کمیته بین‌المللی المپیک ممنوعیت حضور دو و میدانی روسیه و کنیا را در المپیک ریو تایید کرد

توماس باخ رییس کمیته بین‌المللی المپیک کمیته بین‌المللی المپیک در نشست امروز خود تصمیم هفته پیش فدراسیون جهانی دو و میدانی را برای ممنوعیت حضور دو و میدانی‌کاران روسیه در المپیک ۲۰۱۶ ریو دو ژانیرو تایید کرد.
 

این کمیته در بیانیه‌ خود گفت چون آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ اعلام کرده روسیه و کنیا مقررات ضد دوپینگ را "رعایت نکرده‌اند" و به آنها "اتهامات جدی" وارد کرده، "فرض بی‌گناهی دو و میدانی‌کاران این کشورها" (روسیه و کنیا) جدا زیر سوال رفته است." این کمیته از روسیه و کنیا خواسته تا علاوه بر برنامه ملی مبارزه با دوپینگ خود، دیگر روش‌های آزمایش "قابل اعتماد" و "مکفی" دوپینگ را نیز مد نظر قرار دهند.

 
کمیته ملی المپیک در پایان این نشست به این نتیجه رسید که:
 
  •     به تصمیم فدراسیون جهانی دو و میدانی برای ممنوعیت روسیه و کنیا "کاملا احترام" بگذارد.
  •     از فدراسیون‌های جهانی و کمیته المپیک کشورها بخواهد "تا برای دور نگهداشتن ورزشکاران دوپینگی از بازی‌های المپیک نهایت تلاش را بکار گیرند."
  •     هر مربی، پزشک، مقام رسمی یا هر کس دیگری را که در دوپینگ مشارکت دارد محروم کند.
  •     از آژانس جهانی مبارزه دوپینگ بخواهد تا مجمع جهانی ویژه‌ای را برای مبارزه با دوپینگ در سال ۲۰۱۷ برگزار کند.
البته به گفته توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، اگر فدراسیون جهانی دو و میدانی پس از آزمایش دوپینگ، دو و میدانی‌کاری از روسیه یا کنیا را مبرا از دوپینگ بداند آن ورزشکار می‌تواند با "مجوز ویژه" و با پرچم کشور خود در المپیک ریو شرکت کند.
 
الکساندر ژوکوف، رئیس کمیته المپیک روسیه که در نشست کمیته بین المللی المپیک در لوزان سوئیس حضور داشت گفت که رای فدراسیون جهانی دو ومیدانی برای ممنوعیت دو و میدانی کاران روسیه "ناعادلانه" است و برخی ورزشکاران برای گناهی که دیگران مرتکب شده اند مجازات می‌شوند.
 
او همچنین گفت که چنین تصمیمی جنبش المپیک را بجای تقویت، تضعیف خواهد کرد و به ویرانی خواهد کشاند.
 
آقای ژوکوف گفت که روسیه به این تصمیم اعتراض دارد و "به نیابت از دو و میدانی‌کارانی تا به حال قوانین ضد دوپینگ را زیر پا نگذاشته‌اند" درخواست تجدید نظر خواهد کرد.
 
مرداد سال گذشته هفته نامه بریتانیایی ساندی تایمز و شبکه رادیو تلویزیونی آ.آر.د آلمان به نتایج ۱۲ هزار آزمایش خون بیش از پنج هزار دونده دسترسی پیدا کردند و "ابعاد غیرعادی تقلب" را در بزرگترین مسابقات دو و میدانی دنیا را فاش کردند.
 
ساندی تایمز همچنین نظر دو کارشناس دوپینگ را منتشر کرد که فدراسیون جهانی دو و میدانی را به "نقض شرم آور وظیفه محافظت از این رشته ورزشی و حمایت از ورزشکاران پاک" متهم کردند و گفتند که "به نظر می‌رسد دوندگان زیادی با خیال راحت دوپینگ کرده‌اند و فدراسیون جهانی دست روی دست گذاشته است."
 
پس از آن آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ کمیته مستقلی برای بررسی موضوع تشکیل داد و این کمیته از دوپینگ سازمان‌یافته همراه با "دخالت مستقیم" دولت روسیه در آزمایشگاه‎های دوپینگ خبر داد. کنیا هم متهم بود که رویه و آزمایش‌های دوپینگ را بخوبی رعایت نمی‌کند بخصوص در مورد دوندگان استقامت. پاسخ‌های این کشور به سوالات این کمیته رضایتبخش نبود و دو و میدانی‌کاران این کشور هم محروم شدند.
 
این کمیته خواهان آن شده که روسیه به دلیل نقش خود در پنهان‌کاری در آزمایش‎های دوپینگ از شرکت در مسابقات بین‌المللی دو و میدانی منع شود.
 
هفته پیش فدراسیون جهانی دو و میدانی اعلام کرد محرومیت دو و میدانی‌کاران روسیه را لغو نخواهد کرد و ورزشکاران روس از حضور در این رشته ورزشی در المپیک ریو منع شدند.
 
در همان روز آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ اعلام کرد مقام‌های روس مانع انجام تست دوپینگ شده و دستگاه‌های امنیتی روسیه ماموران این آژانس را تهدید کرده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.