خواص خرفه در طب سنتی
رأی دهید
نام علمی: Portulaca Oleracea
از خانواده: portulacaceae
دیگر نام های رایج خرفه عبارتند از: بقله الحمقا، بوخله، فرفین، فرفهن، خفرج، پرپهن.
خرفه حاوی مواد لعابی، پکتین و مواد چرب است. در خرفه مقادیر قابل توجه ای منیزیم، آهن، آلومینیوم، کلسیم، منگنز، پتاسیم، سدیم، تانن و فسفر یافت می شود.
خواص و اثرات دارویی گیاه خرفه
خواص و اثرات دارویی گیاه خرفه
* طبع خرفه از نظر حکمای طب سنتی سرد و خنک ملایم می باشد. خرفه دارای اثرات ادرار آور (مدر)، ضد بیماری آسکوربوت (بیماری که در اثر کمبود ویتامین C به وجود می آید.)، تصفیه کننده خون، رفع تشنگی و تب بر می باشد.
* مصرف خام یا پخته خرفه در رفع التهاب های داخلی بدن مانند التهاب دستگاه گوارش و دستگاه تناسلی - ادراری مفید است.
* جوشانده حاصل از مخلوط خرفه با کاهو یا گل گاو زبان، اثر مفیدی در رفع تشنگی و احساس گرما دارد.
* خرفه در موارد سرفه های مقاوم مزمن، بی خوابی، خونریزی دوران قاعدگی، رفع التهابات داخلی بدن، دفع اخلاط خونی، ناراحتی های عصبی و خونریزی های لثه ها به کار می رود.
* خوردن تخم یا دانه خرفه برای درمان بواسیر و مشکلات صفراوی مفید است.
* جهت دفع کرم مصرف مقدار 60 تا 120 گرم شیره ی تازه خرفه و یا جوشانده ی دانه ی آن با آب یا شیر به بیماران توصیه می شود.
* ضماد (مرهم) حاصل از برگ های له شده یا پخته و یا شیره ی برگ خرفه جهت بهبود سوختگی، میخچه ی پا، ورم چشم و سردردهای میگرنی مفید است.
* در استعمال خارجی، برگ های له شده خرفه یا شیره ی آن را بر روی اعضا دچار سوختگی قرار می دهند و در رفع میخچه می تواند به کار رود.
* در خونریزی های لثه که معمولاً در بیماران دچار کمبود ویتامین C به وجود می آید با جویدن برگ های تازه خرفه می توان این مشکل را برطرف نمود. برگ ها و ساقه های این گیاه برای رفع سردرد ضماد مفید و مؤثری است.
* دم کرده خرفه به مقدار 25 گرم در یک لیتر آب برای رفع عصبانیت بسیار مفید می باشد.
نکته
خرفه به علت دارا بودن مقدار فراوان اسید چرب امگا 3 (منبع گیاهی خوبی از امگا 3) ارزش بسیار دارد، زیرا کلسترول را پایین می آورد و خطر لخته خونی و حمله ی قلبی را کاهش می دهد.
خرفه به علت دارا بودن مقدار فراوان اسید چرب امگا 3 (منبع گیاهی خوبی از امگا 3) ارزش بسیار دارد، زیرا کلسترول را پایین می آورد و خطر لخته خونی و حمله ی قلبی را کاهش می دهد.
پی نوشت: