پیچیدگی قضایی در مجازات قاتل زیر ۱۸ سال

مجازات قصاص یک زورگیر نوجوان در پیچیدگی قضایی و علمی گرفتار شد. پزشکی قانونی درخصوص رشد عقلی این قاتل که در زمان جنایت زیر 18 سال بود تردید دارد و همین روند قضایی را پیچیده کرده است.

ساعت 11 شب، دهم اسفندماه سال 88 مأموران پلیس در 16 متری حصارک در جریان قتل یک مرد قرار گرفتند. کارآگاهان جنایی وقتی خود را بالای سر جنازه رساندند دیدند وی با ضربههای چاقو به قتل رسیده است.

بررسیهای میدانی نشان داد که قربانی قاسم نام دارد و در جریان یک زورگیری از سوی سه پسر خشن هدف چاقو قرار گرفته است. در ادامه تحقیقات میدانی، کارآگاهان از کسانی که در صحنه جنایت حضور داشتند بازجویی کرده و پی بردند که سه زورگیر خشن در حمله به قاسم وقتی با مقاومتش روبهرو شدهاند با چاقویی وی را هدف قرار داده و کیف سامسونتش را به سرقت بردهاند. چهره دزدان جنایتکار با راهنماییهای شاهدان قتل ترسیم شد و پلیس جنایی خیلی زود توانست 3 زورگیر را به دام اندازد. این شاخه تحقیقی نشان داد میلاد یکی از زورگیران خشن است که در بازجوییها لب به اعتراف گشود و گفت: شب حادثه با همدستانم برای زورگیری به حوالی پل حصارک رفتیم وقتی دیدیم که قربانی از دستگاه عابربانک در حال گرفتن پول است به کمین وی نشستیم. زمانی که قصد داشت از پل عابر پیاده عبور کند، سد راهش شدیم و از او خواستیم که کیف دستی خود را به ما بدهد اما او مقاومت کرد. من خیلی ترسیده بودم و تصور میکردم چهره ما را شناسایی کرده است و ماجرای زورگیریمان لو میرود به خاطر همین با قمهای که همراه داشتم به او ضربهای زدم. وقتی قاسم نقش بر زمین شد با همدستانم پا به فرار گذاشتیم. میلاد 18 ساله و همدستانش در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران تحت محاکمه قرار گرفتند. میلاد به خاطر قتل به قصاص نفس محکوم شد و پرونده برای تأیید حکم در اختیار شعبه هفتم دیوانعالی کشور قرار گرفت، از آن جا که این قاتل در زمان جنایت کمتر از 18 سال سن داشته است دیوانعالی کشور خواستار تعیین رشد عقلی وی در بررسی کمیسیون پزشکی قانونی شد.

پزشکی قانونی نیز تأیید کرد که قاتل از رشد عقلی برخوردار است اما با توجه به معاینه فعلی و فقدان مدارک، اظهارنظر درباره رشد عقلی در زمان ارتکاب جنایت مقدور نیست.

صبح دیروز میلاد در شعبه چهارم دادگاه کیفری یک به ریاست قاضی عبدالهی و دو قاضی مستشار تحت محاکمه قرار گرفت.

سه قاضی عالیرتبه برای صدور رأی نهایی با هم وارد شور شدند و درخصوص سرقت، وی را به سه سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکوم کردند و درباره قصاص نفس از دیوانعالی کشور خواستار راهکاری شدند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
parvin55 - مادرید، اسپانیا
ای‌ وای انسان دوست شدید؟؟؟ تعداد زیادی زیر ۱۸ سال را اعدام کردید---مونا ۱۶ ساله بهائی بعد از اعدام پدرش که طفلک شاهد بود در شیراز و آن دختر ۱۶ ساله در مازندران با ۴۰۰۰ آشغال تماشاگر-خر خودتانید
‌سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۶
۵۶
londonlondon - لندن، انگلستان
واقعا از این ستون به اون ستون فرج اینا میکشن میگن ببینیم چی‌ می‌شه من که هر چی‌ می‌خونم همه دیه میدن میان بیرون این از ۱۷ سالگی زور گیری میکرده با غمه بعد باید آزاد بشه معلوم امنیت نیست برای همین چیز هست
‌سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +259شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +221شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +178پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +143سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +120ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +118ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +116پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +110اسرائیل کشته شدن فرمانده نیروی دریایی سپاه را تایید کرد: هشدار داده بودیم، انگشت تهدید برای ما بالا نبرید
  • +107کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +103ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند