شجریان: به خاطر مصلحت و منفعت از اصولم کوتاه نمی‌آیم

شجریان: به خاطر مصلحت و منفعت از اصولم کوتاه نمی‌آیم؛ در مقابل تاوانی که دادم، سرمایه اجتماعی بزرگی به دست آوردم
محمدرضا شجریان، استاد آواز ایران که به دلیل همراهی‌ با اعتراضات مردمی سال ۱۳۸۸ از سوی جمهوری اسلامی ممنوع‌الفعالیت شده، در گفتگویی با تازه‌ترین شماره‌ی ماهنامه "مهرنامه" در تهران، گفته که به خاطر «مصلحت و منفعت» حاضر نیست از «اصول» خود "کوتاه" بیاید.
 
آقای شجریان تاکید کرده "پافشاری‌"اش بر روی چیزی که «فکر می‌کرده درست است» برای او تبدیل به «سرمایه اجتماعی بزرگ» شده «هرچند که تاوانش را هم داده است».
 
بخش‌هایی از این گفتگو که در "خبرآنلاین" منتشر شده، در ادامه می‌آید:
 
* همراهی با مردم همیشه هزینه داشته است اما من کاری را از روی مصلحت و منفعت انجام نمی‌دهم که منتظر فایده باشم.
 
* در بسیاری از مواقع با علم به اینکه این ماجرا می‌تواند برایم مشکلاتی به وجود بیاورد انجامش داده‌ام.
* هیچ وقت چه در کار هنری و چه در رفتارهای اجتماعی‌ام علتی باعث نشده است تا کاری برخلاف آن‌چه دوست دارم و فکر می‌کنم رفتار درستی است -همراهی با مردم- انجام دهم.
 
* شاید می‌توانم بگویم خیلی وقت‌ها درباره خیلی مسائل ریاضت کشیده‌ام تا از اصولم کوتاه نیایم و به هر روی جامعه متوجه این ماجرا شده است.
 
* به همین خاطر است که حالا به نظر می‌رسد به من اعتماد دارند. علت این ماجرا به خاطر همین واکنش‌ها و رفتارهایی است که شاید خیلی‌های دیگر آن را انجام نمی‌دادند.
 
* از انجام کار هنری محرومم و مخاطبان‌تان از بهره بردن آن محروم شده‌اند. من از این مسأله خوشحام نیستم اما اینکه روی اصولم و آن چیزی که فکر می‌کردم درست است پافشاری کرده‌ام مسأله‌ای نیست که حتی با این قیمت از آن ناراضی باشم.
 
* حالا می‌بینم همین ماجرا برای من تبدیل به یک سرمایه اجتماعی بزرگ شده است؛ هرچند که تاوانش را هم داده‌ام.
 
* رییس‌جمهور و وزیر ارشاد مخالف ممنوعیت من از کار هستند. گروه‌هایی هستند که با اسم‌های مطرح مشکل دارند. برای خودشان خبرگزاری، روزنامه و رسانه هم دارند. علت این‌که مشکل‌شان با من چیست، نمی‌دانم؛ همان‌طور که نمی‌دانم چرا تا این اندازه کینه‌توزانه رفتار می‌کنند.
 
* چیزی که در این میان مشخص است این‌که این آدم‌ها نه من را از نزدیک دیده‌اند و نه چیزی از هنر می‌دانند. هیچ! فقط کارشان این است که آدمی را نفی کنند.
 
* آدم‌ها ممکن است روزی متوجه این ماجرا بشوند که اشتباه کرده‌اند و از اشتباه خودشان برگردند. در این صورت است که امید می‌تواند وجود داشته باشد وگرنه کسی که فکر می‌کند دارد کاری را درست انجام می‌دهد هیچ‌وقت رویه‌اش را عوض نمی‌کند.
 
* امیدی که شما از آن حرف می‌زنید بستگی به افرادی دارد که صاحب اختیار هستند و می‌توانند دستور دهند. به هر حال درست یا غلط بودن تصمیمات را همیشه تاریخ قضاوت خواهد کرد.
 
