نتیجه یک تحقیق: به دو سوم داوران فوتبال انگلستان توهین می‌شود

AMP
نزدیک به دو سوم داوران فوتبال انگلستان می‌گویند که معمولا به آن‌ها توهین می‌شود.
 
بیشتر از ۲۰۰۰ داور –اغلب در رده تیم‌های پایه- به سوالاتی در مورد توهین‌هایی که با آن روبرو هستند و همچنین در مورد مفید بودن برنامه "احترام" فدراسیون فوتبال انگلستان، پاسخ داده‌اند. نزدیک به یک پنجم این داوران گفته‌اند که با آزار فیزیکی روبرو شده‌اند.
 
فدراسیون فوتبال انگلستان در این مورد به بی‌بی‌سی گفت: "در این زمینه هیچ تساهلی وجود ندارد و ما کاملا گوش به زنگ هستیم. اتفاقات افراطی‌تر مانند حمله به داوران خوشبختانه بسیار کم و بندرت رخ می‌دهد. از حدود ۱.۲ میلیون مسابقه‌ای که فصل گذشته انجام شد، اتفاقات ناخوشایند بسیار ناچیز و فقط یک درصد بود و این نشان می‌دهد که ابعاد این مشکل چقدر است".
 
اما دکتر جیمز کلاند از دانشگاه لافبورو، که یکی از مراکز علمی مرتبط با این تحقیق است، وضعیت را چندان مناسب نمی‌داند: "این یافته‌ها کاملا نگران‌کننده است، چون بدون داور مسابقات فوتبال پایه وجود نخواهند داشت. داوران اساس بازی‌های آماتور هستند زیرا بدون آن‌ها بازی نمی‌تواند شروع شود. به همین دلیل این تحقیق را باید اخطاری برای فدراسیون فوتبال انگلستان دانست."
 
در این تحقیق که دانشگاه‌های لافبورو، پورتموث و اج‌هیل آن را انجام دادند، ۲۰۲۶ داور در انگلستان، "جزیره من"، "جرزی"، "گرنزی" (جزیره‌ها کوچک متعلق به بریتانیا) فرم‌های نظرسنجی را پر کردند. ۳۲ درصد از آن‌ها در حال حاضر در سطح ۷، نوجوانان ۱۶ سال و به بالا، داوری می‌کنند.
 
بعد از آن‌ها داوران سطح ۵، بزرگسالان در فوتبال استانی، بودند که ۳۰ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی را تشکیل می‌دادند. شمار محدودی از داوران لیگ برتر و لیگ قهرمانی هم در میان کسانی بودند که به این نظرسنجی جواب دادند.
 
نتایج تحقیق نشان داد که ۲۲ درصد از این داوران در همه مسابقات توهین‌های کلامی را تجربه کرده‌اند، در حالی که ۳۸ درصد گفتند که چند بازی یکبار فحش می‌شنوند. ۱۹ درصد نیز از داوران نیز گفتند که گاهی با توهین غیر کلامی روبرو می‌شوند.
 
دانلد دیستین از دوون (استانی در جنوب غربی انگلستان)، با ۱۵ سال سابقه داوری سال گذشته با حمله بازیکنی که اخراجش کرده بود روبرو شد:
 
"او به من یک مشت زد. پاهایم روی هوا رفت و کف زمین پهن شدم. تمام سینه و صورتم کبود شد و چشمانم را هم خون گرفت. وحشتناک بود. مدتی نتوانستم نوه‌ام را ببینم، چون می‌دانستم که ناراحت می‌شود".
 
آن بازیکن به دلیل این حرکت زندانی شد.
 
آقای دیستین گفت که کماکان در حین داوری مسابقات با توهین روبرو می‌شود: "روز دیگری هم مشغول داوری بودم. یک داربی محلی بود با ۱۲ کارت زرد و ۲ کارت قرمز. یک بازیکن را اخراج کردم. او به طرفم آمد و بعد از کلی فحش گفت که من را خواهد کشت".
 
در فصل ۱۵-۲۰۱۴ به داوران فوتبال ۱۰۰ بار حمله شد و ۳۷۴ دفعه هم مورد توهین (کلامی و غیرکلامی) قرار گرفتند. در این تحقیق همچنین در مورد تاثیر برنامه "احترام" فدراسیون فوتبال انگلستان بر رفتار بازیکنان و تماشاگران سوال شد و ۵۴ درصد از آنان گفتند این برنامه که از هفت سال پیش آغاز شده، موفق بوده است.
 
در میان نظرات آن‌ها این موارد به چشم می‌خورد: "تجربه‌ من این بود که میزان احترام به طور کلی خیلی خوب بود. میزان اطلاع از کمپین احترام در بیشتر باشگاه‌ها خوب بوده".
"من در رده بزرگسالان داوری می‌کنم و رفتار بازیکنان بوضوح بهتر شده و شاهد رفتارهای نامعقول کمتری بودم".
 
اما از سوی دیگر یک‌سوم از افراد معتقدند که این کمپین ناموفق بوده است. دکتر کلاند گفت: "آن‌چه ما در داده‌ها اطلاعاتی مشاهده کردیم، فوران احساسات داوران بود. آن‌ها می‌گویند که این کمپین به نوعی موفق بوده، اما از سوی دیگر این را هم گفته اند که اگر نه در تمام مسابقات اما گاه‌گداری تجربه‌های ناخوشایندی داشته‌اند".
 
به گفته یکی از داوران که در این تحقیق شرکت کرده "رفتار بازیکنان و مربیان حتی یک ذره هم بهتر نشده و دست‌دادن‌های پیش از بازی کاملا بی‌معنی است".
 
یک داور دیگر هم گفت: "در سطحی که من داوری می‌کنم، به نظر نمی‌رسد که این کمپین تفاوت خاصی به وجود آورده باشد. رفتارهای بازیکنان و هواداران، فحش‌ها و فریاد‌هایشان و غیره به بدی زمانی است که داوری را شروع کردم".
 
یک سخنگوی فدراسیون فوتبال انگلستان نیز گفت: "اعتراض و توهین به داور هیچوقت خوشایند نیست و برنامه "احترام" با هدف از بین بردن این رفتار که به هر حال بخشی از فوتبال است، به وجود آمده."
این سخنگو تأکید کرد اخطارهایی که داوران به دلیل توهین و اعتراض به بازیکنان طی ۷ فصل گذشته دادند، ۲۳ درصد کاهش داشته است:
 
"کاهش قابل توجه چنین اخطارهایی در طول اجرای این برنامه به وضوح نشان می‌دهد که این برنامه جواب داده است."
 
البته فدراسیون فوتبال انگلیس قبول دارد که حتی یک حمله جدی به داور هم نباید رخ دهد:
"فدراسیون فوتبال انگلستان در جریان تحقیقات خود به طور مستقیم با داوران در ارتباط است و از تحقیقات مستقل هم حمایت کرده، این مطالعات وقتی به دقت بررسی شدند نشان دادند که فقط ۷ درصد از داورها معتقدند برنامه احترام موثر نبوده است."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
mahdi_n130 - منچستر، انگلستان
قانونی در مسابقات فوتبال انگلیس هست که میگه اگر به داور یا بازیکن مستقیم فحش ندی ایرادی نداره، من که فارسی فحش میدادم و کسی هم نمیفهمید، ولی بعضی از بازیها داور به نفع تیم وحشی بازی سوت میزد، یک بازی 3 تا پنالتی برای ما گرفت تا تیم حریف گل بزنه، اخرشم دعوای جانانه ای شد و داور فرار کرد، تیم ما هم 180£ جریمه شد. خخخ
‌چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • خامنه‌ای: دلار آمریکا از مبادلات تجاری حذف شود / وی خواستار مشارکت حداکثری ایران در بریکس شد
  • اوکراین از اسرائیل خواست تسلیحات غنیمتی حزب‌الله را به کی‌یف تحویل دهد
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: جمهوری اسلامی باید بر سر برنامه اتمی‌اش با ترامپ توافق کند
  • قوه قضائیه: زندانی سوئیسی خودش را با پرده سرویس بهداشتی در نقطه کور حلق‌آویز کرده بود
  • پسر مقیسه: پدرم برای عمل جراحی ضارب پول جمع کرد ولی طرف به بهونه عمل رفته بود آموزش ترور
  • باز هم به جای اینکه خامنه‌ای برای بازدید نمایشگاه از بیت خارج شود، نمایشگاه را به بیت رهبری بردند
  • حمله زنی در غزه به نیروهای حماس برای پخش شیرینی: کمک های بشردوستانه را دزدیدین بعد به خودمان فروختید
  • موذن برای ترامپ و خانواده‌اش در کلیسای ملی واشنگتن اذان خواند
  • تاجیکستان قطب جدید مهاجرت ایرانیان با سرمایه های کوچک
  • اعتراف یکی از فرماندهان حزب‌الله: ما در ارزیابی توان نظامی اسرائیل دچار خطای محاسباتی شدیم