چهار نوع شخصیت بدجنس

مرد روز: در طی سال‌های گذشته همه جا صحبت از « روانشاسی مثبت» بوده است و مجموعه وسیعی از تحقیقات در باره ذاتِ مهربان و سخت کوش انسان‌ها به رشته تحریر در آمده است.
 
اما ادعاهای مثبت در باره وضعیت روحی و روانی انسانها، با مجموعه مداومی از تحقیقات جدید روبرو شده است که هدفش نشان دادن ذات بدخواه بخشی از انسان ها است.
 
تیم تحقیقاتی روانشناس و استاد دانشگاه های معتبر امریکا دکتر Delroy L. Paulhus  در گزارشی که در « مسیر کنونی علم روانشناسی» منتشر کرده اند قادر به شناسایی و تفکیک چهار شخصیت ناجور در اجتماع انسانی شده اند. این چهار نوع به ترتیب، خودشیفتگان، ماکیاولی ها؛ مردم آزارها و سادیست‌ها هستند.
 
نکته ناراحت کننده و ترسناک قضیه این است که هر چهار نوع افراد سیاه دل و بی رحم فوق، برعکسِ تعبیر همیشگی، افراد شاد و خونگرمی هستند و در وهله اول آشنایی، از خود رفتار دوست داشتنی و قابل اعتماد بروز می دهند ولی در ادامه، دمار از روزگار قربانیان شان در می آورند.
 
گزارش دکتر Paulhus تلاش کرده است خصوصیات و خصلت های هر چهار گروه و نحوه اذیت و آزارشان را طبقه بندی کند.
۱- خودشیفتگان
این گروه از افراد به طور خستگی ناپذیر مشغول تبلیغ ویژگی های هستند که در خود سراغ دارند و به نظرشان، همان توانایی ها باعث برتری شان نسبت به بقیه می باشد. این گروه از افراد از هیچ فرصتی برای مهم جلوه دادن خود و تحقیر و سواستفاده از دیگران، دریغ نمی کنند.
۲ – ماکیاولی‌ها
به اعتقاد دکتر Paulhus، این گروه، شارلاتان ترین نوع افرادهستند که فریب و دست به سر کردن مردم، از قابلیت های محرز آنها است. افرادی چون Bernard Madoff که استاد تقلب در سهام شرکت های بزرگ است با کلک های که زده است نه تنها رئیس بازار سهام نیویورک شده بود بلکه با پس انداز و ثروت میلیونها انسان نیز، بدون هیچ ترحمی بازی کرده بود.
۳ – مردم آزار روانی
این نوع افراد هم فریبکاران ماهری هستند و هم از اذیت دیگران، لذت می برند. بدتر از همه آنکه هیچ ترحمی ندارند. آنها با خونسردی تمام، بدذاتی شان می تواند همراه با خشونت و قتل هم باشد. این گروه به خاطر اینکه هیچ احترام و احساسی برای دیگران قائل نیستند مثلا می توانند در مصاحبه شغلی، خیلی خوب جلوه کنند. از اعتماد به نفس بالایی برای انجام حیله های خطرناک شان بر علیه دیگران برخوردارند.
 
نمونه های افراطی شان همان قاتلان زنجیره ای هستند ولی به اعتقاد دکتر Paulhus، بخش قابل توجهی از این جماعت مردم آزار و روانی، در حالت های خفیف تر در جامعه مشغول زندگی هستند و با دقت و پنهان کاری، مشغول اذیت و آزار افرادی هستند که به پست شان می خورند.
۴ – سادیست ها 
این نوع افراد ناهنجار، در حد متوسط، همه خصوصیات ۳ گروه دگر یعنی بی رحم، شارلاتان و مردم آزار بودن را در خود دارند به اضافه اینکه، به شدت از اذیتی که به دیگران روا می دارند لذت می برند.
 
این نوع مریض های مردم آزار تمایل شدیدی دارند که عمل وقیح و خشن خود را در لوای یکی از شغل هایی که امکان اذیت بیشتری به انها می دهد ادامه دهند. از دید دکتر Paulhus، خیلی از آنها در  سازمان های پلیسی و نظامی مشغول کار می شوند چون می توانند از موقعیت و قدرتی که نصیب شان می شود بیشترین سواستفاده را بکنند. البته این به هیچ وجه به معنی آن نیست که همه کارمندان قوای مجریه اینگونه هستند ولی بخش قابل توجهی از سادیست ها در این مراکز کار می کنند تا بتوانند با پوشش قانونی، به رفتار خطرناک و بیرحمانه خود جامه عمل بپوشانند.
The Four “Dark Personality” Traits
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
amirHassna - سیدنی، استرالیا

به نظر شما مزدوران بسیجی و سپاهی که مثلا سال 88 با مردم اون کارارو کردن جز کدوم دسته هستن؟؟ یا مثلا خامنه ای (شاه اسماعیل) به کدوم دسته تعلق داره؟؟
جمعه ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
۹۹
بادبادک میرزا - استابروک ، بلژیک

یعک....مردومازاری هم اینجا هست که هرچهقدر هممنفور تر میشه ازرو نمیررrه نمیدنومچرا نمیمیره؟
جمعه ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
۴۱
حمید کاردروست - لندن، انگلستان

[::amirHassna - سیدنی، استرالیا::] امیر جان مواردی که شما فرمودید هنوز علم روانشناسی نتونسته انها را جزع دسته یا اسمی پیدا کنه ولی ما در ایران انرا به اسم اخوند میشسناسیم، که فراتر وکشنده تر هست.
جمعه ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۹
۷۴
تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک

خدا رو صد هزار مرتبه شکر که از شخصیت پنجم صحبتی نکرد و الا همگی رو من زوم میکردید.
جمعه ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۱
۷۴
تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک
_[::بادبادک میرزا - استابروک ، بلژیک::]. خداوکیلی اینایی که نوشتی چیه؟ نه نقطه‌ای، ویرگولی، خط فاصله ای. انگلیسی نیست که ورداشتی سرهم نوشتی. چته ولک، هول کردی!
جمعه ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۹
۴۴
amirir - تهران، ایران
به نظر من وقتی یک مقاله میزارید باید قوی باشه. این مقاله ناقص و ضعیف بود. خصوصیات زیادی وجود داره که مثل همینها یا بدتر هست. از طرفی باید علمی توضیح بدید. بطور مثال دلایل پیدایش این خصوصیات (آیا ذاتی آیا تربیتی ) چگونکی رفع اون (بطور خود درمانی یا روانشناسی). تقریبا تمامی خصیصه ها بد و خوب بصورت بالقوه و غیر فعال در انسانها وجود داره. لذا برحسب تربیت و محیط و گاهی ظرفیتهای ژنتیکی و همینطور تواناییها و ناتوانی های مادرزادی همه و همه میتونن این خصوصیات بالقوه (خوب یا بد) رو رشد بدن. و برعکس هم میتونیم خصوصیات (خوب یا بد) رو تضعیف و از حالت بالفعل یا فعال به حالت غیرفعال در بیاریم. من یک کلید فقط معرفی میکنم که میتونه به عنوان یک فیلتر در رفتار ما عمل کنه:: *اعتقاد به وجود خدا یا همون ذات هستی*. با این کلید حتی اگر رفتارهای بدی در ما فعال و قوی شده باشه میتونیم کنترلش کنیم. *اعتقاد به وجود خدا* اصلا با خوندن نماز و یا نخوندن و ادعا کردن و نکردن مشخص نمیشه. فقط وقتی کسی داره حقی رو پایمال میکنه و ضربه ای به وجود یا زندگی دیگران میزنه این حس *اعتقاد به وجود خدا* میتونه کنترلش کنه.
شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۵
۵۷
دریانورد - اسلو، نروژ
فرق مورد ۳ و ۴ چیه ؟
شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۶
۹۹
بادبادک میرزا - استابروک ، بلژیک
[::تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک::..ه توی مزدوور ...چه به اینکارا بشین منفیتوبدهبهمه شبوروز اینتوری دل ....درمون کن درسته پیرشدم ولی عقلم سرجاش ...مصل تورو صدتاشو دیدمم نودتاشو...
شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۸
۷۴
تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک
[::بادبادک میرزا - استابروک ، بلژیک::]. پناه به خدا، واه واه، چقدر عصبانی هستی تو دیگه! خوب جان من، نمیتونی، لغوه ای شدی، بده یکی دیگه واست بنویسه.
شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.