* من چندین و چند اثر صوتی و تصویری دارم اما ۶ تا ۷ سال است که مجوزی برای کارهایم صادر نشده است و نمی‌توانم منتشر کنم. این آثار همراه با گروه شهناز و ارکسترهای بزرگ و گروه‌های دیگر است. حالا منتظرم روزی مخاطبان آنها را بشوند.
 
* انتشار آلبوم در خارج از کشور فایده‌ای ندارد. شاید بازده مالی داشته باشد اما بازدهی هنری ندارد. به خصوص در شرایطی که موسیقی ما با آن مواجه است و یک اثر که برای هنرمند کلی هزینه مادی و هنری داشته است روی سایت‌های‌شان می‌گذارند و همه هم آن را به صورت مجانی دانلود می‌کنند.
* هیچ‌کس از رادیو و تلویزیون گرفته تا سایت‌ها و غیره حق ندارد هنر را به نفع خودش مصادره کند. حقوق مؤلف و مصنف باید درست شود.
 
* تمام جبهه‌گیری‌ها علیه من از همان زمان (اعتراض به پخش از تلویزیون) شروع شد. در رسانه‌های‌شان هرچه خواستند نوشتند. حتی رییس صداوسیما حرف‌های زیادی زد؛ در حالی که اینها هیچ کدام‌شان نه سر پیاز هستند و نه ته پیاز. متاسفانه این کینه‌توزی‌ها و این پیش‌داوری‌ها در کشور ما فراوان است و شما جایگاهی ندارید که شکایت کنید و قانون از شما دفاع کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۶
شاه و شیخ - قم، ایران

با درود به شما استاد گرامی، شما "شرافت هنر" از نگاه ادواردو گالیانو را به معنای واقعی‌ کلمه به اثبات رسانیده اید. جای شما و صدای شما در سینه مردم است نه در سیمای حکومتی..!
‌چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۹
۶۲
bidad - اتلانتا، ایالات متحده امریکا

من از کارهای ایشان واقعاً لذت میبرم و بخاطر پسری که بزرگ کرده و الان جای پای پدر گذشته، احترام بهش میزارم.
‌چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۵
۳۸
*بی همتا* - برلین، آلمان

درود به شرف و وجدانت استاد گرامی ..بیخود نیست مردم عاشقانه دوستت دارند
‌چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۰
۴۶
ایران سرفرازم آرزوست - ورشو، لهستان

تندرست باشی بزرگ مرد. دوستار مردم و خاری به چشم نا مردمان
‌چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۳
۶۶
fair 50 - رنتون، ایالات متحده امریکا
کاشکی این مقاله رو علیرضا انزجاری (افتخاری) میخوند!
‌پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
۴۷
ارجاسب - سمنان، ایران

اویستاد میفرمودیو. نکنه منظورت از اصولت عکس گرفتن با چهار تا از خواننده هاى زن رو حوضى مثل گو گوش هست یا شاید هم منظورت خَر فرض کردن مردم هست که فکر میکنى هیچى نمیفهمند میگوئى بمخاطر مصلحت اصولم وا زیر پا نمیگذارم. دوران هرکارى خواستم کردن و فریب ملت دادن گذشته عصر عصر تکنولوژى هست اویستاد
‌پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • حمله پهپادی به یک میدان نفتی در دهوک عراق؛ آتش‌سوزی انبار روغن در اربیل ، حمله به قطر با موشک کروز
  • وال‌استریت ژورنال: امارات آماده است به جنگ با ایران بپیوندد/ بریتانیا: این جنگ، جنگ ما نیست
  • ترامپ: رئیس‌جمهور رژیم جدید ایران درخواست آتش‌بس داده؛ یا بازگشایی تنگه هرمز یا بازگشت به عصر حجر
  • بحران در صدر جمهوری اسلامی؛ فرماندهان حذف می‌شوند، جانشین‌ها معرفی نمی‌شوند
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • آرژانتین سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد
  • +259سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +234شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +199شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +153پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +129سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +126ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +113پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید