رژیم غذایی برای کسانی که تنها یک کلیه دارند

تنها یک کلیه داشتن باعث می شود که اهمیت کاهش مصرف نمک، پر رنگ تر شود. هنگامی که شما تنها یک کلیه دارید حالا به هر دلیلی که می خواهد باشد؛ چه به دلیل یک نقص مادرزادی یا اهدای عضو و یا یک عمل جراحی که به علت درمان یک آسیب کلیه ای یا بیماری بوده (که در مورد شما این مورد اخیر صدق می کند) نیاز به مصرف یک رژیم غذایی سالم دارید. این رژیم غذایی سالم باید حاوی مقدار متوسطی پروتئین و کم نمک باشد. این رژیم غذایی باید شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، مایعات کافی و غذاهای کم چرب باشد. در واقع نمی خواهد دنبال یک رژیم غذایی خاصی باشید مگر اینکه بیماری کلیوی داشته باشید و یا دچار کاهش عملکرد کلیه شده باشید.
مراقب سدیم دریافتی باشید

مصرف نمک و در واقع سدیم دریافتی خود را کنترل کنید. چرا که سدیم بیش از حد در بدن موجب جذب آب به بافت ها و جریان خون شده و افزایش فشار خون را سبب می شود. از آن جایی که کلیه ها باید سدیم اضافی را به ادرار فیلتر کنند، دریافت سدیم بیش از حد در رژیم غذایی موجب افزایش کار کلیه ها می شود. مقدار کافی سدیم دریافتی 1500 میلی گرم در روز است و موسسه پزشکی توصیه می کند که شما کمتر از 2300 میلی گرم در روز سدیم مصرف نمایید. اگر مبتلا به بیماری کلیوی هم باشید ممکن است حتی مجبور شوید مقدار سدیم مصرفی تان را پایین تر هم بیاورید.

 
به جای استفاده از نمکدان از گیاهان و ادویه جات مختلف برای طعم دهی به غذاهایتان استفاده کنید. بیشتر از غذاهای تازه تر استفاده کنید و غذاهای بسته بندی شده یا فرآوری شده را که اغلب مقدار بالایی سدیم دارند، به حداقل برسانید. اگر هم به دلایلی مجبورید گاهی اوقات از این مواد غذایی استفاده کنید حتما دقت نمایید که بر روی برچسبشان عباراتی مانند "کم سدیم"، "بسیار کم سدیم"، "بدون نمک" و "بدون سدیم" قید شده باشد.
پروتئین زیادی هم می تواند دردسرساز باشد
مراقب مقدار پروتئین دریافتی تان نیز باشید. یک رژیم غذایی با پروتئین بیش از حد بالا هم می تواند موجب افزایش بار کلیوی شود. اگر شما فقط یک کلیه دارید، بیشتر مستعد ابتلا به یک بیماری به نام پروتئین آوری هستید. پروتئینوری یعنی وجود بیش از حد پروتئین در ادرار که نشان دهنده ی این است که پروتئین از خون شما دارد نشت می کند. پروتئینوری می تواند موجب احتباس آب و سدیم شود که عوارض خاص خود را دارد.
پروتئین خوبی انتخاب کنید
مراجع غذایی مقدار پروتئین دریافتی از رژیم غذایی روزانه را 10 تا 35 درصد از کالری روزانه پیشنهاد می کنند. این مقدار در هر کسی ممکن است متفاوت باشد و به شرایط هر فرد بستگی دارد اما آن چه مسلم است این است که پروتئین ها باید از منابع بدون چربی مانند لوبیا، مرغ بدون پوست، سفیده تخم مرغ و لبنیات کم چرب و یا از غذاهای پروتئینی حاوی چربی های اشباع نشده مانند ماهی و آجیل تامین شوند.
کربوهیدرات و چربی را هم با دقت انتخاب کنید
 
بقیه ی کالری مورد نیازتان را باید از کربوهیدرات ها و چربی های سالم دریافت نمایید. کربوهیدرات ها باید 45 تا 65 درصد از کالری روزانه ی شما را تشکیل دهد. کربوهیدرات های سالم شامل سبزیجات، میوه ها و غلات سبوس دار است. چربی ها هم باید بین 20 تا 35 درصد از کالری روزانه را تشکیل دهند. انتخاب چربی های سالم شامل ماهی، آجیل و دانه ها، آووکادو و روغن های گیاهی مثل روغن زیتون و روغن کانولا است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • باز هم به جای اینکه خامنه‌ای برای بازدید نمایشگاه از بیت خارج شود، نمایشگاه را به بیت رهبری بردند
  • حمله زنی در غزه به نیروهای حماس برای پخش شیرینی: کمک های بشردوستانه را دزدیدین بعد به خودمان فروختید
  • موذن برای ترامپ و خانواده‌اش در کلیسای ملی واشنگتن اذان خواند
  • تاجیکستان قطب جدید مهاجرت ایرانیان با سرمایه های کوچک
  • اعتراف یکی از فرماندهان حزب‌الله: ما در ارزیابی توان نظامی اسرائیل دچار خطای محاسباتی شدیم
  • آیا بین مرگ رئیسی، رازینی و مقیسه ارتباطی وجود دارد؟
  • محمد جواد لاریجانی: برای منافع نظام با شیطان در قعر جهنم هم می‌رویم و مذاکره می‌کنیم
  • رییس‌جمهوری اسرائیل: جمهوری اسلامی به زودی از مسائل اصلی در دستور کار ترامپ خواهد بود
  • تعبیر کابوس خامنه‌ای‌ با ترامپ؛ درخواست حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران در واشینگتن
  • حماس با اعزام هزاران نیروی خود به خیابان ها کنترل غزه را در دست گرفت؛ «هیچ جایگزینی وجود ندارد»