سوغات فرنگ(۲۶): توپ عظیم الجثه آلمانی در خاک فرانسه

صمدعلی لکی زاده
9 مهر 1374 مصادف با اول اکتبر 1995 در سفر زمینی دو روزه به سواحل شمالی فرانسه در حاشیه دریای مانش دو مورد جالب و دیدنی را دیدیم. یکی آکواریوم بزرگ شیشه ای و عظیمی که به صورت تونلی طراحی شده و بازدید کنندگان در برخی نقاط از زیر آن عبور کرده و ماهیها و بخصوص کوسه های عظیم را که بالای سرشان بود می دیدند و در نوع خود به لحاظ تجسم بصری بسیار زیبا و دیدنی بود.
این ابتکارات علاوه بر تامین تفریحات سالم منبعی برای اشتغالزایی و درآمد است و از این نقطه نظر صد البته بسیار مهم است. ولی مهم تر از آن در منطقه Calais   توپ جنگی عظیم الجثه ای بود که از زمان اشغال فرانسه توسط آلمانها در جنگ جهانی دوم به جای مانده بود.

 
این توپ در کنار یکی از بونکرها (سنگرهای عظیم زیر زمینی آلمانی) و در کنار ساحل دریای مانش و رو به انگلیس نصب شده بود و تنگه مانش را کاملا پوشش می داد. در تابلو مشخصات و معرفی آن نوشته بود که از این توپ جنگی در سال 1943، ارتش آلمان 25 قبضه به کارخانه کروپ سفارش ساخت داده بود ولی تا کنون فقط دو قبضه از آنها شناسایی شده است که یکی در فرانسه است و دیگری به موزه نظامی Aberdeen آمریکا منتقل شده و آنجا نگهداری می شود.
این توپ 35 متر طول داشت و 218 تن وزن آن بود و تنها و تنها از طریق راه آهن قابلیت نقل و انتقال داشت . لذا آلمان ها برای آوردن آن به ساحل تنگه مانش از خود کارخانه کروپ تا ساحل Calais   فرانسه را راه آهن کشیده بودند! برد عادی این توپ 62 کیلومتر و با استفاده از خرج ویژه 85 کیلومتر بود و لذا می توانست همه کشتیهایی را که از مانش عبور می کرد هدف قرار دهد.
داشتن این جثه بزرگ و این برد طولانی آنهم در سال 1943 ، یعنی 72 سال پیش، کار بزرگ و مهمی بوده است. این توپ قادر بوده در هر ساعت بین 8 تا 15 گلوله عظیم شلیک کند. کسانی که خاطرات و یادداشتهای زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را دنبال کرده باشند لابد شنیده اند که آن زمان صدام به کمک کارشناسان آلمانی گویا در نظر داشته توپ های عظیمی در مرز ایران ساخته و کار بگذارد که برد چند صد کیلومتری داشته باشند که الحمد لله موفق نشد. هرچند بعدها با موشک تهران را هم هدف قرار داد.
منبع : عصر ایران
لینکهای مرتبط :
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +336ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +276اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +193ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +175شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +156نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +154شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +138واکنش ترامپ به گزارش نیویورک پست درباره همجنس‌گرا بودن مجتبی خامنه‌ای