آمریکا حمله هوایی به مواضع داعش در تکریت را آغاز کرد

عملیات تکریت با حضور ده ها هزار شبه نظامی شیعه مورد حمایت ایران انجام می شودهواپیماهای ائتلاف به رهبری آمریکا مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) را در تکریت بمباران کردند.
 
مقامات آمریکایی ضمن تایید این حملات می‌گویند که به درخواست دولت عراق آغاز شده و ادامه خواهد یافت. این حملات یک روز پس از آن انجام می شود که گزارش شد پروازهای تجسسی آمریکا بر فراز تکریت شروع شده است.
 
ارتش عراق و شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران از چند هفته پیش برای خارج کردن شهر تکریت از تسلط داعش عملیات گسترده ای را آغاز کرده بودند اما پیشروی آنها در روزهای اخیر متوقف شده بود.
 
گفته می شود که حیدر عبادی نخست وزیر عراق شخصا از آمریکا درخواست کمک کرده بود.
ژنرال جیمز تری فرمانده کل ائتلاف بین المللی در عملیات هوایی ضد داعش است گفت این حملات با هدف "نابودی"داعش انجام می شود. او همچنین گفت که این حملات "با حداقل خسارت جانبی" به تاسیسات تکریت انجام می شود.
از سرگیری عملیات زمینی
همزمان هادی خزرجی، از مقامات محلی به خبرگزاری رویترز گفته است که حمله ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه در تکریت هم از حدود ساعت ۹ شب چهارشنبه به وقت محلی با گلوله باران مواضع داعش از سر گرفته شده است.
 
نیروهای دولتی در آغاز عملیات تکریت که ابتدای ماه مارس - بیش از سه هفته پیش - آغاز شد بدون کمک هوایی ائتلاف بین المللی به سرعت پیشروی کردند و شهرها و روستاهای حومه تکریت در طول دجله را گرفتند و وارد بخش های شمالی و جنوبی شهر شدند.
 
اما این عملیات در دو هفته اخیر به مانع برخورد و نیروهای ارتش و شبه نظامیان متحمل کشته های زیادی شدند و مرکز شهر همچنان در دست چند صد پیکارجوی داعش باقی ماند. داعش بمب های زیادی در مسیر حرکت نیروهای دولتی کار گذاشته است که از عوامل کند شدن پیشروی آنهاست.
 
سرهنگ استیو وارن سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت: "حقیقت این است که (این عملیات) اخیرا پیشرفت نداشته."
او گفت که نیروهای عراقی تکریت را محاصره کرده اند اما نفوذ کمی به شهر داشته اند:‌ "دشمن در داخل شهر محکم سنگر گرفته... و موانع دفاعی سفت و سخت و پیشرفته ای ایجاد کرده است."
 
تا کنون آمریکا از ورود به عملیات عراق برای بازپس‌گیری شهر تکریت از داعش خودداری کرده بود و گفته می شد که شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران با دخالت آمریکا موافق نیستند.

نقش شبه نظامیان
هادی عامری فرمانده یکی از گروه شبه نظامی شیعه شرکت کننده در این عملیات، روز یکشنبه از افراد "سست عنصر" در ارتش عراق که می خواهند آمریکا در عملیات تکریت علیه داعش حمله هوایی انجام دهند انتقاد کرده بود.
 
مشاوران ایرانی این عملیات به رهبری سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به نیروهای عراقی برای هماهنگی این حملات کمک کرده اند.
 
فعالیت شبه‌نظامیان شیعه در مواردی با انتقادهایی همراه بوده است. مقام‌های محلی عراق در تکریت این نیروها را متهم کرده‌اند که خانه‌ها را آتش زده و به غارت اموال پرداخته‌اند.
 
سازمان های مدافع حقوق بشر می گویند که هزاران تن از ساکنان سنی مذهب روستاهای اطراف تکریت که در عملیات ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه از کنترل داعش خارج شده بود، ناچار به ترک خانه های خود شده بودند.
شبه‌نظامیان شیعه این اتهامات را به طور کامل رد می‌کنند.
بسیج مردمی
    گروه بسیج مردمی (حاشد شعبی) متشکل از ده ها گروه شبه نظامی شیعه، در عملیات علیه داعش پیشقدم بوده است. جنگجویان آن متهم هستند که مرتکب فجاعی شده اند و از مصونیت برخوردارند.

    بسیج مردمی پس از فروپاشی ارتش در جریان پیشروی های داعش در شمال عراق، در ژوئن ۲۰۱۴ توسط دولت عراق تشکیل شد
    ایران سلاح، پول و مشاور نظامی در اختیار بسیج مردمی می گذارد و گفته می شود مستقیما شماری از گروه های تشکیل دهنده آن را کنترل می کند

    بسیج مردمی تحت فرماندهی جمال جعفر محمد، همچنین معروف به ابومهدی المهندس، از فرماندهان سابق گروه بدر است که به سردار قاسم سلیمانی نزدیک است
نیروهای بسیج مردمی (حاشد شعبی) شامل ده ها شبه نظامی شیعه است که در عملیات علیه داعش پیشگام هستند
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
عقاب سرخ - پاسارگاد، ایران
ژنراتور سلیمانی که فقط سی هزار نیرو با تجهیزات بی شمار و شخصا بافراندهی خودش داشت! تازه به جز ارتش عراق و نیرو هوایی و زرهی! بیش از دو ماهه از عهده چن صد مین و چنصد تروریست وحشی پا پتی بر نیامد! حالا که آمریکا وارد جنگ تکریت شده احتمالن آزادی تکریت ممکن پذیر وشدنی شد تا الان هم اگر بغداد و کل عراق سقوط نکرده به خاطر جنگنده های امریکا و نیروهای اعتلاف بوده. قاسم یک جانی هموطن کش و نوکرخامنه ای معتاد ودشمن ایرانی های ضد آخونده وافتخارش هم کشتن زنوبچه و جوون های بی سلاح ایرانی در خیابان هاو زندانهای مخوف و مخفی هست :o
‌پنجشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۵
۳۵
parsi6 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
همکاری اطلاعاتی‌ صد در صد بین ایران و آمریکاست. جالب اینجاست که هردو منکر میشن.
‌پنجشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۸
۶۳
baas - روتردام، هلند
قا سم بی باک !! داعش شیعه دوش به‌‌ دوش آمریکا ( دشمن معروف ) علیه داعش سنی !!!
‌پنجشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.