۲۳ کودکربایی فقط در ۷ ماه
رأی دهید
بررسی این ۲۳ خبر همچنین نشان میدهد یک پسربچه ۴ ساله در اینچهبرون استان گلستان ربوده شده که جسدش یک هفته بعد کشف شد و یک پسر۹ ساله زابلی نیز بعد از رهایی از دست ربایندگان به دلیل شدت جراحات و شکنجهها دوام نیاورد و جان باخت.
از میان اخبار منتشر شده از ربایش کودکان یک مورد نیز به سرنوشت نامعلوم «دنیا علمی» مربوط است که ۲۰ مردادماه در بندرانزلی ناپدید شد و هنوز پرونده این کودکربایی به سرانجام نرسیدهاست.
از میان اخبار منتشر شده از ربایش کودکان یک مورد نیز به سرنوشت نامعلوم «دنیا علمی» مربوط است که ۲۰ مردادماه در بندرانزلی ناپدید شد و هنوز پرونده این کودکربایی به سرانجام نرسیدهاست.
وقتی کودکی پیدا نشود
گرچه در بررسی این ۲۳ ماجرا که مربوط به سال ۱۳۹۴ است تنها سرنوشت «دنیا علمی» در هالهای از ابهام قراردارد اما همین یک مورد هم کافیست تا خاطره بلاتکلیفی خانوادههایی که فرزندشان ربوده شده و هیچگاه پیدا نشده دوباره از ذهن بگذرد.
یکی از این خانوادهها، خانواده «محمدامین» هستند که در تابستان ۱۳۹۲ ربوده شد و در حالی که پلیس توانست فرد رباینده را شناسایی و دستگیر کند به دلیل سهلانگاری یکی از افراد تیم تحقیق این فرد جان باخت و از آن زمان هیچ سرنخی از سرنوشت «محمدامین» به دست نیامدهاست. پلیس شهر «عقاب» از توابع شهرستان جوین در خراسان رضوی علاوه بر کمک گرفتن از پلیس آگاهی خراسان رضوی از پلیس آگاهی کشور نیز کمک گرفتهاست و حتی براساس ادعای زنی که گمان برده میشد همدست «براتعلی» متهم اصلی پرونده بود تمام چاههای اطراف شهر «عقاب» بررسی شد ولی هیچ سرنخی از این پسربچه پیدا نشد.
یکی دیگر از این خانوادهها، خانواده «مائده» دختری که در خرداد۱۳۹۳ در بندرانزلی در زمان بازگشت از مدرسه ناپدید شد، است.
پلیس در مورد آدمربایی چه میگوید؟
سردار محمدمقیمی، فرمانده پلیس آگاهی کشور در هفته نیروی انتظامی امسال با بیان اینکه در جرم آدمربایی تغییرات محسوسی رخ داده است خاطرنشان کرد: به تغییرات کمتر از یک درصد در پروندههای اینچنینی نمیتوان عنوان کاهش یا افزایش را داد اما در پروندههای آدم ربایی میتوان گفت که 86 درصد از آدم ربایان به دلیل اقدام به موقع ماموران پلیس و همچنین تحت فشار قرارگرفتن بدون رسیدن به هدفشان دستگیر میشوند. همچنین 40 درصد از جرایم آدم ربایی نیز مربوط به معاملات ناصواب در حوزه مواد مخدر است.
کودکان برای چه هدفی ربوده میشوند؟
نگاهی به این ۲۳ ماجرا نشان میدهد عمده انگیزه ربایندگان «اخاذی» است. این اخاذی در برخی موارد ناشی از اختلاف حسابهای پدر کودکان با ربایندگان است. گاهی نیز در معاملاتی نظیر موادمخدر این اخاذیها رخ مینماید.
اگر از مواردی که زوجهایی به دلیل نداشتن فرزند به نوزادربایی دست زدهاند بگذریم کودکربایی انگیزههای دیگری هم میتواند داشتهباشد. کودکان قربانیان عمده گروههای توزیع موادمخدر و گدایی و همینطور کارهای سیاه خیابانی هستند. کما اینکه ۲ سال قبل وزارت دادگستری نیز در پی انتشار گزارش یکی از روزنامهها مبنی بر اجاره و خرید و فروش نوزادان در تهران موضوع را تحت بررسی قرار داد. گرچه پلیس هیچ گزارشی از فعالیت گروههای قاچاق انسان منتشر نکرده است اما یکی از انگیزههای کودکربایی نیز میتواند اهداف قاچاقچیان انسان باشد.
یکی دیگر از انگیزههای کودکربایی نیز آزار و اذیت جنسی است که آن را نیز باید بیشتر مورد تأمل قرارداد.
بازار شایعه درمورد کودکربایی هم داغ است
امسال در چند مقطع زمانی شایعههای کودکربایی فضاهای خالی از اطلاعٰسانی دقیق را پرکرده و نقل زبانها شدهاند. این شایعهها در یک مقطع در استان گلستان مطرح شد. سرهنگ امیریان فرمانده نیروی انتظامی آققلا در استان گلستان شایعه کودکربایی در این منطقه را تکذیب کرد.
در مقطع زمانی دیگر شایعه کودکربایی در استان کردستان چنان داغ شد که «علیرضا آشناگر» معاون استاندار کردستان در گفتگو با ایرنا توضیح داد: شایعه کودکربایی در کردستان و سنندج صحت ندارد و این کار با هدف القای ناامنی در میان مردم و تشویش اذهان عمومی از سوی دشمنان انجام میشود و به هیچ عنوان صحت ندارد.
در جدول زیر، کودکربایی های ۷ ماه گذشته سال ۹۴ را می بینید؛