ترجمه ضد ایرانی قرآن در عربستان

جام جم آنلاین: ترجمه اسپانیولی نسخه چاپ شده و نیز الکترونیک از قرآن کریم که در عربستان انجام شده، معادل «irani» را برگردان عبارت «غیر المغضوب» ارائه کرده، که به نظر احتمال اشتباهی ویرایشی و شاید هم شیطنتی وهابی می‌رود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با انتشار خبری در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر ترجمه ضدایرانی عربستان از عبارت «غیر‌المغضوب» در ترجمه اسپانیایی قرآن کریم، صحت و سقم آن را از مترجمان متخصص این زبان جویا شد.

براساس این گزارش، عکسی از نسخه ترجمه اسپانیایی قرآن که در کشور عربستان صورت گرفته، در شبکه‌های اجتماعی در حال تبادل و اشتراک است که نشان می‌دهد در ترجمه عبارت «غیر المغضوب» در آیه 7 سوره مبارکه فاتحه «صِرَاطَ الَذِینَ أَنعَمتَ عَلَیهِم غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِم وَلاَ الضَالِینَ: راه آنان که گرامی‏‌شان داشته‏‌ای نه [راه] مغضوبان و نه [راه] گمراهان»، ترجمه «مورد غضب واقع‌شدگان» با عبارت اسپانیولی «irani» ارائه شده و در نگاه اول این مسئله را به ذهن متبادر می‌کند که ترجمه‌ای مغرضانه انجام شده و سعودی‌ها در این ترجمه عمدا خواسته‌اند مفهوم «نه راه کسانی که در مسیر ایرانی‌ها هستند» را به مخاطب منتقل کنند.

همچنین با جست‌وجویی ساده در سایت «المصحف الاکترونی» عربستان که نسخه‌ دیجیتال ترجمه‌های متعدد قرآن مجمع ملک فهد را به زبان‌های مختلف در دسترس کاربران قرار می‌دهد، این ترجمه هم با همین ویرایش به کاربران ارائه شده است.

این درحالی است که ترجمه به لحاظ فنی و لغوی خالی از اشتباه است اما دارای اشتباه ویرایشی است. چرا که باید بین واژه ira و ni که برگردان لفظ عربی «المغضوب» و «غیر» هستند، نشانه "," گذاشته می‌شد و یا بهتر بود رعایت فاصله بین این دو کلمه صورت می‌گرفت و عبارت به شکل «irani» در این ترجمه ارائه نمی‌شد.

چنانچه ترجمه‌های ارائه شده از قرآن کریم به زبان اسپانیولی در جمهوری اسلامی ایران نیز این مسئله مورد دقت واقع شده و رعایت علایم ویراستاری مورد ملاحظه بوده است.

لذا آنچه در نسخه‌های چاپ ایران ترجمه‌های قرآن به زبان اسپانیولی دیده می‌شود، به این شکل است:
7. la vía de los que Tú has agraciado, no de los que han incurrido en la ira, ni de los extraviados.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۱۰۸
DenaOslo - اسلو ، نروژ

جنگی که جمهوری اسلامی بر سر بر هم زدن آرامش منطقه خلیج با عرب ها درست کرده معلومه که نتایج و عکس العمل های مختلفی داره و اونها هم بیکار نمیشینند و قران ضد ایرانی درست میکنند تا به تنفر بین شیعه و سنی دامن بزنند .
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۳
۴۵
ایران سرفرازم آرزوست - ورشو، لهستان

چه بهتر که دشمن آدم کشوری مانند عربستان باشه.
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۱
۴۵
Dara20 - تهران، ایران

این که تازگی ندارد کلیت این.... در مغایرت کامل با انسانیت و آزادگی و در تقابل با فرهنگ و تمدن ایرانی نگاشته شده. البته تراوش ذهن ...بنیانگذار این ...عربی بوده و ..در ارسال و تحریر این ....هیچ نقشی نداشت.
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۱
۵۴
قهوه تلخ - منجستر، انگلستان

اسپانیا چیش به ترجمه قران ،،اونها با سالسا حال میکنن ،،،لامبادا ،،،،عربستان ،،،اصلا یعنی چی ،،،موقعهای که ما تخت جمشید ..پاسارگاد داشتیم ..عربها تو چادر ملخ ...شتر میزدن صورتشون ..خوب که این دین اومد ...این وحشی‌ها و رو ادم کنه ..باز هم نشد اینها تو دهن همدیگر طهارت میگرفتند.
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۵
۳۵
غریبه_021 - تهران، ایران

. دینی که تو سعودی بشی سر دسته و سردمدارش باید کلا انداخت تو . !!. خدا شما سعودی ها رو از دنیا نگیره که بربریت و اداب و تفکرات عصر حجر تو 2016 به نمایش گذاشتید
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۶
۴۵
دژمن الله - روسیه، روسیه

[::DenaOslo - اسلو ، نروژ::]. یاد بگیر دفعه ی بعد بنویسی خلیج فارس، نام های مستند تاریخی-جغرافیایی رو تحریف نکن!
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۲
۵۶
armin parsi - منچستر، انگلستان
خواهشا با این کارا آتش بیار معرکه نشید،باcopy وpast عین جمله و گذاشتن آن در گوگل ترانسلیت تقریبا مشابه قرانی آن از اسپانیایی به فارسی میشود.
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
۴۳
یاابیرفرض - فرانکفورت، آلمان

یعنی فقط با همین (،) ضد ایرانی شد؟ قبلش برای ایرانی خیلی ارزش گذاشته بود؟
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۴
۷۱
senator x - تهران، ایران

این یک اتفاق و خبر بسیارخوب برای ایرانیانی که شیفته کوروش هستند,میباشد.این میتواند بالاترین افتخار یک ایرانی باشد که راه ما با راه جنگ و ویرانی و انفجار و گروگانگیری و کشتار و بردگی,کاملا جداست.درود بر کوروش و خشایارشاه و داریوش.
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۲
۴۵
smart292 - ونکوور، کانادا

چه اشکالی داره که آمریکا و غرب دوست و یاور ایران باشند و عربستان و روسیه که همیشه از پشت خنجر میزنند دشمن ایران باشند عربستان دشمن باشه که دیگر ایرانی‌ها پول‌هایشان را خرج حج در عربستان نکنند، و روسیه هم همینطور که ایرانیها دیگر پول‌هایشان را خرج خرید اسلحه و مهمات و سفرهای توریستی یا سرمایه گزاری در روسیه نکنند .
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۶
۵۶
اسداله میرزا - کلن، آلمان

با جابجایی یکی‌ دو کلمه در عصر حاضر تو یه کتاب کهنه که به روایتی ۱۴۰۰ سال پیش توسط یه بی‌سواد تو شبه جزیره‌ عربستان نوشته شده ، دو تا کشور حاضرن به هم اعلان جنگ بدن و از کشته‌ها پشته بسازن و خاور میانه رو از اینیم که هست ویرانه تر کنن !! بنام اسلام می‌کشیم و میدرریم و ویران می‌کنیم !! یکروزی بیاد که همین اسلام باعث نابودی یک میلیارد و نیم مسلمون تو این دنیا بشه ، بدون اینکه حتی یکیشون متوجه این علت بشه !!!
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
۴۰
MartinT - هایدلبرگ، آلمان

خوب اینکه از اول هم معلوم بود که تازینامه ضد ایرانی‌ و پارسی‌ هست دیگه جای ناراحتی‌ نداره :
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
۴۸
neverland007 - توکیو ، ژاپن

DenaOslo - اسلو ، نروژ. آی حالم از آدم وطن فروش بهم می خوره که نگو. بخصوص که زور ....بیاد که بگه خلیج همیشه فارسس
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۷
۳۳
agha_ehsan - تهران، ایران

عجب کتابیه لامصب که بعد هزاروچهارصد سال با یه ویرگول دو تا ملت رو میندازه به جون هم و دو سه تا کشور اسپانیولی زبان رو هم تو گمراهی و شک و تردید . واقعا باید به معجزه بودن این کتاب ایمان آورد .
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۹
۴۵
مترلینگ - منچستر، انگلستان
خوبی قران برای اخوند از نوع شیعه وسنی اینه که هرکی هرچی بخواد بر علیه دیگری بگه از توش کشف میکنه و هرکس هم میگه ما درست میگیم وچه حکم هایی که نمیدن
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۴
۴۳
Realman - ارواین، ایالات متحده امریکا
چه کسی اینو کشف کرده 😂😂😂
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۶
۶۳
فرهاد امیرپور - خارکوف، اوکراین
[::اسداله میرزا - کلن، آلمان::]. با سلام حضور همه عزیزان،دوست گرامی ابر قدرتها از این آب گل آلود شده توسط خودشان! بهترین استفاده را میکنند و بریش جماعت مسلمان!قاه قاه میخندن و درآمدهای میلیاردی بدست میاورند.
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۷
۵۳
مهربـان - مونترال، کانادا
نشون دادید چقدر بی سوادید. ira به معنی غضب است و ni از ادات نفی.
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۵
۳۸
shana - خوزستان، ایران
این رو هم بزارن جزمعجزات قران .مغضوب بودن ایرانیان نزد اعراب کاملن واضح و تاریخی هست .مگه اعداد و شماره‌های قران همگی اعجاز نیست .پس ایمان بیاورید
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۷
۶۵
عموعقلی - پاریس، فرانسه
حالا مگه چقدر مسلمان توی اسپانیا داریم که بخواد از روی بیکاری بیاد قرآن هم بخونه
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
۵۵
oghab - هلسینکی، فنلاند
خدا کنه که اینطور باشه ..چون باعث افتخاره...این کتاب نه تنها ضد ایرانی بلکه ضد بشریت است.
دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۳
۶۵
fair 50 - رنتون، ایالات متحده امریکا
چقدر سر کار گذاشتن ما ملت ساده ست! فقط چند تا کشور کوچولوی دیگه باقیمونده تا برسیم به «مرگ بر همه مردم دنیا غیر از آسید علی گدای روضه خوان »!
‌چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +148شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم