نتیجه تحقیقات تازه: خطر باکتری‌های مقاوم جدی است

 
مصرف بی‌رویه ‌آنتی‌بیوتیک‌ها باعث افزایش مقاومت باکتری‌های بیماری‌زا و بی‌اثر شدن آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود. پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد که این باکتری‌های مقاوم بسیار خطرناک‌تر از آن هستند که پیش از این تصور می‌شد.
 
بارها در خبرها شنیده و خوانده‌ایم که آنتی‌بیوتیک‌ها بایستی تنها زیرنظر پزشک و به میزان لازم مصرف شوند، چراکه استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک، باکتری‌ها را در برابر این دارو مقاوم می‌کند و آنتی بیوتیک‌ها را در مقابله با باکتری‌های بیماری‌زا بی اثر می‌کند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مقاومت باکتری‌ها بسیار خطرناک‌تر از آن‌چیزی است که پیش از این تصور می‌شد.
 
بر اساس یافته‌های جدید باکتری‌های بیماری‌زا نه تنها در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم‌تر هستند، بلکه باکتری‌های "سالم‌تری" هم به‌شمار می‌آیند و این خصوصیات باعث می‌شود که بیماری‌های کشنده‌تر و خطرناک‌تری در بدن میزبان به وجود آید.

برخلاف نظرات پیشین که تصور می‌شد باکتری‌های مقاوم در برابر داروها، خود نیز چندان "سالم" نیستند و به‌عنوان مثال کمتر تکثیر می‌شوند، نظریه جدید عنوان می‌کند که اگرچه تفکر قبلی کاملا غلط نیست، ولی شواهد کافی برای اثبات آن‌هم وجود ندارد.
 
در تحقیق جدید، دانشمندان اثر آنتی‌بیوتیک بر روی باکتری مقاوم شده "سودوموناس آئروژینوزا" که عامل پیدایش عفونت ریوی است را بررسی کرده‌اند. آنها به این نتیجه رسیدند که احتمال مرگ موش‌هایی که حامل باکتری مقاوم بودند بیشتر از موش‌هایی است که باکتری "سودوموناس آئروژینوزا" در آنها در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم نبود.
 
محققان بیمارستان برگهام و بوستون طی مقاله‌ای که به تازگی در مجله "ساینس" منتشر شده به این نکته اشاره کرده‌اند که باکتری‌های مقاوم از "تناسب اندام" و قدرت عفونت‌زایی بیشتری برخوردارند و مقاومت بیشتری در برابر انواع درمان‌های ‌آنتی‌بیوتیکی از خود نشان می‌دهند.
 
آنتی‌بیوتیک‌ها از طریق مقابله با باکتری‌های بیماری‌زا باعث درمان بیماری می‌شوند. ولی براثر استفاده‌ی بی‌رویه‌ی آنتی‌بیوتیک‌ها، بعضی از باکتری‌ها آنقدر قوی می‌شوند که در مقابل انواع دارو از خود مقاومت نشان می‌دهند و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها بر آنها اثر ندارند. این مقاومت به مقاومت آنتی‌بیوتیکی معروف است. بر اثر پیدایش این مقاومت، رشد و گسترش باکتری‌های بیماری‌زا متوقف نمی‌شود.
 
مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از مهمترین معضلات بهداشتی جامعه امروز است. این مورد در افرادی دیده می‌شود که برای درمان بیماری‌های ساده هم از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند و زمانی که بدن آنها بر اثر یک بیماری عفونی جدی، به آنتی‌بیوتیک احتیاج دارد، براثر مقاومت آنتی‌بیوتیکی و مصرف بی‌رویه‌ی آنتی‌بیوتیک در دوره‌های گذشته، دارو اثری در درمان بیماری ندارد.
 
چندی پیش دانشمندان اعلام کرده بودند که یکی از عوارض استفاده مداوم از آنتی‌بیوتیک‌ها، ابتلا به بیماری دیابت است.
 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • هشدار سپاه: در صورت بروز اعتراضات جدید، معترضان «ضربه‌ای محکم‌تر از ۱۸ دی» دریافت خواهند کرد
  • ارتش اسرائیل: مجددا نیروهای بسیج را در ایست‌های بازرسی تهران هدف قرار دادیم
  • ترامپ: بدون سلاح بودن مردم ایران مانع بزرگی برای آنهاست؛ جمهوری اسلامی در نهایت توسط مردم سرنگون خواهد شد
  • واکنش مردم ایران به هدف قرار گرفتن ایست‌بازرسی‌ها؛ نماد مزاحمت و سرکوب بودند
  • به دستور دولت امارات، بیمارستان ایرانیان دبی، مدارس ایرانی و باشگاه ایرانیان تعطیل می‌شوند
  • وزیر دفاع آمریکا: سپاه در آسمان ایران یا ستاره های پرچم آمریکا را می‌بیند یا ستاره داوود
  • ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • تلاش برای بازگرداندن قدرت به شورای موقت رهبری پس از ناتوانی مجتبی خامنه‌ای در انجام وظایف
  • موج جدید حملات هوایی همزمان با راهپیمایی «روز قدس»
  • فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +247تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +219شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +214ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +203شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +168وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +166نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +158ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +147پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +143مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +133وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید