونان

آقای سرتیپ دوم گوریلزاده اسرائیلیها خیلی از شماها بهترند اونها حد اقل مردم خودشونرو قتل و عام نمیکنند و گشنه و بدبخت نکردند...پس بهتره خف...شوید.
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۰
۷۴
نازک بین - شفیلد، انگلستان
این قیافه و شگل به همه چیز شبیهه است بجز مشاور عالی من که قبض روح میشم اگر با او رو در رو شوم.
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
۵۱
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
قیافش مثل بسر بن لادن است،چطور اینو تا به حال به ظن همکاری با داعش نگرفتن،از لحاظ پوزه فوقانی و تحتانی بیشتر به داعش شبیح است تا ادم،ولی جالبه حماس تا توانست اینها را تیغ زد و دست اخر هم یک جفتک حسابی.فکر کنم نفر بعدی ملا خرص الله لبنانی باشه اگر همینطور پیش بره
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۳
۵۸
جوان آشنا - تورنتو، کانادا
خوب حالا سر خرو کج کنید یه ور دیگه مثلا حزب الله لبنان.
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۷
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
اسمشو اینجا نمیشه اورد، ولی حماس با یک جسمی که کل اسلام بر مبنای اون درست شده زده پس یقه اتون!
یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۱
۴۵
mehdi.logan - تهران، ایران
قیافه در حد حیوان گوشت خوار هست
یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۹
۳۲
IranUksero - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
پس اینهمه پول ریختین تو جیبشون که چی‌ مالید رفت فردا نه پس فردا نوبت حزب‌ا‌لله میرسه که با اسرائیل توافق کنه
یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +139شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو