بیراهه نروید؛ لاغری راهکار دارد

شما از رژیمی پیروی می‌کنید که چربی بسیار کمی دارد، سرشار از میوه‌ها و سبزی‌هاست و پروتئین بدون چربی در خود دارد. با پیروی از این رژیم بسیار خوش‌هیکل هم شده‌اید و از وضع و ترکیب بدنی‌تان خیلی راضی هستید. ولی ناگهان یک روز پس از گذراندن روز کاری سخت و پرتنش که انرژی بسیاری از شما گرفته است، می‌بینید که در رستوران فست فود نزدیک محل کار مشغول خوردن یک پیتزای بزرگ با نوشابه و سیب‌زمینی هستید، به خود می‌آیید و می‌بینید در کمال تأسف رژیم خود را زیر پا گذاشته‌اید و همین وقت است که شدیدا احساس گناه می‌کنید. خیلی از این افراد با خود می‌گویند: «خب رژیم امروز که خراب شد، پس بقیه روز را به همین روش ادامه دهم؛ فردا دوباره رژیمم را رعایت می‌کنم». آن وقت است که به خانه می‌روند و همان‌طور که برنامه‌های تلویزیون را تماشا می‌کنند، بشقاب بزرگ چیپسی را که روی آن سس گوجه بسیاری ریخته شده در بغل می‌گیرند و باز هم با احساس گناه رژیم خود را زیر پا می‌گذارند. این حالت برای بسیاری از ما آشناست؛ نه؟ ما دوست داریم خوش‌هیکل باشیم و همه از ما تعریف کنند؛ ولی باید راه سختی را طی کنیم. ما سعی می‌کنیم بهترین غذاهایی که بیشترین خواص تغذیه‌ای را دارند بخوریم؛ ولی اشکال اینجاست که انجام این کار در همه اوقات ممکن نیست و ایده‌آل نگاه کردن به این مقوله جز اینکه خودمان را آزار دهد، فایده دیگری ندارد. بخشی از راهی که برای داشتن اندام و وزنی مناسب و بدنی سالم می‌پیماییم، آگاهی از موانعی است که سر راه رسیدن به این هدف قرار دارند. در اینجا درباره خطاهایی که همه ما در رژیم گرفتن انجام می‌دهیم، می‌خوانید و یاد می‌گیرید چه کار کنید که در این دام‌ها نیفتید و در صورت گرفتاری چطور شرایط را به نفع خود و سلامتی‌تان تغییر دهید.
گناه اول: رژیم‌‌های سفت و سخت

رمز موفقیت یک رژیم غذایی حفظ اعتدال است. تعدادی از کسانی که رژیم تجویز می‌کنند، برخی غذاها را کاملا از رژیم غذایی فرد حذف می‌کنند که پیتزا، بستنی یا شکلات از این دست هستند. این متخصصان تغذیه باور دارند که اگر فرد مقدار کمی از این غذاهای «ممنوعه» بخورد، وسوسه می‌شود که همه آن را بخورد. پس بهتر است اصلا آنها را امتحان نکند. سوزان جیارد ابرل، نویسنده کتاب «تغذیه در ورزش‌های استقامتی» می‌گوید: «معمولا کسانی که رژیم‌های سفت و سخت می‌گیرند، پس از مدتی در خوردن زیاده‌روی می‌کنند.» او پیشنهاد می‌کند افراد از رژیم متعادل پیروی کنند که غذاهای محبوب‌شان، مثل پیتزا یا بستنی هم در آن گنجانده شده باشد. به این معنا که فرد هر چند وقت یکبار از هر کدام از این غذاها به میزان کم بخورد تا دیگر به خوردن آنها حریص نباشد و بعدا زیاده‌روی نکند. این متخصص تغذیه عقیده دارد که زنان می‌توانند به اندازه 150 کیلوکالری از غذاهایی چون شکلات و پیتزا را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند. این مقدار برای مردان به 200 کیلوکالری می‌رسد. مثلا می‌توان مقدار کمی از بستنی کم‌چرب را یک بار در هفته به رژیم غذایی اضافه کرد. یک بار در هفته یک تکه کوچک از پیتزای پنیر را خورد. در آخر اینکه شما باید غذاهایی را که به سختی می‌توانید در برابرشان مقاومت کنید، بشناسید و در کنار دیگر غذاهای سالم رژیم‌تان مقدار کمی از آنها را هم بخورید.

گناه دوم: دیروقت غذا خوردن
یکی از افرادی که رژیم غذایی صحیحی دارد، درباره برنامه غذایی روزانه‌اش می‌گوید: «من صبح‌ها یک سفیده تخم‌مرغ و یک تکه نان تست ساده
می‌خورم. در میانه روز یک سیب می‌خورم و برای ناهار یک سوپ ساده و سالم به همراه یک کاسه سالاد بدون سس و روغن می‌خورم و ساعت 5 عصر هم ماهی و سبزیجات شامم را تشکیل می‌دهند. به نظر عالی می‌رسد نه؟ به بقیه ماجرا هم گوش کنید: «ولی ساعت 8 باز هم گرسنه می‌شوم و چند بیسکویت و یک کاسه بزرگ نان سوخاری می‌خورم! به گفته سوزان ابرل کسانی که چنین عادتی دارند، باید در آن تجدیدنظر کنند. ممکن است این افراد در طول روز به قدر کافی غذا نمی‌خورند و به همین علت در طی شب احساس گرسنگی می‌کنند. به اعتقاد او یکی دیگر از مشکلاتی که این افراد با آن روبه‌رو هستند، این است که اکثر آنها ایستاده این هله هوله‌ها را می‌خورند. اشکال ایستاده غذا خوردن این است که فرد بدون توجه به حجم غذایی که می‌خورد، همچنان به خوردن ادامه می‌دهد. او برای رفع این مشکل توصیه می‌کند کسانی که رژیم می‌گیرند و شب‌ها گرسنه می‌شوند، بین ناهار و شام یک یا دو میان وعده سالم بخورند؛ مثلا دو عدد میوه، مقداری از مغزها یا یک لیوان شیر با دو بیسکویت بدون نمک. درباره مغزها دقت کنید که نباید در خوردن‌شان زیاده‌روی کرد، چون کالری بالایی دارند. در ضمن نوعی از این مغزها را بخرید که بدون نمک و چربی باشند.
گناه سوم: دردسر فست‌ فودها
بسیاری از کسانی که رژیم می‌گیرند، ناگهان هوس می‌کنند و به رستوران فست فود می‌روند و دلی از عزا در می‌آورند! ولی رفتن به رستوران فست فود همیشه هم مغایر با اصول رژیم گرفتن نیست. شما می‌توانید در فست فودها هم غذاهای سالم بخورید. مثلا می‌توانید به رستوران‌هایی بروید که غذاهای سالم را هم در فهرست غذاهای خود دارند. اگر قرار است 225 گرم مرغ در رژیم غذایی‌تان بخورید، دو تکه سینه مرغ گریل شده و کاسه‌ای سالاد سبزیجات بدون سس یا با مقداری سیب‌زمینی آب‌پز گزینه مناسبی خواهد بود. اگر به رستوران فست فودی بروید که غذاهای آماده کم‌چرب سرو می‌کند، به رژیم‌تان آسیبی نخواهد رسید. اگر می‌خواهید نوشابه هم بخورید، نوشابه‌های رژیمی مناسب هستند.
گناه چهارم: میان وعده‌های ناسالم در سر کار
این گناهی است که افراد معمولا سرکار مرتکب می‌شوند.
زمانی که می‌خواهید سر کار بروید و از جلوی سوپر مارکت‌ها رد می‌شوید، بسته‌های رنگارنگ شکلات‌ها و شیرینی‌ها وسوسه‌تان می‌کند که یکی از آنها را بخرید و هر وقت سر کار گرسنه شدید، آنها را بخورید؛ ولی باز هم مقاومت می‌کنید و سریع از جلوی سوپر مارکت رد می‌شوید. به هر حال کار سختی است و تقریبا همه ما از تنقلات، به خصوص شکلات خوش‌مان می‌آید. راه‌حل این مشکل ساده است! میان وعده‌های سالم بخرید تا چیزی برای خوردن داشته باشید و هوس خوردن این غذاهای ناسالم به سرتان نزند. بسته‌های کوچک ماست، پنیر کم‌چرب با نان رژیمی، میوه و سبزی‌ها یا مقدار متعادلی از مغزها گزینه‌های خوبی هستند که می‌توانند جایگزین غذاهای ناسالمی که وسوسه‌تان می‌کنند، باشند. اگر فروشگاه‌های نزدیک محل کارتان این غذاها را نمی‌فروشند، چاره‌ای ندارید جز اینکه غذا و میان وعده‌های‌تان را از منزل
بیاورید.
گناه پنجم: فرار از غذاهای شیرین
این گناه مربوط به غذاها و خوراکی‌های شیرین است. بسیاری از کسانی که برای لاغر شدن یا پرورش اندام رژیم می‌گیرند، فکر می‌کنند مثل انسان که باید از شیطان و وسوسه‌های شیطانی دوری کند، آنها هم باید از شکر و غذاهای شیرین دوری کنند. این افراد معمولا مدام با وسوسه شدید خوردن غذاهای شیرین درگیرند و بسیاری اوقات هم طاقت‌شان را از دست می‌دهند و با ولع زیاد غذاهای شیرین را می‌بلعند؛ در حالی که نمی‌دانند اگر مقدار کمی قند و مواد شیرین را در رژیم غذایی‌شان وارد کنند، بسیار از آن سود خواهند برد. در واقع این خوردن غذاهای شیرین نیست که مهم است، بلکه مهم مقدار کالری دریافتی است. یک قهرمان پرورش اندام در این باره می‌گوید: «از هر غذای شیرین دوری می‌کردم، ولی وسوسه خوردن آنها مدام آزارم می‌داد. کار به جایی رسید که ناگهان طاقتم تمام شد و با ولع بسیار سراغ غذاهای شیرین رفتم؛ به طوری که خودم هم تعجب می‌کردم! ولی بالاخره فهمیدم اگر می‌خواهم لاغر شوم، باید مقدار کالری دریافتی‌ام کمتر از مقدار نیازم باشد و با ورزش انرژی‌ام را مصرف کنم.» این قهرمان عقیده دارد که اگر پس از ورزش اندکی غذای شیرین بخورید، احتمال اینکه به چربی تبدیل شود، کم خواهد بود.
گناه ششم: تند غذا خوردن
این یکی مربوط به روش غذا خوردن است. همه متخصصان تغذیه و کسانی که در رژیم‌های لاغری‌شان موفق بوده‌اند عقیده دارند که باید با صبر و حوصله و آرام غذا خورد. کسانی که تند غذا می‌خورند، درست آن را نمی‌جوند و با عجله آن را می‌بلعند؛ همین باعث می‌شود متوجه حجم غذایی که خورده‌اند نشوند و پرخوری کنند. به گفته متخصصان، علت این است که مدتی طول می‌کشد تا معده به مغز پیام سیری را برساند و ما دیگر به غذا میل نداشته باشیم و دست از خوردن بکشیم. همان‌طور که غذا به طرف معده حرکت می‌کند، پیام‌هایی را به مغز می‌فرستد که باعث می‌شوند ما احساس سیری داشته باشیم.  وقتی شما آهسته غذا می‌خورید و آن را به طور کامل می‌جوید، متوجه حجم غذایی که می‌خورید، هستید و معده هم فرصت می‌کند پیام‌های سیری را به مغز برساند. اگر نکات بالا را رعایت کنید، می‌توانید از داشتن اندامی زیبا و بدنی سالم و نیز با انرژی و شادی بیشتر از زندگی‌تان لذت ببرید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.