اپلیکیشن‌‌هایی برای آشپزی

چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است و کم‌تحرک شدن در عصر ماشین‌ها یکی از علل آن است؛ اما به گفته محققان مهمترین علت چاقی خوردن غذاهای ناسالم است؛ غذاهای ناسالمی که اغلب در رستوران‌ها می‌خوریم یا به صورت بسته‌های غذایی آماده شده مصرفشان می‌کنیم.
 
اما جالب است که بدانیم برنامه‌های آشپزی در سراسر جهان رشدی باور نکردنی داشته است. بنا بر تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ انجام شده، از هر ده نفر بزرگسال در آمریکا، هشت نفر به برنامه‌های آشپزی تلوزیون نگاه می‌کنند. اما از طرفی این برنامه‌ها لزوما منجر به آشپز شدن همه ما نشده‌اند. خیلی از ما به آشپزی به چشم یک هنر نگاه می کنیم و بنابراین برنامه‌های آشپزی تلویزیون را هم به چشم سریال‌ها یا برنامه‌های هنری (که عاقبت ان بسیار چشم‌نواز، شیرین و خوشمزه است)‌ نگاه می‌کنیم. بنابراین از یک سو ما بیشتر برنامه‌های آشپزی نگاه می‌کنیم و از یک طرف کمتر آشپزی می‌کنیم! خب شاید چاره این کار این باشد که تلویزیون را خاموش کنیم و به آشپزخانه برویم!
 
پاپریکا(Paprika Recipe Manager) همان دفترچه دستور‌پخت شماست، منتها روی تلفن هوشمند یا تبلت. البته پاپریکا غیر از داشتن بیش از هزار و پانصد دستورالعمل برای غذاهای مختلف قابلیت‌های دیگری هم دارد. در درجه اول شما می‌توانید دستورالعمل های خودتان را هم در آن ذخیره (و با دوستانتان همخوان)‌کنید. بعد هم می‌توانید برای آشپزی در طول هفته برنامه‌ریزی کنید: مشخص کنید که چه غذاهایی می‌خواهید بپزید و بعد بر اساس لیستی که این اپلیکشن به شما می‌دهد می‌توانید برای خرید به سوپر مارکت بروید و مطمئن باشید وسط هفته آه نمی‌کشید که ای وای. باید برای این غذا پیازچه می‌خریدم!
 
میل برد (MealBoard) هم اپلیکشن دیگری هست که در واقع مثل پاپریکا کار می‌کند اما بانکی به‌روز از مواد غذایی در فروشگاه‌های مختلف دارد و اگر شما مشخص کنید که از کدام فروشگاه خرید می‌کنید، به شما می‌گوید که دقیقا برای هر دستور العمل باید چه چیزی را بخرید. فایده‌ای که این اپلیکشن دارد این است که شما می‌توانید بودجه خرید را هم قبل از رفتن به فروشگاه تنظیم کنید. اگر دیدید که لیستتان گران‌تر از آن چیزی شده که توان پرداختش را دارید، می‌توانید برخی غذاها را جا به جا کنید یا دستورالعمل‌های ارزان‌تری انتخاب کنید.
 
برای گیاه‌خواران اپلیکشن گرین کیچن یا آشپزخانه سبز(Green Kitchen) چیزی در مایه‌های کتاب مرجع است که شامل دستور پخت (و آماده سازی) هزاران خوراک گیاهی است. این خوراک‌ها شامل انواع پیش غذا، دسر، میان وعده‌های غذای و خلاصه هرچه گیاهخواران لازم دارند است.
 
هلتی رسپی یا دستور‌ پخت غذاهای سالم(Healthy Recipe) هم دستور‌العمل نزدیک به دویست هزار غذای سالم را در خود دارد. این دستور‌العمل‌ها به شما می‌گویند که هر غذا چند کالری، چند گرم چربی، سدیم و ...دارند. برای کسانی که می‌خواهند رژیم غذایی سالمی را شروع کند، این یکی از اپلیکیشن‌هایی است که متخصصان تغذیه بسیار آن را توصیه می‌کنند.
 
هلتی این هاری (Healthy in Hurry) هم اپلیکشنی شامل دستورالعمل‌های غذایی سالم است که فرق آن با هلتی رسپی در این است که به شما می‌گوید وقتی عجله دارید (یا وقت کم دارید)‌ همچنان می‌توانید غذای سالم درست کنید. این اپلیکشن شامل دستور‌العمل غذاهای سالمی است که خیلی سریع آماده می‌شوند.
 
اما مشکلی که برای خیلی از ماها وجود دارد این است که به علت بیماری (یا رژیم غذایی خاص) نمی‌توانیم از برخی از مواد در غذاهایمان استفاده کنیم. مثلا افراد دیابتی نمی‌توانند شکر استفاده کنند یا ممکن است سدیم (نمک) برای سلامت ما مضر باشد. اپلیکیشن سابستیتوشن (Substitutions) به ما می‌گوید که در رژیم‌های غذایی خاص از چه مواد جایگزینی می‌توانیم استفاده کنیم که هم طعم غذا عوض نشود و هم رژیم غذایی ما سر جاش بماند.
 
آرام‌پز یکی از وسایل حیاتی زندگی افراد شاغل است. شب غذا را بار می‌گذارید و مطمئنید که صبح غذای‌تان آماده است. یا قبل از اینکه به سر کار بروید، آن را بار می‌کنید و وقتی به خانه بر می‌گردید شامتان حاضر است. اپلیکشن کراک پات، (Crock-Pot ™ Recipes) مخصوص دستور پخت غذاها با آرام‌پز است. در واقع با دستورالعمل‌های این اپلیکشن متوجه می‌شوید که تقریبا هر غذایی را می‌توانید با آرام‌پز بپزید.
 
خیلی وقت‌ها که از روی دستورالعمل یک غذا را درست می‌کنیم غذای ما هیچ شباهتی به عکس محصول نهایی در ان دستورالعمل ندارد. متوجه می‌شویم که فلفل‌ها را به اشتباه خورد کردیم،‌ یا تکه‌های گوشت ما خیلی کوچکتر از آنچه که باید بریده می‌شد خرد شده‌است. اپلیکشن فتو کوک بوک یا  کتاب آشپزی مصور (The Photo Cookbook) مرحله به مرحله کار را با عکس به شما نشان می‌دهد. شما (با عکس‌هایی حرفه‌ای که با وضوح عالی گرفته شده)‌ می‌بیند که تکه‌های گوشت یا سبزی را باید به چه اندازه خرد کنید، چقدر تخم مرغ و آرد را بهم بزنید و …
 
اپلیکشن دیگری به اسم اپتیتس (Appetites) هم با همراه با شما و قدم به قدم آشپزی می‌کند،‌ البته به جای عکس شما با ویدئو سر کار دارید. این اپلیکشن بیش از پنجاه دستورالعمل و طرز پخت را توسط آشپزهای حرفه‌ای به شما نشان می‌دهد. فرق این اپلیکشن با برنامه تلویزیونی این است که شما هر وقت بخواهید می‌توانید آن را متوقف کنید یا به عقب بزنید تا دوباره مرحله قبلی را ببنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • پاسخ شهبازی،مجری حکومتی معروف به « اسکول نظام» به کمال پنحاسی سخنگوی فارسی زبان ارتش اسرائیل
  • کنایه ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ ۱۵.۸۵ میلیارد دلار هزینه برنامه موشکی‌تان در سال ۱۴۰۴ را سوزاندید
  • ویدیو و تصاویر از سیزده بدر ایرانیان در زیر سایه جنگ + ویدیویی از سیزده بدر شهبانو فرح پهلوی
  • (تصاویر) سرنوشت غم‌انگیز لوکیشن تصویر پس‌زمینه مشهور ویندوز XP
  • چرخی در میان ویدیوهای صدا و سیما از حامیان جمهوری اسلامی در خیابانهای تهران
  • ویدیوی جدید آخرالزمانی از انفجار مهیب اصفهان
  • گریه و زاری آیت‌الله جوادی آملی در پیام به مردم: بزرگوارید، ما در برابر شما خضوع و احساس کوچکی می‌کنیم
  • لباس جنجالی و بدن‌نمای جنیفر لوپز ۵۶ ساله جنجال به پا کرد؛ جسارت یا عبور از خط قرمز؟
  • «بزرگترین موج حملات موشکی» ایران به اسرائیل در مقایسه با دو هفته گذشته
  • +300شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +231پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +188سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +175ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +157فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +125پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +120علیرضا فغانی در واکنش به اظهارات ترامپ: عصر حجر یعنی خرید گوشت و مرغ قسطی، قحطی دارو، کشتن معترضان و....
  • +119ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +119شاهزاده رضا پهلوی درباره اعدام‌ها: جامعه جهانی پیش از ریخته شدن خون‌های بیشتر اقدام کند + ویدیو
  • +116کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه