وزیر اماراتی موگرینی را به «عدم درک اهداف تهران» متهم کرد

یک وزیر اماراتی روز چهارشنبه ضمن متهم کردن فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به «عدم درک اهداف ایران»، اتحادیه اروپا را به دلیل تلاش برای جلب همکاری جمهوری اسلامی در ایجاد ثبات در منطقه به باد انتقاد گرفت.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز از دبی، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی روز چهارشنبه، هفتم مردادماه، همچنین تهران را متهم کرد که با سیاست «تهاجمی و پرخاش‌جویانه» خود به چندقطبی شدن منطقه خاورمیانه کمک می‌کند.
 
به عقیده انور قرقاش، وزیر اماراتی، فدریکا موگرینی که در هفته جاری سفری به تهران داشت اهداف ایران در منطقه را «درک نمی‌کند» و تحسین و تقدیرش از «تعهد» مذاکره‌کنندگان ایرانی در گفت‌وگوهای اتمی مبنای موجهی ندارد.
 
فدریکا موگرینی، نماینده ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در سفر روز سه‌شنبه، ششم مرداد، خود به تهران با حسن روحانی، رئیس جمهوری، و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، دیدار کرد.
 
وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه مشترک خود با خانم موگرینی در تهران از آغاز «دور جدید» مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا با عنوان گفت‌وگوهای «سطح بالا» خبر داد و فدریکا موگرینی نیز تاکید کرد که توافق اتمی وین تازه «آغاز راه است».
 
خانم موگرینی همچنین پیش از آن که رهسپار تهران شود در مقاله‌ای که در روزنامه گاردین منتشر شد نوشته بود که وزرای خارجه اتحادیه اروپا از او خواسته‌اند به دنبال راه‌هایی برای ایجاد یک چارچوب برای همکاری منطقه‌ای باشد که تهران هم در آن نقش داشته باشد.
 
در واکنش به این مقاله، خبرگزاری رویترز به نقل از پست توییتری انور قرقاش، وزیر خارجه امارات، نوشت که در این مقاله از «درک سیاست منطقه‌ای و پرخاش‌جویانه ایران و وجه فرقه‌ای آن که خاورمیانه را چندقطبی کرده است» نشانی نمی‌بیند.
 
رویترز در گزارش خود می‌نویسد که بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس، در پی امضای توافق اتمی، نگران آن هستند که رابطه ایران و آمریکا تقویت شده و تهران جسارت آن را بیابد که به دنبال گسترش بیشتر نفوذ خود باشد.
 
انتقاد وزیر اماراتی از رویکرد فدریکا موگرینی به رابطه با جمهوری اسلامی درست در روزهایی مطرح می‌شود که بحرین ایران را به دست داشتن در قاچاق مواد منفجره و اسلحه به خاک خود و نقش احتمالی در یک فقره انفجار تروریستی متهم کرده است.
مقامات جمهوری اسلامی در مقابل این اتهامات از سوی بحرین را قویا تکذیب کرده‌اند.
 
در همین حال سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی در خطبه‌های نماز عید فطر که حدود ده روز پیش برگزار شد نیز به نگرانی مقامات عرب خلیج فارس دامن زد.
 
آیت‌الله علی خامنه‌ای روز شنبه، ۲۷ تیرماه، در نطق خود تاکید کرد که مذاکرات و در پی آن توافق جامع اتمی سیاست ایران در مقابل آمریکا را «در هر صورت، هیچ تغییری» نخواهد داد و قرار نیست دو کشور درباره مسائل «گوناگون جهانی»، مذاکره «دوجانبه» و «منطقه‌ای» داشته باشند.
 
آقای خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با نام بردن از سوریه، یمن، بحرین، فلسطین، لبنان و عراق گفت که «چه این متن تصویب بشود و چه نشود، ما از حمایت دوستان‌مان در منطقه دست نخواهیم کشید».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
dannni - سوئد، سوئد

می‌دونم کجای کشورهایی عربی‌ خلیج فارس می‌سوزه ،،،درست ۱ سال پیش من تو همین سایت یک کامنت گذشتم در آن نئوشتم که در آینده تاریخ مصرف همین کشورها نزد غرب به پایان میرسد خیلی‌ از دوستان مخالف گفته‌هایم بودند الان شما نتیجه آاش در می‌بینید کشوری غربی زود تر از انتظار در حل سبقت هستن برای نزیکی به ایران این رو باید به فال نیک گرفت
‌پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
۴۰
روبرتو روسلینی - تهران، ایران
دو صد لعنت بر خامنه ای باد
‌پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
۷۳
فراتر از اندیشه - آلپ، سوییس
احمق،،،، بجای یک دشمنی با ایرانی‌، ایران را یک دوست و شریک حساب کن. این سرمایه گذاری‌های ایرانیها بود که اقتصاد امارات را چنین شکوفا کرد.
‌پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
۴۱
karaji - کرج ، سوئد

فتنه از عمامه‌ خیزد درست ولی‌ این دولتهای عرب نمیخواهند ایران هیچ قدرت و پیشرفتی داشته باشد و با خرج پولهای کلان به هر شکل با ایران مخالفت می‌کنند و ملت ایران رو فقر و ضعیف میخواهند و شاید نابودی ایران آرزوی آنهاست .....
‌پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸
۳۵
tiger.man - گیلفورد، انگلستان
والا این آخوندها هستن که کرم میریزن، اون شاه که خود گردن کلفتش به عمان حمله کرد سیاست خمینی شروع کننده جنگ بود خامنه‌ای هم که ماشاالله هزار ماشالا لقب ولی امر مسلمین به خودش داده سپاهیاش همه جا جولان میدن ملتهای بیچاره منطقه را سلاخی میکنن، اما وای بحال زمانی که چرخ بگردد . زیمبابوه در مقایسه با ایران ژاپن نمود پیدا خواهد کرد.
جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۹
۵۹
Geelongcats - سیدنی، استرالیا
شاه به عمان حمله نکرد. یک نیروی بین المللی بود که برای سر کوب چریک‌های کمونیست ظفار تشکیل شد و کارش را انجام داد. انگلیس، ایران، پاکستان و چند کشور دیگر.
جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.